Logitech Media Server

Topics (not sure which fora)
when not sure where to post, post here and mods will move it to right forum.
zicht
Posts: 219
Joined: Sunday 11 May 2014 11:09
Target OS: Windows
Domoticz version: 3.8xxx
Location: NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by zicht » Thursday 10 May 2018 10:55

UDP 3483 is used for server discovery.
Many Thanks !
Rpi & Win x64. Using : cam's,Nest,RFXCom,Kaku,LaCrosse,RFY,IsAlive,Dummy,Wether Underground, standard Lua, Curl on windows,Domoticz Android App & Tasker,

"The only source of knowledge is experience (A.Einstein)"

User avatar
EdwinK
Posts: 1382
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by EdwinK » Tuesday 04 September 2018 9:34

After a new installation of Domoticz, I added the LMS and it found one player, but there are no switches or whatever made.

Same goes fo Kodi devices
Screen Shot 2018-09-04 at 09.33.02.png
Screen Shot 2018-09-04 at 09.33.02.png (367.61 KiB) Viewed 620 times
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | RFxcom | Dashticz V2

User avatar
Eduard
Posts: 291
Joined: Monday 19 January 2015 10:14
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by Eduard » Tuesday 04 September 2018 10:38

EdwinK wrote:
Tuesday 04 September 2018 9:34
After a new installation of Domoticz, I added the LMS and it found one player, but there are no switches or whatever made.
Did you enable ‘Accept new Hardware Devices’ in Settings?
3x Raspberry Pi (Master, Slave & Test)
1x Test VM Windows (VS 2015)
1x Test VM Ubuntu

User avatar
EdwinK
Posts: 1382
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by EdwinK » Tuesday 04 September 2018 13:56

Yup, tried that several times.

I come this far now:
2018-09-04 13:56:43.545 Status: Logitech Media Server: Worker stopped...
2018-09-04 13:57:22.117 Status: Logitech Media Server: Worker started...
2018-09-04 13:57:22.118 Status: Logitech Media Server: 1 player-switch(es) found.
2018-09-04 13:57:22.203 Status: Logitech Media Server: 4 playlist(s) found.
2018-09-04 13:57:23.244 Logitech Media Server: (piCorePlayerHSK) Playing - 'Johnny Cash - 25 Minutes To Go (1968)'
2018-09-04 13:57:23.220 Status: Logitech Media Server: 1 connected player(s) found.
but still no switches
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | RFxcom | Dashticz V2

User avatar
EdwinK
Posts: 1382
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by EdwinK » Friday 07 September 2018 23:22

Now I get this error:
2018-09-07 23:20:11.091 Logitech Media Server: (piCorePlayerHSK)'
2018-09-07 23:20:11.066 Status: Logitech Media Server: 1 connected player(s) found.
2018-09-07 23:20:11.093 Error: EventSystem: Could not determine switch type for event device piCorePlayerHSK
How to fix?
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | RFxcom | Dashticz V2

xavier1306
Posts: 10
Joined: Sunday 24 September 2017 23:19
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by xavier1306 » Sunday 09 September 2018 8:55

Hi guys,

I am using the "SB audio alerts script" from here https://www.domoticz.com/wiki/Logitech_ ... ox_Players

I works fine with 2 limitations:
If anyone else is using it I could maybe address them:

- I have a too large delay between the moment the script is triggered and the real sound feedback
Anything I can do with this ? Is there a kind of time delay in the perl script?

- sometimes randomly, the prechime is playing after the audio alert itself. Strange !?

Thanks and loNG Life to LMS

Envoyé de mon MI 5s en utilisant Tapatalk


User avatar
capman
Posts: 203
Joined: Friday 12 July 2013 20:48
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Belgium
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by capman » Sunday 09 September 2018 10:10

Where is domoticz and LMS installed on ? I have thesame issue when LMS and domoticz was installed on my nas. And they players (max2play) was installed on my pi's. Now I have 1 pi with max2play installed and the LMS and domoticz. Now I have no delay anymore and I have a alert on al pi's on thesame time.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5000 met Tapatalk


xavier1306
Posts: 10
Joined: Sunday 24 September 2017 23:19
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by xavier1306 » Sunday 09 September 2018 10:31

LMS is installed on a pi3 connected by ethernet cable

Domoticz is installed on a pi2 connected by ethernet cable

Player is a real authentic Logitech Squeezebox duet receiver connected by WiFi

Anything suspicious here?

Envoyé de mon MI 5s en utilisant Tapatalk


User avatar
philchillbill
Posts: 230
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by philchillbill » Sunday 09 September 2018 10:35

There are no delays in the perl so it's very likely down to slow hardware. The chime coming after the alert never happens if LMS is running on a fast machine but can happen on a slower machine because the JSPN RPC requests can sometimes be processed out of order. Especially if a library rescan is happening at the same time as you trigger an alert.

I run both Domoticz and LMS on decent hardware (Intel NUC and Synology DS916+, respectively) and my alerts always start within about half a second of triggering. I have over 60 different alerts that play on 10 squeezeboxes about 100 times a day so I have debugged the hell out of this :mrgreen:
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

xavier1306
Posts: 10
Joined: Sunday 24 September 2017 23:19
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by xavier1306 » Sunday 09 September 2018 11:19

Thanks, very useful.
Which one of the 3 devices shall I check first ?
Maybe the one hosting domoticz?

Envoyé de mon MI 5s en utilisant Tapatalk


User avatar
philchillbill
Posts: 230
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by philchillbill » Sunday 09 September 2018 11:55

Start out by running the Perl script directly from the shell and see if there are any delays then. If not then you know that Domoticz is slow to fire off the command. If there is a big delay still then it’s likely the speed of the LMS server machine.

How big is your library? A big lib needs a lot of RAM to run fast. Do you use iPeng to control the player when you play music? Is it sluggish?


Sent from my iPhone using Tapatalk
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

xavier1306
Posts: 10
Joined: Sunday 24 September 2017 23:19
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by xavier1306 » Sunday 09 September 2018 14:33

From the shell directly, I still got an 8 seconds delay in execution!

My LMS database is 11000 songs / 3000 images
Total duration 756 hours

To control my players, I don't use ipeng but Squeezer or the Duet controller .
Not too slow.

My problem is /probably/ with the pi3 hosting LMS or with the NAS hosting the data (an apple time capsule)
Hard to solve...

The pi3 activity (seen with top) is under 5% CPU, and there is approx 300MB of free ram.

Envoyé de mon MI 5s en utilisant Tapatalk



User avatar
philchillbill
Posts: 230
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by philchillbill » Sunday 09 September 2018 20:58

There are interesting comments is parts of this thread;

http://unix.slimdevices.narkive.com/dXP ... -very-slow


Sent from my iPhone using Tapatalk
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

xavier1306
Posts: 10
Joined: Sunday 24 September 2017 23:19
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by xavier1306 » Monday 10 September 2018 8:48

Thanks. I have read the thread but I don't think it is relevant to my issue. I will make some checks anyway

I made the following test : i deleted the library and created one with only 10 files.
Result : no change in performances, still 8 seconds delay.


Envoyé de mon MI 5s en utilisant Tapatalk


elfinko
Posts: 2
Joined: Wednesday 16 December 2015 18:14
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by elfinko » Tuesday 18 September 2018 10:39

Hi.
Trying to get this to work https://www.domoticz.com/wiki/Logitech_ ... ox_Players
I get an error (on my radio) saying it cant find the audio files.

Code: Select all

# The full path to the directory where all the TTS mp3/wav files are stored. Please use the name 'alerts' somewhere in it.
%dir = (
 alerts	=> 'file:///home/pi/alerts'
);
I run domoticz on a pi (stretch) and LMS on a nas. Hmm do I need to make a share?

User avatar
philchillbill
Posts: 230
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by philchillbill » Wednesday 19 September 2018 17:35

I think you do need a share because you are referencing the audio files (on your NAS) from a remote machine in your network (pi) and they therefore need to be shared. It can also help to create a mount-point in your fstab file so that when you reference (e.g.) '/alerts' it points to the remote directory. I have the following line in my /etc/fstab file, for example:

Code: Select all

192.168.178.3:/volume1/music/alerts /alerts nfs rw,hard,intr,nolock 0 0
where 192.168.178.3 is the Synology NAS running LMS and containing my music.
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

User avatar
EdwinK
Posts: 1382
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by EdwinK » Wednesday 19 September 2018 19:26

EdwinK wrote:
Friday 07 September 2018 23:22
Now I get this error:
2018-09-07 23:20:11.091 Logitech Media Server: (piCorePlayerHSK)'
2018-09-07 23:20:11.066 Status: Logitech Media Server: 1 connected player(s) found.
2018-09-07 23:20:11.093 Error: EventSystem: Could not determine switch type for event device piCorePlayerHSK
How to fix?
No one has a clue?
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon® Thermostat (rooted) | RFxcom | Dashticz V2

Nautilus
Posts: 780
Joined: Friday 02 October 2015 12:12
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Finland
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by Nautilus » Wednesday 19 September 2018 23:29

EdwinK wrote:
Wednesday 19 September 2018 19:26
EdwinK wrote:
Friday 07 September 2018 23:22
Now I get this error:
2018-09-07 23:20:11.091 Logitech Media Server: (piCorePlayerHSK)'
2018-09-07 23:20:11.066 Status: Logitech Media Server: 1 connected player(s) found.
2018-09-07 23:20:11.093 Error: EventSystem: Could not determine switch type for event device piCorePlayerHSK
How to fix?
No one has a clue?
I think it is just because this player type is not on the list of supported players, look here: "https://github.com/domoticz/domoticz/bl ... r.cpp#L395"
@Eduard added "squeezelite" and "baby" (Radio) back in the day when I requested those. Maybe he could help. Or if it is as simple as adding the player type to the pointed "if"-clause, then maybe you can do the pull request by yourself... :)

pvm
Posts: 961
Joined: Tuesday 17 June 2014 22:14
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Stable
Location: NL
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by pvm » Thursday 20 September 2018 11:08

I do use 2 PiCoreplayers (and have added them to wiki as compatible). PiCoreplayer is using squeezelite under-the-hood)
The only thing not working is the remote control, but that hasn't been working for a long time.

Does your player function from within domoticz? Show 'now-playing' title?
Synology NAS, PI3, ZWave, Xiamo zigbee devices, BTLE plant sensor

Nautilus
Posts: 780
Joined: Friday 02 October 2015 12:12
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Finland
Contact:

Re: Logitech Media Server

Post by Nautilus » Thursday 20 September 2018 12:03

Yes, the error message would actually be a bit different (Logitech Media Server: model XXX not supported.) in case the type would not be supported, my bad. I guess the error seen by EdwinK is coming from here: https://github.com/domoticz/domoticz/bl ... .cpp#L1502, but the reason is unclear for me...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests