Help my usb devices stopped working!

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Plugin/Hardware: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post

Please mark your topic as Solved when the problem is solved.
Post Reply
inzuno
Posts: 13
Joined: Wednesday 22 November 2017 10:50
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: stable
Location: Lyon FR
Contact:

Help my usb devices stopped working!

Post by inzuno » Tuesday 04 December 2018 11:21

Hello

I have a Pi2 with a RFlink 433mhz (arduino mega based) and a bluetooth dongle with the latest stable domoticz version on stretch up to date.
They were working fine for months until yesterday.
While I was trying to set up my google home with http domoticz notifications I noticed that my USB devices attached were not detected anymore!
And when I trigger a 433 device it says problem switching command.
The /dev/ttyUSB0 is not available anymore in the field for my domoticz hardware configuration and I only have /dev/serial0 and /dev/ttyAMA0
I tried to unplug, restart, plug in another port and still nothing it's driving me nuts!
My bluetooth dongle isn't working too, if I try sudo bluetoothctl i have this: Waiting to connect to bluetoothd... and nothing else.
When I list my USB devices whith lsusb I can see them!

pi@DomoticzRPi:~ $ lsusb
Bus 001 Device 007: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Bus 001 Device 008: ID 1a86:7523 QinHeng Electronics HL-340 USB-Serial adapter
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Is it a hardware or software issue?

Please help me!
RFlink V: 47.8 with Qiachip WL101 + WL102
Shutters: Dooya DC50 receivers; several ESP8266 with EspEasy R120.
CSR 4.0 bluetooth

"I never make the same mistake twice. I make it like five or six times, you know, just to be sure."

SweetPants
Posts: 2410
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10278
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Help my usb devices stopped working!

Post by SweetPants » Tuesday 04 December 2018 11:47

Search the forum or Google for USB persistency if you use more then one USB port.
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

inzuno
Posts: 13
Joined: Wednesday 22 November 2017 10:50
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: stable
Location: Lyon FR
Contact:

Re: Help my usb devices stopped working!

Post by inzuno » Tuesday 04 December 2018 12:18

Thanks, I already tried this, unsuccessfully (https://www.domoticz.com/wiki/PersistentUSBDevices)
RFlink V: 47.8 with Qiachip WL101 + WL102
Shutters: Dooya DC50 receivers; several ESP8266 with EspEasy R120.
CSR 4.0 bluetooth

"I never make the same mistake twice. I make it like five or six times, you know, just to be sure."

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests