Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Topics (not sure which fora)
when not sure where to post, post here and mods will move it to right forum.
Post Reply
Mataresian
Posts: 8
Joined: Monday 24 September 2018 15:36
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by Mataresian » Monday 24 September 2018 15:50

So right now my z-wave Neo Coolcam plugs are not responding properly to the commands (not always) that I am giving through domoticz and I can't seem to add new ones either. In addition, I can't seem to add a remote scene master ZRC-90 properly. I tried running a fresh domoticz and some other random stuff but at this point I am just clueless on how to fix it.

- Neo Coolcam EU
- Z-Wave USB Z-Wave Transceiver (this one)
- ZRC-90 SCene master (
- Raspberry Pi 3 B v1.2
- Domoticz, Version: 4.9700

If anybody could steer me in the right direction I would very much appreciate it.

ben53252642
Posts: 527
Joined: Saturday 02 July 2016 5:17
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by ben53252642 » Monday 24 September 2018 16:12

I'm using the exact same Z-Wave controller and have two ZRC-90's working without any problems.

What exactly is going wrong, does it refuse to pair or not work after it's paired?

Mataresian
Posts: 8
Joined: Monday 24 September 2018 15:36
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by Mataresian » Monday 24 September 2018 19:19

Both. Some refuse to pair and once they are paired some are unresponsive.

febalci
Posts: 351
Joined: Monday 03 July 2017 19:58
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by febalci » Tuesday 25 September 2018 9:11

In my case, not able to pair was the result of the sensor still keeping its previous settings and assumed it was paired to some other controller. I solved it by resetting every sensor and the controller to factory settings and started pairing of each sensor from scratch.

Also, adding the sensors not from the domoticz but moving the controller near to the sensors and add manually helped a lot.

Mataresian
Posts: 8
Joined: Monday 24 September 2018 15:36
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by Mataresian » Tuesday 25 September 2018 17:13

Which controller are you using that allows you to add them manually?

febalci
Posts: 351
Joined: Monday 03 July 2017 19:58
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by febalci » Wednesday 26 September 2018 9:22

Aoetec ZWave USB stick Gen5

GSV3Miac
Posts: 20
Joined: Sunday 05 February 2017 13:00
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by GSV3Miac » Thursday 27 September 2018 18:03

I had no end of trouble with the zwave controller of that type, most of which went away when I upgraded to an Aeon Zenstick 5. And I am not alone .. check out:
https://www.uk-automation.co.uk/z-wave-usb-stick/

As someone already mentioned, being able to walk up to the remote item and pair it with a 'naked' controller works a lot better than broadcasting a pair/unpair command and running off to the far ends of the earth to push a button and pray.

Zwave is good when it works, when it stops working, it really sux.

Mataresian
Posts: 8
Joined: Monday 24 September 2018 15:36
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by Mataresian » Thursday 27 September 2018 23:09

I order the Aoetec ZWave USB stick today it should arrive tomorrow I will update it once I have tried it. Thanks for the suggestion.

Mataresian
Posts: 8
Joined: Monday 24 September 2018 15:36
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by Mataresian » Friday 28 September 2018 17:14

Yea thanks guys the Aoetec ZWave USB stick Gen5 does work with the plugs that weren't working before. Not only that it is also tons faster than the USB Z-Wave. I still have to get the ZRC-90 working properly and the Neocoolcam wall switches. I will update this post after I manage to do so. Thank you for all the tips.

enboer
Posts: 3
Joined: Tuesday 02 October 2018 15:56
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Z-Wave Working horrible on my Domoticz

Post by enboer » Wednesday 03 October 2018 16:44

I had similar problems with the NEO coolcam plugs in conjuction with a Zwave.me usb controller. After searching the internet I found that the NEO coolcam are not that good in setting up the mesh network. So I ordered 1 fibaro switch (more expensive unfortunately), but since then everything is working fine for a few months now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests