Energy meter dual tariff

Subforum for general discussions. Do not dump your questions/problems here, but try to find the subforum where it belongs!
Post Reply
diogoc
Posts: 12
Joined: Monday 30 July 2018 12:20
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Energy meter dual tariff

Post by diogoc » Wednesday 12 September 2018 13:25

Hi,
I'm using mysensors to visualize the consumption of my energy meter in domoticz.
The meter have two tariffs, so I like to have a single device in domoticz that shows the consumption of each tariff.
It is possible to do that?

BugsBob
Posts: 7
Joined: Monday 10 September 2018 18:15
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Tampa, Florida

Re: Energy meter dual tariff

Post by BugsBob » Thursday 20 September 2018 15:07

"It is possible to do that?"
Hmm, was wondering about the same thing. Hope someone would help with this.

jurgen
Posts: 37
Joined: Friday 02 October 2015 19:09
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: stable
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by jurgen » Tuesday 25 September 2018 9:49

go to settings -> meters and counters

edit t1 and r2

diogoc
Posts: 12
Joined: Monday 30 July 2018 12:20
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by diogoc » Tuesday 25 September 2018 17:29

jurgen wrote:
Tuesday 25 September 2018 9:49
go to settings -> meters and counters

edit t1 and r2
??? How this help with the problem?

jurgen
Posts: 37
Joined: Friday 02 October 2015 19:09
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: stable
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by jurgen » Wednesday 26 September 2018 19:08

diogoc wrote:
Tuesday 25 September 2018 17:29
jurgen wrote:
Tuesday 25 September 2018 9:49
go to settings -> meters and counters

edit t1 and r2
??? How this help with the problem?
I use a P1 smart meter with dual tarif, in the meters and counters section you can edit the cost per tarif. I don't know for sure if this also works when using mysensors.

diogoc
Posts: 12
Joined: Monday 30 July 2018 12:20
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by diogoc » Wednesday 26 September 2018 23:36

Ah ok.
I did not need the cost. It is enough to have consumption in kWh of each tarif

miroslavpetrov
Posts: 30
Joined: Wednesday 03 February 2016 14:35
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by miroslavpetrov » Thursday 27 September 2018 11:32

I am also interested in this topic. I am using Eastron SDM630 (with this python plugin https://github.com/MFxMF/SDM630-Modbus). Any suggestion on how to use two tarrifs and also how to set the time periods for each tarrif?
Automation Hardware:
Domoticz on Raspberry Pi 3 with HomeBridge.
Zigbee2MQTT + Xiaomi sensors
Fibaro HomeCenter 2 + Fibaro Dimmer2 & Double Switch2 + Aeon Multisensor 6 + Remotec ZXT-120
Eastron SDM230

Gravityz
Posts: 283
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by Gravityz » Monday 01 October 2018 19:51

found the solution so sharing it with you.

you can comment out the meters you do not need
i only use low and high tarif


https://domoticz.com/forum/viewtopic.php?t=22177

diogoc
Posts: 12
Joined: Monday 30 July 2018 12:20
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Energy meter dual tariff

Post by diogoc » Tuesday 02 October 2018 1:16

I will try. Thank you.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: vchecco and 0 guests