Can't add temperature sensor

Post Reply
NibblyPig
Posts: 19
Joined: Monday 03 August 2015 12:29
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Can't add temperature sensor

Post by NibblyPig » Saturday 01 September 2018 11:04

I have a few temperature sensors already that I added ageeeeeeees ago.

Today I have a new temperature sensor I want to add.

However I can't see any option to add it. I can press add light/switch under 'switches' but in the dropdown there is nothing that looks like 'temperature sensor'. Under 'temperature', there is no add button although I see my existing sensors.

What am I missing?

Droll
Posts: 8
Joined: Monday 29 December 2014 0:50
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.9202
Location: Norway
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by Droll » Saturday 01 September 2018 15:00

What type of temperature sensor are you trying to add ?
Z-wave, Nexa, Orgon , ??
If you know it's suported, you can go to > Setup > Devices ... you might be lucky to find it there :-)
If so, just click on the green arrow and give it a name ..

Arne Kjetil

SweetPants
Posts: 2349
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10196
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by SweetPants » Saturday 01 September 2018 16:15

Given the small amount of information provided, did you enable Settings->Accept new Hardware?
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

NibblyPig
Posts: 19
Joined: Monday 03 August 2015 12:29
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by NibblyPig » Saturday 01 September 2018 16:47

Sorry, should have put more info.

I'm using an RFXCom Transceiver.

Not 100% sure what make this is, as it's an unbranded chinese one. I am hoping it will work as a rubicson as it seems many do, it's 433mhz so fingers crossed.

Don't you add temperature sensors in the same way as lights? Maybe that's why I am confused. I couldn't find anything on google explaining how to add it and I can't remember how I got the others to work (which were also unbranded generics).

Accept New Hardware is checked.

Edit: This is the badger http://www.rfxcom.com/oregon/en#alecto

SweetPants
Posts: 2349
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10196
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by SweetPants » Saturday 01 September 2018 17:26

Have you tried RFX-manager if this can 'see' the sensor? Normally a Temp sensor is automatically detected by the RFXcom if the right protocols are selected.
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

Droll
Posts: 8
Joined: Monday 29 December 2014 0:50
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.9202
Location: Norway
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by Droll » Saturday 01 September 2018 17:31

Go to > Setup > Devices ... IF it's supported it will probably pop up here...
Don't you add temperature sensors in the same way as lights?
Most of the RFXCom gizmos will just pop up on the device list, find it and ADD it to the used devices and it will pop up in the temperatur tab ...

Arne Kjetil

NibblyPig
Posts: 19
Joined: Monday 03 August 2015 12:29
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Can't add temperature sensor

Post by NibblyPig » Saturday 01 September 2018 17:41

Ah, I see, thanks. It looks like this particular device isn't supported on my RFXCom433, only the RFXCom433E :(

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests