EVO Home not updating

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Plugin/Hardware: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post

Please mark your topic as Solved when the problem is solved.
Post Reply
JuanUil
Posts: 290
Joined: Friday 22 May 2015 12:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 2.xx
Location: Asten NB Nederland
Contact:

EVO Home not updating

Post by JuanUil » Saturday 11 August 2018 13:10

Hi, since updating to 9816 my evohome RV's are not updated anymore.
status keep staying on "Permanent override". In the switches tab I can change the status but on the floorplan no update of the changes.
Also temp graphs of the EVO are not displayed anymore.

Jan
Your mind is like a parachute,
It only works when it is opened!

JuanUil
Posts: 290
Joined: Friday 22 May 2015 12:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 2.xx
Location: Asten NB Nederland
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by JuanUil » Sunday 12 August 2018 17:03

Nobody having this issue?
Or have a solution?
Your mind is like a parachute,
It only works when it is opened!

gordonb3
Posts: 124
Joined: Saturday 31 March 2018 22:24
Target OS: Linux
Domoticz version: Custom
Location: Delft, NL
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by gordonb3 » Sunday 12 August 2018 19:12

Still on 9700 base version. So no, not (yet) having the issue.

You're not saying what hardware type though. Domoticz supports four different ways to connect to Evohome. Which one(s) are you using?

User avatar
philchillbill
Posts: 184
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by philchillbill » Sunday 12 August 2018 21:56

HGI80 works ok with the latest Beta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

User avatar
StanHD
Posts: 575
Joined: Friday 12 July 2013 16:09
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: East Sussex, UK
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by StanHD » Monday 13 August 2018 8:30

This actualy started happening to my system whilst still on stable. I use HGI 80. Same problem as described. I power cycled the HGI 80 which worked and now all is ok.

I upgraded to latest beta over the weekend and all Evohome / Domoticz working fine except none of the Evohome devices logs would display. This required a manual clearing of the caches in Chrome. Now all working satisfactory.
Domoticz Main - Intel nuc, Windows, RFXTRX433E. Lan Relay Boards, Aeon Z-Stick Gen 5, Evohome HGI80, Milight WiFi, MySensors Ethernet Gateway, Harmony Hub
Domoticz Slave - Asrock Ion - Linux, Python:- Broadlink RM2, Sonos
HA-Bridge - Amazon Echo / Alexa

User avatar
philchillbill
Posts: 184
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by philchillbill » Monday 13 August 2018 10:52

Do you have your HGI 80 assigned to a persistent USB port or does it change every time you restart?


Sent from my iPhone using Tapatalk
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

JuanUil
Posts: 290
Joined: Friday 22 May 2015 12:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 2.xx
Location: Asten NB Nederland
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by JuanUil » Monday 13 August 2018 18:37

I don't have a HGI 80
Your mind is like a parachute,
It only works when it is opened!

User avatar
philchillbill
Posts: 184
Joined: Monday 12 September 2016 13:47
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Eindhoven. NL
Contact:

Re: EVO Home not updating

Post by philchillbill » Friday 17 August 2018 14:46

I spoke too soon. I see the current data for all Evohome zones, but the log/history is empty. Clearing the Appcache didn't help.
NUC/Ubuntu, Evohome Heating + HGI80, Evohome Security, 4x HikVision IP cams, Aeotec, Neo & Fibaro Z-Wave, Logitech Media Server (on Synology DS916+), 10x SqueezeBox, Kodi, Harmony Hub, 5x Amazon Echo, HA-Bridge, Hue.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: peteralm and 6 guests