Blocky script not working any more after update 4.9700 Topic is solved

Post Reply
User avatar
madpatrick
Posts: 65
Joined: Monday 26 December 2016 13:17
Target OS: Linux
Domoticz version: 4.9700
Location: Netherlands
Contact:

Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by madpatrick » Friday 10 August 2018 22:01

Hi,
I've some Nodon switches with operate some lights with a blocky script.
After the upgrade these switches are not working any more.
I see in the log the switch is operated, but nothing is happening.

Code: Select all

2018-08-10 21:54:51.732 (Zwave USB) Light/Switch (NodOn Button 3)
Image[/url]
ClearOS v7.5.0 - Toon2 v4.19.10 (rooted) - Domoticz v4.9700

SweetPants
Posts: 2392
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10267
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by SweetPants » Saturday 11 August 2018 9:57

So the Blockly is working but the switch is not. Your tittle says something different. Can you manually switch?
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

User avatar
madpatrick
Posts: 65
Joined: Monday 26 December 2016 13:17
Target OS: Linux
Domoticz version: 4.9700
Location: Netherlands
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700 [solved]

Post by madpatrick » Saturday 11 August 2018 18:46

Hi,

Everything was working fine. The blocky script was working and the switched were operated by the blocky script.
After the upgrade to 4.9700 the the switches were not operating any more by the script. Manually was working fine.

But, i've found the problem.
Somehow in the settings the events were not set active anymore.
When i put the check mark on active, every thing was working again.
ClearOS v7.5.0 - Toon2 v4.19.10 (rooted) - Domoticz v4.9700

SweetPants
Posts: 2392
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10267
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by SweetPants » Sunday 12 August 2018 9:20

Good to hear it is working again. I think you ran into an 'old' bug where the eventsystem was switched off after upgrade. Depending on the version prior to your upgrade to V4.9700, this could well have been your problem. Can you mark this solved?
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Thursday 04 October 2018 9:27

I have the same probolem here now. I cant figure out whats the problem. Switch is working in domoticz and motion sensor is detected in domoticz. But my event is not reacting.

Image

Image
Windows 7, Domoticz 4.9700

SweetPants
Posts: 2392
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10267
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by SweetPants » Thursday 04 October 2018 19:21

Was this also after an upgrade? Then check if your events are still enabled (Setttings->settings->Other "EventSystem (Lua/Blockly/Scripts)"
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Thursday 04 October 2018 22:09

No it was not directly after update. It happened after a while.

Image
Windows 7, Domoticz 4.9700

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Thursday 04 October 2018 22:30

Why is there difference in setting on my windows 10 computer?
Eventsystem works on this computer.

Image
Windows 7, Domoticz 4.9700

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Friday 05 October 2018 19:32

I have tried to uninstall Domoticz with revo uninstaller and instal it fresh again. Same problem. I cant understand whats doing this. :(
Windows 7, Domoticz 4.9700

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Monday 15 October 2018 22:06

Please help me here.

I have reinstalled fresh windows 10. Blocky worked for +- 5 days. Now its fucked again. I have done nothing.
Windows 7, Domoticz 4.9700

SweetPants
Posts: 2392
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10267
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by SweetPants » Tuesday 16 October 2018 8:50

Please watch your language, it's an international forum. Are you willing to upgrade to the latest Beta?
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

kalinkamaen
Posts: 92
Joined: Sunday 04 January 2015 16:57
Target OS: Windows
Domoticz version: 4.900
Location: Norway
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by kalinkamaen » Tuesday 16 October 2018 9:17

Sorry for my language, i was so frustrated yesterday. I had done alott of work to get it working again.
I did try to update to latest Beta version, but it did not help. I have managed to fix it today. I set Domoticz
back to default Theme. That helped. If you look at the Domoticz theme I used first you had to hook box to disable event in settings <-- This I think should be opposite. I was not able to change this, everytime I saved, it went back to being unhooked.

Image

But on default theme its the opposite. You have to unhook to dissable event and hook box to enable event. Changed theme and deleted cache in chrome and it started working again. I am not sure If this is a bug or not.

Image
Windows 7, Domoticz 4.9700

BBI_home
Posts: 27
Joined: Monday 08 December 2014 14:53
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Blocky script not working any more after update 4.9700

Post by BBI_home » Sunday 02 December 2018 20:15

I also do have a similar situation. I have 2 systems running, 1 is V3.8153 with running events and visual events overview and working blocky mode and a second system running V 4.9700 with event problems. After importing the database from V3.8153 into V4.9700 the old events are running well, but the user interface is not visible. Only some black blocks are visible. I’m also not able to see a list of existing and correct imported and working events. The EventSystem (Lua/Blockly/Scripts) are set correctly. (Both interfaces are running simultaneously with the same browser)
Attachments
Schermafbeelding 2018-12-02 om 18.58.58.png
Schermafbeelding 2018-12-02 om 18.58.58.png (41.22 KiB) Viewed 44 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest