RFLink not recognized on my Pi

433Mhz opensource Receiver & Transmitter.

Moderator: Stuntteam

Post Reply
Tonio16
Posts: 30
Joined: Friday 23 February 2018 21:38
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: France
Contact:

RFLink not recognized on my Pi

Post by Tonio16 » Tuesday 07 August 2018 12:06

Post by Tonio16 » 06 Aug 2018, 07:30

Hello

Since 4-5 days I don't succeed to plug my RFLink to my Pi. This RFLink had worked perfectly these last 2 months since I bought it at Nodo.
I am using Domoticz 4.9700 on a Pi3+. I have the last version of Raspian and only few other softwares (openvpn) since I made a new installation 3 days ago. I am using a SSD instead of a memory card which is using its own alimentation.
The problem is as follow. When I start the Pi, the RFLink is seldom regognized as USB device. If it is seen, after few hours I lost it, means no devices updated in Domoticz and an erreur message about RFLink.

I tried to plug-in after boot, no improvment.

On my computer no problem to plug it and I made a new upload of the driver (48.4). I didn't tried yet how long is the connection stable.

My assumption is that the the alimentation of the Pi or the SSD are dead and the electrical consumption is too high when the SSD, Pi and RFlink are running together. Could it be that?
Do you have some other suggestions? Shoudl I tried to change the Arduino board?

Tx for your help and regards

Antoine

CaesarPL
Posts: 128
Joined: Tuesday 08 November 2016 15:03
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Poland
Contact:

Re: RFLink not recognized on my Pi

Post by CaesarPL » Tuesday 07 August 2018 12:51

I think self-powered USB hub should solve the problem.
HW:Raspberry PiB+,Pi3,PiB,RFLink,FA20RF,DCS-930L,DCS-935L,Clarus switches,RF Temp sensors,Owl Micro+,Mi Flora,Kerui,Yeelight,Xiaomi,Broadlink RMM3,Alexa
SF:Jessie,Dmtcz 3.8153,Logitech Media srv,PiCorePlayers,Dashticz,Max2Play,InfluxDB,Grafana,HABridge

Tonio16
Posts: 30
Joined: Friday 23 February 2018 21:38
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: France
Contact:

Re: RFLink not recognized on my Pi

Post by Tonio16 » Thursday 09 August 2018 7:08

Hello Caesar

I tried with an other Pi, recognized but the RFLink stop to work after a while. After that, the RFlink was on this new PI also not visible. Really strange for me.

Antoine

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests