Domoticz says it's running, but webserver is not?

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Plugin/Hardware: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post

Please mark your topic as Solved when the problem is solved.
Post Reply
blauwebuis
Posts: 334
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Domoticz says it's running, but webserver is not?

Post by blauwebuis » Friday 13 July 2018 18:06

I don't know what caused it, but I can't access the web interface anymore. I says 'domoticz offline', or it just crashes the browser window.

I don't know what caused it:
- I did update to the latest beta's
- accidentally installing the PP-Manager python plugin again (clicked 'save' instead of 'update').

Restarting the service takes a long time, and even then the 'domoticz offline' message persists.

On rare occasions I did get web access. I've tried renaming the PP-Manager plugin folder to something else, and that did at one point allow me to remove the doubling. But that didn't fix the problem (so might not have been the cause?).

I also tried updating to today beta. I got an error saying there was something wrong with the internet connection. But then I logged in with SSH and updated via the ./updatebeta command, and that downloaded fine.

I can access the Pi at any time via SSH, no problem there.

The service 'status' call says Domoticz is up:

● domoticz.service - LSB: Home Automation System
Loaded: loaded (/etc/init.d/domoticz.sh; generated; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2018-07-13 17:53:14 CEST; 35s ago
Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
Process: 2081 ExecStop=/etc/init.d/domoticz.sh stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 2092 ExecStart=/etc/init.d/domoticz.sh start (code=exited, status=0/SUCCESS)
CGroup: /system.slice/domoticz.service
└─2099 /home/xxxxxxxxx/domoticz/domoticz -daemon -www 80 -sslwww 443

Jul 13 17:53:14 domoticz systemd[1]: Starting LSB: Home Automation System...
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz.sh[2092]: 2018-07-13 17:53:14.636 Status: Domoticz V4.9765 (c)2012-2018 GizMoCu
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz.sh[2092]: 2018-07-13 17:53:14.640 Status: Build Hash: 5f13ca13, Date: 2018-07-1
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz.sh[2092]: 2018-07-13 17:53:14.641 Status: Startup Path: /home/xxxxxxxxx/domoticz/
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz.sh[2092]: domoticz: Domoticz is starting up....
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz[2098]: Domoticz is starting up....
Jul 13 17:53:14 domoticz domoticz[2099]: Domoticz running...
Jul 13 17:53:14 domoticz systemd[1]: Started LSB: Home Automation System.

Perhaps the webserver crashed after booting?

Where could I find some logs to look into?

ayasystems
Posts: 28
Joined: Tuesday 19 April 2016 23:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz says it's running, but webserver is not?

Post by ayasystems » Friday 13 July 2018 20:34

Check if you have activated log o not in /etc/init.d/domoticz.sh

log is this entrie:

DAEMON_ARGS="$DAEMON_ARGS -log /tmp/domoticz.txt"

If you has a # before the line, delete #, save the doc and restart docomoticz. Then check the log file to see if you have an error

blauwebuis
Posts: 334
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Domoticz says it's running, but webserver is not?

Post by blauwebuis » Monday 16 July 2018 15:13

@ayasystems: thanks. The logging was already enabled. but the file is empty whenever I look at it.

not being able to update is curious.

Perhaps the filesystem has gotten read-only permissions somehow?
Or perhaps Domoticz cannot access the internet?

blauwebuis
Posts: 334
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Domoticz says it's running, but webserver is not?

Post by blauwebuis » Thursday 19 July 2018 23:44

For anyone finding this: the webserver not being accessible can be a problem with libssl.

This fixed it for me:
https://domoticz.com/forum/viewtopic.ph ... sl#p181194

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests