Doorbell ---> Hallway

Post Reply
pentacle
Posts: 4
Joined: Sunday 25 March 2018 18:42
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: Vleuten
Contact:

Doorbell ---> Hallway

Post by pentacle » Monday 25 June 2018 17:29

I have a task in my Homewizard and that's working fine see attachment.
Now I want to create the same with blocky so I can control it via Domiticz with only one change that the hallway must go on witf a delay of 10 sec
Can't see what i'm doing wrong . who can point me in the right direction.

Regards
Attachments
doorbell-homewizard.png
doorbell-homewizard.png (9.66 KiB) Viewed 672 times
blocky doorbell.png
blocky doorbell.png (15.15 KiB) Viewed 672 times

ugge
Posts: 1
Joined: Friday 20 July 2018 22:03
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Doorbell ---> Hallway

Post by ugge » Friday 20 July 2018 22:09

I had a similar problem with my doorbell.
My push button sends "group on" state every time the button is pressed so I had to change the if expression to check for "group on" state instead of on.
This lead to my next problem as my bell only reacted to the "group on" transmission the button never sends a "group off" so I had to set door bell to "group off" otherwise it would just keep running my event script every other second till I restarted my server.

Dlanor
Posts: 107
Joined: Sunday 22 March 2015 17:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Doorbell ---> Hallway

Post by Dlanor » Saturday 21 July 2018 10:19

There is an easy solution. I have added an extra line to set deurbell off after 2 seconds.
Domoticz | Dashticz V2 | Raspberry Pi | RFXCOM RFXtrx433E USB | RFlink 433Mhz | SONOFF

User avatar
mrf68
Posts: 276
Joined: Monday 23 February 2015 13:45
Target OS: Windows
Domoticz version: 3.4834
Location: Netherlands
Contact:

Re: Doorbell ---> Hallway

Post by mrf68 » Saturday 21 July 2018 10:48

Try the other If Do block without the blue little square in the upper left corner.

Prutsium
Posts: 70
Joined: Monday 18 June 2018 11:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Germany / Netherlands
Contact:

Re: Doorbell ---> Hallway

Post by Prutsium » Sunday 22 July 2018 12:37

mrf68 wrote:
Saturday 21 July 2018 10:48
Try the other If Do block without the blue little square in the upper left corner.
Can confirm using the If/Else block for only If cases creates a non working Blockly.
Had similar issue with a presence detection from a PIR, used the Normal IF block and all worked.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest