Domoticz Remote Access

Topics (not sure which fora)
when not sure where to post, post here and mods will move it to right forum.
Post Reply
sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Friday 28 October 2016 1:41

Hi all,
I am new to Domoticz and have some issue with remote access to the server.
That's not about network configuration.My router is forwarding properly to the server inside my LAN and port has been configured correctly.
I also can see the login page and can login to Domoticz as well.

My issue is that, when I login remotely, none of the settings shows and it looks like you have started from the scratch.

When I connect through LAN or VPN to my LAN, all the settings , devices and... are there.

Why I cannot see my stuff when I login from outside my LAN? :?: :!:

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:03

Hi,
Nobody have this issue? at least tell me if it's only my problem!
I still cannot get it loaded properly from outside of my LAN!

Skippiemanz
Posts: 300
Joined: Sunday 14 July 2013 20:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.10199
Location: Alkmaar, The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by Skippiemanz » Tuesday 01 November 2016 22:08

Already cleared the cache and refreshed your page?

Or try a different browser for testing.

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:11

Yes mate, I tried both.

When I login remotely, I only can see the Setup button. and it has nothing. Like you started from the scratch!!! :(
Attachments
remote-connection.png
remote-connection.png (69.39 KiB) Viewed 7703 times

User avatar
jvdz
Posts: 1443
Joined: Tuesday 30 December 2014 20:25
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Westland/Netherlands
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by jvdz » Tuesday 01 November 2016 22:14

have you checked the access rights for the username you use to access remotely?

Jos

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:16

Where is it?
I am using my main username...
I am double checking now....give me a minute...

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:22

I only see my main login under "Website Protection" which I normally use to login to dashboard.Authentication is set to "login Page".
In front of that, there is "Security Panel" which I use the same password , delay is set to 30 seconds.
Bellow is "Remote Share Port" which I have set to the port I am accessing from outside!

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:30

Oh God,
I don't know what was wrong but I have created another user and changed the Login from "Login Page" to "Basic-authenticate" and it's now working!!!

sghazagh
Posts: 17
Joined: Friday 28 October 2016 1:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by sghazagh » Tuesday 01 November 2016 22:35

Guys,
I can confirm that the issue is for login method.
The "Basic-Auth" works fine but "Login Page" doesn't!
Attachments
remote.png
remote.png (26.46 KiB) Viewed 7682 times

OldPensionado
Posts: 57
Joined: Wednesday 01 March 2017 10:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by OldPensionado » Sunday 05 March 2017 14:12

sghazagh wrote:Guys,
I can confirm that the issue is for login method.
The "Basic-Auth" works fine but "Login Page" doesn't!
I encountered more or less the same problem: in my situation I couldn't login at all. After entering username and password (these were correct, no messages about wrong username/password combination) I see the login screen again, and again. (Although it is weird that the proposed username is "Admin" and a four characters password.)
Lucky enough I had made a backup of the SD-card (using USB Backup) so I restored the backup, booted the RPi up and I got into the Webgui without any password.
Then I entered again a username/password at "Website Protection" but now with Basic-Auth. And this works indeed fine!

Lessons learned: to backup or not to backup, that's the question...
RPi 1, model B
Raspbian Jessie Lite
Domoticz V3.8153

Well, such is life. And it's getting sucher and sucher...

User avatar
amplituda
Posts: 11
Joined: Thursday 23 August 2018 14:30
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz Remote Access

Post by amplituda » Tuesday 11 September 2018 6:58

sghazagh wrote:
Tuesday 01 November 2016 22:35
Guys,
I can confirm that the issue is for login method.
The "Basic-Auth" works fine but "Login Page" doesn't!
Thank you very much, it works and now it's good!)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest