Aurora theme

rhendriks
Posts: 172
Joined: Tuesday 24 December 2013 0:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Newest
Location: Netherlands Helmond
Contact:

Re: Aurora theme

Post by rhendriks » Monday 15 January 2018 23:52

* When I change the size of the tab then I have 3 colums , if I change the tab to full screen then I have 2 colums.
what is wrong here.
*The camera pop-up is a to small.
Image

blauwebuis
Posts: 267
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Aurora theme

Post by blauwebuis » Tuesday 16 January 2018 1:32

@jochem: For now I won't do version numbers. If people have issues, the first thing they should do is upgrade to the latest version. Since a theme is just CSS and Javascript there is no risk to your system in upgrading.

blauwebuis
Posts: 267
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Aurora theme

Post by blauwebuis » Tuesday 16 January 2018 13:41

A new version has been uploaded that should fix the bugs.

FIXES
- sometimes an empty right column when using vertical columns.
- dataviz doesn't re-scale when the page does
- webcam popup too small

IMPROVEMENTS
- bigger setpoint buttons everywhere
- mobile design on dashboard is more in line with the rest of the theme.

QUESTIONS
- how are remote control popups now? The grey issue is hopefully fixed.

bdormael
Posts: 97
Joined: Saturday 13 December 2014 22:20
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Aurora theme

Post by bdormael » Tuesday 16 January 2018 18:05

blauwebuis wrote:
Tuesday 16 January 2018 13:41
A new version has been uploaded that should fix the bugs.

FIXES
- sometimes an empty right column when using vertical columns.
- dataviz doesn't re-scale when the page does
- webcam popup too small

IMPROVEMENTS
- bigger setpoint buttons everywhere
- mobile design on dashboard is more in line with the rest of the theme.

QUESTIONS
- how are remote control popups now? The grey issue is hopefully fixed.
Almost perfect for me now, thx :-)

One small issue I still see, when the title is too long for a sensor, it overlaps with the value on the temperature tab, can't the values be put on another line like on the dashboard ?

zak45
Posts: 401
Joined: Sunday 22 January 2017 12:37
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.8872
Contact:

Re: Aurora theme

Post by zak45 » Tuesday 16 January 2018 18:14

blauwebuis wrote:
Tuesday 16 January 2018 13:41
QUESTIONS
- how are remote control popups now? The grey issue is hopefully fixed.
So .. not so good:
Capture.JPG
Capture.JPG (49.06 KiB) Viewed 894 times

bdormael
Posts: 97
Joined: Saturday 13 December 2014 22:20
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Aurora theme

Post by bdormael » Tuesday 16 January 2018 19:32

Another small issue on my iPad, thermostat buttons are overlapping the title when having a long title, maybe adding more space between the title and the buttons ?
Same for other titles which are too long.
Image

rhendriks
Posts: 172
Joined: Tuesday 24 December 2013 0:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Newest
Location: Netherlands Helmond
Contact:

Re: Aurora theme

Post by rhendriks » Tuesday 16 January 2018 22:37

If I view in Google Chrome ,the site looks perfect.
In Edge I cannot change something , If I change it's looks good but if I save it looks as before.
If I change in Edge and I look in chrome then It's changed.
If I delete the cache from Edge it has no effect.
Image

jake
Posts: 333
Joined: Saturday 30 May 2015 22:40
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Contact:

Re: Aurora theme

Post by jake » Wednesday 17 January 2018 13:40

bdormael wrote:Another small issue on my iPad, thermostat buttons are overlapping the title when having a long title, maybe adding more space between the title and the buttons ?
Same for other titles which are too long.
Image
A very reasonable question.
Another way of thinking to solve your issue is: do you need the word thermostat in the title? The combination of icon and up down already implies a thermostat function.

I use dashticz and deleted quite some of these 'over logic' words, like 'living room lights' -> 'living room' since there was already a lightbulb icon besides it.

BarryT
Posts: 234
Joined: Tuesday 31 March 2015 22:06
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: east netherlands
Contact:

Re: Aurora theme

Post by BarryT » Wednesday 17 January 2018 23:09

Like! :D
6x Raspberry 3B
A lot of scripts, switches and sensors :)

blauwebuis
Posts: 267
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Aurora theme

Post by blauwebuis » Thursday 18 January 2018 12:18

I've uploaded a new version. It should hopefully fix the remote control display (I can't test these myself unfortunately). And it fixes a bug where it doesn't store the theme settings if there are no user variables already.

@rhendriks: can you
- upgrade to the latest version
- clear browser and application cache
- then look in the console and Edge and check if you have any error messages? (right mouse button on the page -> inspect element -> console)

@bdormael: make your names less long :-) The HTML output of Domoticz only allows me to do so much.

piokuc
Posts: 289
Joined: Sunday 07 February 2016 14:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6328
Contact:

Re: Aurora theme

Post by piokuc » Thursday 18 January 2018 19:09

I see that PR #2056 (https://github.com/domoticz/domoticz/pull/2056) are mered but icon form mobile devices is still the same.

zak45
Posts: 401
Joined: Sunday 22 January 2017 12:37
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.8872
Contact:

Re: Aurora theme

Post by zak45 » Thursday 18 January 2018 19:58

Remote control still the same :-(

rhendriks
Posts: 172
Joined: Tuesday 24 December 2013 0:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Newest
Location: Netherlands Helmond
Contact:

Re: Aurora theme

Post by rhendriks » Thursday 18 January 2018 23:04

It's look like the page is no longer load the theme , other theme works
blauwebuis wrote:
Thursday 18 January 2018 12:18
I've uploaded a new version. It should hopefully fix the remote control display (I can't test these myself unfortunately). And it fixes a bug where it doesn't store the theme settings if there are no user variables already.

@rhendriks: can you
- upgrade to the latest version
- clear browser and application cache
- then look in the console and Edge and check if you have any error messages? (right mouse button on the page -> inspect element -> console)
This is the answer:

Code: Select all

Fouten
 HTTP404: NIET GEVONDEN - De server heeft niets gevonden dat overeenkomt met de aangevraagde URI (Uniform Resource Identifier).
GET - http://192.168.1.15:8080/acttheme/custom.css

 HTTP404: NIET GEVONDEN - De server heeft niets gevonden dat overeenkomt met de aangevraagde URI (Uniform Resource Identifier).
GET - http://192.168.1.15:8080/acttheme/custom.js

 SCRIPT1002: SCRIPT1002: Syntax error
 

Code: Select all

waarschuwingen
 SEC7113: CSS is genegeerd vanwege een niet-overeenkomend MIME-type
 HTML1500: De tag kan geen zichzelf sluitende tag zijn. Gebruik een expliciete afsluitende tag.
 

Code: Select all

HTML1300: Er heeft navigatie plaatsgevonden.
192.168.1.15:8080 (1,1)

 AppCache maken met manifest: http://192.168.1.15:8080/html5.appcache.

 CSS3121: De mediaquery -ms-viewport is afgeschaft.

SCRIPT7016: SCRIPT7016: Gebruik van XMLHttpRequest waarvoor de synchrone vlag is ingesteld op waar, is afgewezen vanwege de impact ervan op de door de gebruiker ervaren site-prestaties.

blauwebuis
Posts: 267
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Aurora theme

Post by blauwebuis » Friday 19 January 2018 12:47

@rhendriks: thanks for the detailed response!

- This was interesting:
https://stackoverflow.com/questions/164 ... l-files-no

Some questions:
- Did you install the theme by copying it to a Pi from Windows? Perhaps then it's a permissions problem.
- Does this only happen on Internet Explorer, or also other browsers?

bdormael
Posts: 97
Joined: Saturday 13 December 2014 22:20
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Aurora theme

Post by bdormael » Friday 19 January 2018 14:18

@bdormael: make your names less long :-) The HTML output of Domoticz only allows me to do so much.
Shortened my names (was a lot of work because they are all used in dzvents scripts), so all is ok now.

I also combined my thermostat with my temperature sensors into one so eg. "Living - Temperature" & "Living - Thermostat", some of my Temperature sensors have temperature & humidity in it, then the combination of Temp & Therm does not work, they keep seperated.

So to summarise:
1 sensor : "Living - Temperature" which is temp & humidity
1 sensor : "Living - Thermostat"
Will not show up as 1 combined block because the temperature has 2 values and it looks like it doesn't know which one to take to show.
When adding a switch in that same combination (eg. "Living - My Switch") which comes alphabetically before the temp sensor, then it works fine.


Request :
- I'm using vertical columns enabled, but by combining temp with therm sensors, the third columns is empty now, cant' we hide this column if there are no sensors to show so the other sensors are stretched out ?

rhendriks
Posts: 172
Joined: Tuesday 24 December 2013 0:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Newest
Location: Netherlands Helmond
Contact:

Re: Aurora theme

Post by rhendriks » Saturday 20 January 2018 10:47

blauwebuis wrote:
Friday 19 January 2018 12:47
@rhendriks: thanks for the detailed response!

- This was interesting:
https://stackoverflow.com/questions/164 ... l-files-no

Some questions:
- Did you install the theme by copying it to a Pi from Windows? Perhaps then it's a permissions problem.
- Does this only happen on Internet Explorer, or also other browsers?
-I copied the files with Winscp .
-It's now happen with all the Edge and Chrome.
I think it's weird because the first time I instal the aurora theme it works fine .
If I use other themes they work .

blauwebuis
Posts: 267
Joined: Wednesday 21 December 2016 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: current
Contact:

Re: Aurora theme

Post by blauwebuis » Saturday 20 January 2018 11:34

@rhendriks: I suspect it's a permissions problem. The pi won't serve the files from the theme. Those two files are the (custom.css and custom.js) are the core starting file for any theme.

To fix it, delete the folder, and download the theme from on the pi itself.
Or change the permissions of the files (chmod).

@bdormael: As you can read on the settings page, the merging option only merges 'simple' items. Items with more than one output, or items with buttons and sliders, they are not merged.

The option to merge temperature and weather is designed to remove a vertical column, so that the vertical columns feature can work on smaller screens. It does not leave behind an 'empty' column. So I wonder what is going on.

User avatar
htilburgs
Posts: 489
Joined: Tuesday 03 November 2015 12:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Aurora theme - Events page

Post by htilburgs » Saturday 20 January 2018 11:57

Nice to see that the theme is published and making a lot of progress.
I've an issue with the events page. I don't like the main menu or the settings menu as a sidebar, so I switched this option off.
When I go to my Events page, to create or edit events, the top part of the screen is 'hidden' under the main menu.
Can this be corrected?
Aurora - Events.png
Aurora - Events.png (56.88 KiB) Viewed 477 times
Hardware:
RPi3 - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug - Nest Thermostat v3

bdormael
Posts: 97
Joined: Saturday 13 December 2014 22:20
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Aurora theme

Post by bdormael » Saturday 20 January 2018 15:52

blauwebuis wrote: The option to merge temperature and weather is designed to remove a vertical column, so that the vertical columns feature can work on smaller screens. It does not leave behind an 'empty' column. So I wonder what is going on.
I have no weather sensors and the tab weather is also not enabled. What I mean is to hide the utility column as my thermostats are merged with temperature, now it still shows the utility column without anything in there
Image


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

rhendriks
Posts: 172
Joined: Tuesday 24 December 2013 0:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Newest
Location: Netherlands Helmond
Contact:

Re: Aurora theme

Post by rhendriks » Saturday 20 January 2018 18:09

blauwebuis wrote:
Saturday 20 January 2018 11:34
@rhendriks: I suspect it's a permissions problem. The pi won't serve the files from the theme. Those two files are the (custom.css and custom.js) are the core starting file for any theme.

To fix it, delete the folder, and download the theme from on the pi itself.
Or change the permissions of the files (chmod).
I delete the folder in "styles" , download the theme again and it's working.
Maybe the new download is the solution.
I have now only the problem with the two colums instead of tree.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests