Dashticz - General Discussions

Dashticz, alternative dashboard based on HTML, CSS, jQuery

Moderators: htilburgs, robgeerts

User avatar
EdwinK
Posts: 920
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by EdwinK » Thursday 12 October 2017 18:40

AWP2000 wrote:
Thursday 12 October 2017 18:22
Hi,

I've a problem with webcam ! nothing appear .
I set up the CONFIG.js correctly i think , but , nothing !

var buttons = {}
buttons.webcam1 = { width:6, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg', url: 'http://admin:[email protected]/web/tmpfs/snap.jpg'}

Something wrong ??
This is my setting

Code: Select all

/ cam 
buttons.webcam = {key:'webcam',width:12, isimage:true, refresh:2000, image: 'http://192.168.0.115:8080/shot.jpg', url: 'http://192.168.0.115:8080/video'}
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon Thermostat | RFxcom | Dashticz V2 |

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 » Thursday 12 October 2017 19:00

Thank you but still nor work ..

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 » Thursday 12 October 2017 20:38

not

User avatar
htilburgs
Posts: 404
Joined: Tuesday 03 November 2015 12:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Netherland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by htilburgs » Thursday 12 October 2017 20:57

What kind of ipcam you use (name & type)?
Hardware:
Raspberry Pi 2B - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug

User avatar
htilburgs
Posts: 404
Joined: Tuesday 03 November 2015 12:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Netherland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by htilburgs » Thursday 12 October 2017 20:57

What kind of ipcam you use (name & type)?
Hardware:
Raspberry Pi 2B - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug

woody4165
Posts: 504
Joined: Monday 14 March 2016 14:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by woody4165 » Thursday 12 October 2017 22:45

Does the url in dashticz work in a browser?

niwreg
Posts: 15
Joined: Thursday 19 February 2015 12:33
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by niwreg » Thursday 12 October 2017 22:56

Hey,

I'm new with Dashticz, and after a day of fiddling i found out that i should use config['auto_positioning'] = 0; to get mij groups and other sensors to work.

However is it possible to control kodi with dashticz? I've got an overview of what is is playing, but i would like to pause/play kodi from dashitcz, is this possible? (i now i can add a dummy switch with some logic but it would be nice to have it integrated)

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 » Friday 13 October 2017 18:59

the URL work in chrome browser . It's very strange because when i use this 'http://192.168.0.22/web/tmpfs/snap.jpg' , it works without (admin:[email protected] ) !
My cam, it's advisen visio 7.

woody4165
Posts: 504
Joined: Monday 14 March 2016 14:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by woody4165 » Friday 13 October 2017 19:04

Try without the user:pass

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 » Friday 13 October 2017 19:10

yes , i tried and it works

woody4165
Posts: 504
Joined: Monday 14 March 2016 14:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by woody4165 » Friday 13 October 2017 19:15

Same as me.
The only things is that from time to time you have to access that page directly from browser with credentials if the browser looses it...
Not a good thing, but this is the way actually...

DAVIZINHO
Posts: 67
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by DAVIZINHO » Friday 13 October 2017 22:17

Hello.
Im new user of Dashticz v2. I see your dashboardas and its amazing!!!!

I install today it on default folder, and make little changes (title in CONFIG.js) but this little change not make nothing in the web.
And if I change something in the web it says that the changes are only for browser.

I change the CONFIG.js in /domoticz/www/dashticz_v2/custom/

what im doing wrong? :-(

thanks a lot

CaesarPL
Posts: 85
Joined: Tuesday 08 November 2016 15:03
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Poland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by CaesarPL » Friday 13 October 2017 22:26

What is in your config file? Have you changed auto positioning and uncommented lines?
HW: Raspberry Pi B+,Pi 3,2x Pi B,RFLink,FA20RF,DCS-930L,DCS-935L,Clarus switches,Eurochron,chinese and Alecto Temp,Owl Micro+,Mi Flora,Kerui door sensor,Yeelight,Xiaomi stuff
SF: Jessie,Domoticz 3.8153,Logitech Media srv,PiCorePlayers,Dashticz,Max2Play

DAVIZINHO
Posts: 67
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by DAVIZINHO » Friday 13 October 2017 22:42

CaesarPL wrote:
Friday 13 October 2017 22:26
What is in your config file? Have you changed auto positioning and uncommented lines?
wow. IM stupid!, all the config.js is comented! :-(

thanks!!!

DAVIZINHO
Posts: 67
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by DAVIZINHO » Sunday 15 October 2017 17:57

Hello again.
Im very happy with dashticz!, is amazing!!
Since yesterday im trying to configure a dashboard for my house and i make some progress but i have a little problem.
EJEMPLO1.jpg
EJEMPLO1.jpg (166.27 KiB) Viewed 841 times
This 2 items mi CONFIG.js

Code: Select all

columns[4] = {} //SALON
columns[4]['blocks'] = ['salon',95,17,7,7,'18_2',4,33,47,27,'mauri',66,64,63,65,62,'bebeto']
columns[4]['width'] = 4; 
The 2 items are the idx 47 and 27
47 = "Purificador"
27 = "Sa_Boton"

In domoticz both items are config as "select button".

I need this items are select button because I need to be more small than actual and follow the style of the rest blocks in "4 width.

Any idea?

thanks a lot and sorry for my poor english :-(

User avatar
htilburgs
Posts: 404
Joined: Tuesday 03 November 2015 12:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Netherland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by htilburgs » Monday 16 October 2017 8:55

DAVIZINHO wrote:
Sunday 15 October 2017 17:57
Hello again.
Im very happy with dashticz!, is amazing!!
Since yesterday im trying to configure a dashboard for my house and i make some progress but i have a little problem.
This 2 items mi CONFIG.js

Code: Select all

columns[4] = {} //SALON
columns[4]['blocks'] = ['salon',95,17,7,7,'18_2',4,33,47,27,'mauri',66,64,63,65,62,'bebeto']
columns[4]['width'] = 4; 
The 2 items are the idx 47 and 27
47 = "Purificador"
27 = "Sa_Boton"

In domoticz both items are config as "select button".

I need this items are select button because I need to be more small than actual and follow the style of the rest blocks in "4 width.

Any idea?

thanks a lot and sorry for my poor english :-(
Maybe you can try to put the next line in your config.JS

Code: Select all

config['selector_instead_of_buttons'] = 1;
Then you get a dropdown menu for the selector.
selector.PNG
selector.PNG (8.77 KiB) Viewed 801 times
Hardware:
Raspberry Pi 2B - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug

DAVIZINHO
Posts: 67
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by DAVIZINHO » Monday 16 October 2017 10:15

htilburgs wrote:
Monday 16 October 2017 8:55
DAVIZINHO wrote:
Sunday 15 October 2017 17:57
Hello again.
Im very happy with dashticz!, is amazing!!
Since yesterday im trying to configure a dashboard for my house and i make some progress but i have a little problem.
This 2 items mi CONFIG.js

Code: Select all

columns[4] = {} //SALON
columns[4]['blocks'] = ['salon',95,17,7,7,'18_2',4,33,47,27,'mauri',66,64,63,65,62,'bebeto']
columns[4]['width'] = 4; 
The 2 items are the idx 47 and 27
47 = "Purificador"
27 = "Sa_Boton"

In domoticz both items are config as "select button".

I need this items are select button because I need to be more small than actual and follow the style of the rest blocks in "4 width.

Any idea?

thanks a lot and sorry for my poor english :-(
Maybe you can try to put the next line in your config.JS

Code: Select all

config['selector_instead_of_buttons'] = 1;
Then you get a dropdown menu for the selector.
selector.PNG

Great!! i will try afterwork. thanks!!!

AWP2000
Posts: 7
Joined: Saturday 24 June 2017 11:34
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by AWP2000 » Monday 16 October 2017 19:15

Hi,

It's possible to change the scale for graphs ?

DAVIZINHO
Posts: 67
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by DAVIZINHO » Monday 16 October 2017 21:41

htilburgs wrote:
Monday 16 October 2017 8:55
Maybe you can try to put the next line in your config.JS

Code: Select all

config['selector_instead_of_buttons'] = 1;
Then you get a dropdown menu for the selector.
selector.PNG
hi again.
The problem now is the next:
ejemplo_2.jpg
ejemplo_2.jpg (99.75 KiB) Viewed 755 times
It show a selector and this is perfect! but the block is to long :-O
any idea?

thanks again!!!

User avatar
htilburgs
Posts: 404
Joined: Tuesday 03 November 2015 12:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Netherland
Contact:

Re: Dashticz - General Discussions

Post by htilburgs » Monday 16 October 2017 21:54

What is the width of the block in your config.JS?
Orherwise please post your config.JS wirhout the personal keys and other private stuff.

EDIT: see also the Wiki - http://www.domoticz.com/wiki/Dashticz_V2_-_Positioning
Hardware:
Raspberry Pi 2B - Aeon Labs Z-Stick GEN5 - Fibaro Dimmer 2 - Fibaro Roller Shutter 2 - Fibaro Smoke Sensor - Yeelight RGBW Led bulb - Yeelight Smart LED Light Strip - Neo Coolcam PIR Motion Sensor - Neo Coolcam PowerPlug

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Madgeni and 2 guests