Python Plugin: Solar Inverter via TCP Shine v2 protocol (Growatt, Gaia)

Python and python framework
devros
Posts: 69
Joined: Saturday 29 October 2016 20:55
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin: Solar Inverter via TCP Shine v2 protocol (Growatt, Gaia)

Post by devros » Tuesday 27 June 2017 9:20

hello, thanks
tried, but have this error (waiting for a connection and after 10 +/- seconds error)
im using script with sudo command

waiting for a connection
error setting server socket to listen mode
^CTraceback (most recent call last):
File "mobdus.py", line 1107, in <module>
time.sleep(2)

devros
Posts: 69
Joined: Saturday 29 October 2016 20:55
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin: Solar Inverter via TCP Shine v2 protocol (Growatt, Gaia)

Post by devros » Thursday 06 July 2017 19:25

hi found this,
it looks that Godwee is using same protocol to comunicate... (every 5 minutes, no open port) and its not modbus... weird

http://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?t=6714

Ferno2000
Posts: 6
Joined: Friday 08 January 2016 17:22
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin: Solar Inverter via TCP Shine v2 protocol (Growatt, Gaia)

Post by Ferno2000 » Sunday 30 July 2017 0:17

Hi I am very interested in what you are doing here, I myself used this construct here:

https://www.vromans.org/johan/software/sw_growatt.html

And managed to get it working, now just have to figure out how to get the data it generates into domoticz.
maybe going to the stuff on this site helps you getting on the right track.

zoriander
Posts: 1
Joined: Thursday 31 August 2017 8:16
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin: Solar Inverter via TCP Shine v2 protocol (Growatt, Gaia)

Post by zoriander » Thursday 31 August 2017 8:19

Ferno2000 wrote:
Sunday 30 July 2017 0:17
Hi I am very interested in what you are doing here, I myself used this construct here:

https://www.vromans.org/johan/software/sw_growatt.html

And managed to get it working, now just have to figure out how to get the data it generates into domoticz.
maybe going to the stuff on this site helps you getting on the right track.
I am trying to do the same, however I haven't gotten the perl script to work nicely. Did you do any configurations on the growatt?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bompie00, mozo78 and 2 guests