Plugins not showing in hardware list

Python and python framework
Post Reply
webcolonel
Posts: 2
Joined: Friday 12 May 2017 14:17
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Plugins not showing in hardware list

Post by webcolonel » Friday 12 May 2017 16:08

Hallo.
I've been searching for some days an answer to my problem but I'm afraid I'm missing something and don't know what.

I'm running Domoticz 3.7449 on a Linux Ubuntu 14.04 system. It's a fresh install (I've installed from the beginning one week ago because I couldn't find a way to sort the problem out, but without luck)

It's working fine but NO PLUGINS are loaded, even in the startup log I can't see an attempt to load python plugins...

2017-05-12 14:21:13.212 Domoticz V3.7449 (c)2012-2017 GizMoCuz
2017-05-12 14:21:13.212 Build Hash: 9df6061, Date: 2017-05-08 18:36:04
2017-05-12 14:21:13.213 Startup Path: /home/domobianchi/domoticz/
2017-05-12 14:21:13.357 Sunrise: 05:58:00 SunSet:20:44:00
2017-05-12 14:21:13.357 EventSystem: reset all events...
2017-05-12 14:21:13.380 Active notification Subsystems: gcm (1/12)
2017-05-12 14:21:15.974 WebServer(HTTP) started on address: :: with port 5001
2017-05-12 14:21:16.289 Incoming connection from: 192.168.1.200
2017-05-12 14:21:25.659 Error: WebServer(SSL) startup failed on address 0.0.0.0 with port: 443: bind: Address already in use
2017-05-12 14:21:25.659 Error: WebServer(SSL) check privileges for opening ports below 1024
2017-05-12 14:21:25.659 Proxymanager started.
2017-05-12 14:21:28.878 Starting shared server on: :::6144
2017-05-12 14:21:28.879 TCPServer: shared server started...
2017-05-12 14:21:28.880 RxQueue: queue worker started...
2017-05-12 14:21:30.881 EventSystem: reset all events...
2017-05-12 14:21:30.882 EventSystem: reset all device statuses...
2017-05-12 14:21:30.884 EventSystem: Started
2017-05-12 14:21:31.381 OpenZWave: using config in: /home/domobianchi/domoticz/Config/
2017-05-12 14:21:31.444 OpenZWave: Starting...
2017-05-12 14:21:31.444 OpenZWave: Version: 1.4-2518-gf95fa41-dirty
2017-05-12 14:21:31.582 OpenZWave: Driver Ready
2017-05-12 14:21:31.583 OpenZWave: Value_Added: Node: 3 (0x03), CommandClass: SWITCH MULTILEVEL, Label: Level, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.584 OpenZWave: Value_Added: Node: 3 (0x03), CommandClass: SWITCH MULTILEVEL, Label: Bright, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.584 OpenZWave: Value_Added: Node: 3 (0x03), CommandClass: SWITCH MULTILEVEL, Label: Dim, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.584 OpenZWave: Value_Added: Node: 6 (0x06), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.585 OpenZWave: Value_Added: Node: 6 (0x06), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 2
2017-05-12 14:21:31.586 OpenZWave: Value_Added: Node: 7 (0x07), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.587 OpenZWave: Value_Added: Node: 10 (0x0a), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.588 OpenZWave: Value_Added: Node: 12 (0x0c), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.589 OpenZWave: Value_Added: Node: 13 (0x0d), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.590 OpenZWave: Value_Added: Node: 16 (0x10), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.590 OpenZWave: Value_Added: Node: 16 (0x10), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 2
2017-05-12 14:21:31.592 OpenZWave: Value_Added: Node: 17 (0x11), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:21:31.592 OpenZWave: Value_Added: Node: 17 (0x11), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 2
2017-05-12 14:21:31.594 OpenZWave: Value_Added: Node: 18 (0x12), CommandClass: SWITCH BINARY, Label: Switch, Instance: 1
2017-05-12 14:22:08.954 OpenZWave: Received Node Dead notification from HomeID: 25288, NodeID: 7 (0x07)
2017-05-12 14:22:08.954 (Z-Wave) Light/Switch (Switch)
2017-05-12 14:22:13.830 OpenZWave: Received Node Dead notification from HomeID: 25288, NodeID: 10 (0x0a)
2017-05-12 14:22:13.829 (Z-Wave) Light/Switch (SwitchUnassigned)
2017-05-12 14:22:16.127 (Z-Wave) Light/Switch (Artemide)
2017-05-12 14:22:31.247 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 25288, NodeID: 18 (0x12)
2017-05-12 14:22:31.572 OpenZWave: Awake Nodes queried


Python is this:
[email protected]:~/domoticz/plugins$ python --version
Python 3.4.3


I have some default stuff in plugins directory plus the Broadlink one that I've added

[email protected]:~/domoticz/plugins$ ls -ltr
totale 12
drwxr-xr-x 3 domobianchi domobianchi 4096 mag 8 21:17 AwoxSMP
drwxr-xr-x 2 domobianchi domobianchi 4096 mag 8 21:17 examples
drwxr-xr-x 2 domobianchi domobianchi 4096 mag 9 12:01 BroadlinkRM2
[email protected]:~/domoticz/plugins$ ls -ltr BroadlinkRM2/
totale 44
-rwxr-xr-x 1 domobianchi domobianchi 1473 mar 27 15:59 plugin_send.py
-rwxr-xr-x 1 domobianchi domobianchi 11422 apr 22 09:36 plugin_http.py
-rwxr-xr-x 1 domobianchi domobianchi 72 apr 22 09:36 plugin_http.sh
-rwxr-xr-x 1 domobianchi domobianchi 23475 apr 23 18:58 plugin.py
[email protected]:~/domoticz/plugins$

Unfortunately the plugins (I'm looking for broadlink RM) is not showing up in hardware list.

Please can you help me with this?
Thanks in advance!
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (64.97 KiB) Viewed 1210 times

User avatar
Dnpwwo
Posts: 625
Joined: Sunday 23 March 2014 10:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by Dnpwwo » Saturday 13 May 2017 3:10

@webcolonel,

Domoticz is not finding Python because there is no message in the log saying the the plugin system has started and a confirmation of the version.

Domoticz does not actually need Python3 on the system, it needs libpython. In your case libpython3.4.

try:

Code: Select all

sudo apt-get install libpython3.4
followed by a restart of Domoticz
The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man. George Bernard Shaw

webcolonel
Posts: 2
Joined: Friday 12 May 2017 14:17
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by webcolonel » Saturday 13 May 2017 7:28

Thank you very much Dnpwwo.

I checked also libpython3.4, but it's already installed.

[email protected]:~/domoticz/plugins$ sudo apt-get install libpython3.4
Lettura elenco dei pacchetti... Fatto
Generazione albero delle dipendenze
Lettura informazioni sullo stato... Fatto
libpython3.4 è già alla versione più recente.
0 aggiornati, 0 installati, 0 da rimuovere e 1 non aggiornati.

Also, I checked the plugins section in CMakeLists.txt, as found in another post and added a "set(Python_ADDITIONAL_VERSIONS 3.4)" line, but again no luck.

option(USE_PYTHON_PLUGINS "Use Python Plugins" YES)
IF(USE_PYTHON_PLUGINS)
set(Python_ADDITIONAL_VERSIONS 3.4)
find_package(PythonLibs 3.4)
IF(PYTHONLIBS_FOUND)
MESSAGE(STATUS "Python3 includes found at: ${PYTHON_INCLUDE_PATH}")
INCLUDE_DIRECTORIES(${PYTHON_INCLUDE_PATH})
add_definitions(-DUSE_PYTHON_PLUGINS)
ELSE(PYTHONLIBS_FOUND)
MESSAGE(FATAL_ERROR "Python3 not found on your system, use USE_PYTHON_PLUGINS=NO or sudo apt-get install python3-dev)")
ENDIF(PYTHONLIBS_FOUND)
ENDIF(USE_PYTHON_PLUGINS)

Is it possible that restoring the configuration (that I had backupped from a domoticz2 installation) may have broken something?

elgringo
Posts: 94
Joined: Thursday 18 May 2017 8:08
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Left
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by elgringo » Saturday 20 May 2017 9:54

My plugin (eg the base example) is shown in the hardwarelist after renaming it to plugin.py

When I want to add it nothing happens. Normally It should show up in the list above but this is not the case.

Logging doe not show anything

Edit: It works in Mozilla, but not with Chrome

User avatar
emme
Posts: 638
Joined: Monday 27 June 2016 11:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Location: Milano, Italy
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by emme » Monday 11 September 2017 10:51

uh...
looks like I have the same problem too

no plugin listed in the availbale hardware
I do have WanIP hardware installed (but I assume it is not working anymore)
and I've added SamsungTV control, but looks unavailble in the hardware list

Tried to install libpython3.4 but already installed.

Hardware is rPI3 with Raspbian and Domoticz latest beta 3.8392

ciao
M
That's one small step for a programmer, one giant leap for me!
- - - - -
Raspberry Pi3 + AeonStick G5 + RFXCOMM433 + iRTrans Server + NodeJS
There's no stress in the mess!!

pepijn
Posts: 512
Joined: Friday 12 July 2013 13:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by pepijn » Monday 11 September 2017 11:19

emme wrote:uh...
looks like I have the same problem too

no plugin listed in the availbale hardware
I do have WanIP hardware installed (but I assume it is not working anymore)
and I've added SamsungTV control, but looks unavailble in the hardware list

Tried to install libpython3.4 but already installed.

Hardware is rPI3 with Raspbian and Domoticz latest beta 3.8392

ciao
M
The Python plugin system has been disabled in the current beta. Please use the stable version instead


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

User avatar
emme
Posts: 638
Joined: Monday 27 June 2016 11:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Location: Milano, Italy
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by emme » Monday 11 September 2017 11:33

uh.. just read the other post :P
sorry
That's one small step for a programmer, one giant leap for me!
- - - - -
Raspberry Pi3 + AeonStick G5 + RFXCOMM433 + iRTrans Server + NodeJS
There's no stress in the mess!!

miljume
Posts: 62
Joined: Thursday 03 December 2015 22:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: v3.8742
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by miljume » Tuesday 17 October 2017 21:55

Any plan for when the python plugin system will be available in the beta?

I would like to use the MELCloud plugin but have installed 3.8590

I know it is possible to downgrade but as this is not recommended I would like to avoid it as long as possible

User avatar
Dnpwwo
Posts: 625
Joined: Sunday 23 March 2014 10:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by Dnpwwo » Wednesday 18 October 2017 1:42

@miljume,

I believe that python plugins were re-enabled in the Beta some weeks ago
The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man. George Bernard Shaw

miljume
Posts: 62
Joined: Thursday 03 December 2015 22:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: v3.8742
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by miljume » Thursday 19 October 2017 9:37

Dnpwwo wrote:
Wednesday 18 October 2017 1:42
@miljume,

I believe that python plugins were re-enabled in the Beta some weeks ago
3.8590 is the latest beta and the plugin i try to install is not availible in HW

So something seems to be wrong with the Python module

miljume
Posts: 62
Joined: Thursday 03 December 2015 22:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: v3.8742
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by miljume » Monday 23 October 2017 22:15

Plugin still not working in v3.8630 (not visible in hw list)

Can someone confirm that the Python engine is activated in that version?

User avatar
ycahome
Posts: 71
Joined: Sunday 12 February 2017 11:55
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Contact:

Re: Plugins not showing in hardware list

Post by ycahome » Tuesday 24 October 2017 12:14

miljume wrote:
Monday 23 October 2017 22:15
Plugin still not working in v3.8630 (not visible in hw list)

Can someone confirm that the Python engine is activated in that version?
Confirmed. Plugins working on both beta and stable versions. (Never disabled - i think)
emme wrote:
Monday 11 September 2017 10:51
uh...
....I do have WanIP hardware installed (but I assume it is not working anymore)
...
Hello emme, my instance of WANIp works perfectly (indeed sometimes there are some errors on the logs due to web request timeout)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: bitjeverkeerd and 5 guests