Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Python and python framework
zak45
Posts: 480
Joined: Sunday 22 January 2017 12:37
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.9056
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by zak45 » Monday 14 May 2018 19:16

henk99 wrote:
Monday 14 May 2018 16:31
I hope this is not a silly question, but I'm uncertain about the Python role in all of this. I have ordered two SP3S units and would like to use them in Domoticz, so I ended up here. I have Domoticz running on a RP. However, the domoticz dashboard is only accessed through windows machines or my phone.

Do I need to install Python on my windows pc to be able to get this to work on my domoticz, or do I need to do something on the RP? I have already checked my domoticz dashboard, but I can't find any Broadlink in 'hardware' yet.

Is it possible that someone explains it to me in 'dummy' terms? It's fine by me if that goes through Private messages ;)
There is no silly question.. only response :-)
This need to be installed in the same place as your Domoticz Server application is, so in your case the RP.
You need to configure all to have python 3.x running first, and all step can be found in wiki and sme tips/help in the forum.

Domoticz use a Web server as main interface, this is why you can access it from Win / Mac / Linux / Android etc ... this is only the client part.

henk99
Posts: 4
Joined: Thursday 02 March 2017 12:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by henk99 » Monday 14 May 2018 22:40

Thank you for the response. Does this mean I have to type in all these commands listed in the wiki?

For others
sudo pip3 install broadlink --> mandatory
sudo pip3 install pyaes --> pycrypto no more mandatory, pyaes will be used instead
download plugin.py [2]
download plugin_send.py [3]
download plugin_http.py [4]
download plugin_http.sh [5]
these files need to be on the plugins/BroadlinkRM2 folder (chmod +x should be necessary ??)
See technical area on what is necessary.
Once all is ok, restart Domoticz

I have not dared to type these commands, because I'm afraid I will ' break' my working RP domoticz setup. I assume if I type 'download plugin.py' that RP knows where it is?

Like I said, isn't there a place that explains it more for people that have little or no knowledge of this? I says these files need to be in a certain folder, but I honestly don't know how to get them there.

zak45
Posts: 480
Joined: Sunday 22 January 2017 12:37
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.9056
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by zak45 » Monday 14 May 2018 23:15

henk99 wrote:
Monday 14 May 2018 22:40
Thank you for the response. Does this mean I have to type in all these commands listed in the wiki?
I have not dared to type these commands, because I'm afraid I will ' break' my working RP domoticz setup. I assume if I type 'download plugin.py' that RP knows where it is?

Like I said, isn't there a place that explains it more for people that have little or no knowledge of this? I says these files need to be in a certain folder, but I honestly don't know how to get them there.
And this is only the part that need to be done once you have installed python on your system.... so more work to do before.
This is also on the wiki.. but on what you say.. little bit afraid for you...
If you don't want to break your Pi and you don't know what you do... not do it !!!

henk99
Posts: 4
Joined: Thursday 02 March 2017 12:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by henk99 » Tuesday 15 May 2018 9:38

Oh boy :shock:

zak45
Posts: 480
Joined: Sunday 22 January 2017 12:37
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.9056
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by zak45 » Wednesday 16 May 2018 18:16

henk99 wrote:
Tuesday 15 May 2018 9:38
Oh boy :shock:
If you find someone To help you for your python i will help you after for the plugin

Salammbo
Posts: 3
Joined: Saturday 19 May 2018 10:22
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

PI3 image with a pre-installed Domiticz including the Broadlink plugin

Post by Salammbo » Saturday 19 May 2018 10:33

Hi all,
Can someone please help me get back to a normal life by sharing a PI3 image with a pre-installed Domiticz including the Broadlink plugin?

I have tried everything in this forum a beyond during 4 days but I did not manage to make it work :( .

Your help will be much appreciated, very very much.

Thank you

User avatar
Phantom
Posts: 82
Joined: Saturday 31 December 2016 15:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8922
Location: The Netherlands
Contact:

Re: PI3 image with a pre-installed Domiticz including the Broadlink plugin

Post by Phantom » Saturday 19 May 2018 11:50

Salammbo wrote:
Saturday 19 May 2018 10:33
Hi all,
Can someone please help me get back to a normal life by sharing a PI3 image with a pre-installed Domiticz including the Broadlink plugin?

I have tried everything in this forum a beyond during 4 days but I did not manage to make it work :( .

Your help will be much appreciated, very very much.

Thank you
Hey Salammbo, i had a lot of trouble also with getting the pluing to work with debian stretch, domoticz cept crashing as soon as i enabled the pluing.
Now i am using ubuntu and running domoticz compiled from source and it working perfectly again:
https://wiki.ubuntu.com/ARM/RaspberryPi
then under: Unofficial images
Raspberry Pi 3: ubuntu-18.04-preinstalled-server-armhf+raspi3.img.xz (4G image, 296M compressed) Updated 2018-04-28 (18.04 LTS)

Salammbo
Posts: 3
Joined: Saturday 19 May 2018 10:22
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Python Plugin : Broadlink RM2 V4

Post by Salammbo » Saturday 19 May 2018 13:44

Thank you Phantom. I will give it a trial.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests