Problem with virtual selector switch (3.9464)

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Plugin/Hardware: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post

Please mark your topic as Solved when the problem is solved.
cmartens75
Posts: 6
Joined: Monday 23 April 2018 10:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Netherlands
Contact:

Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by cmartens75 » Tuesday 22 May 2018 18:38

Version: 3.9464
Platform: Raspberry Pi
Plugin/Hardware: AeonLabs Z-Wave Plus, RFXCOM, P1-Wifi Gateway
Description: Virtual selector switch not displayed correctly on Dashboard page.

I am using a virtual selector switch (off/on) to activate automatic lighting control in my living room. This virtual selector switch is working correctly in the Switches page in Domoticz (see attachment). However, on the Dashboard page, the virtual switch is not working anymore and the different switch options/levels are displayed incorrectly. I have cleared my cache and have also tried to create a new virtual selector switch. This new switch has the same issues as the current one. In release 3.9462, there were no problems with virtual selector switch. Can somebody please help me? Thanks in advance for your reaction.

Kind regards, Corne
Attachments
virtual selector switch.docx
(154.06 KiB) Downloaded 50 times
Last edited by cmartens75 on Tuesday 22 May 2018 19:33, edited 2 times in total.

SweetPants
Posts: 2287
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10069
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by SweetPants » Tuesday 22 May 2018 19:03

No attachments present, please upload them and place them inline with the message.
BTW, there was a change in the selector switch recently, maybe this has to with it. commit https://github.com/domoticz/domoticz/co ... 04db3d9dd0
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

SweetPants
Posts: 2287
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10069
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by SweetPants » Tuesday 22 May 2018 20:30

I think this is fixed now, there was a report n github. Please upgrade first
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

cmartens75
Posts: 6
Joined: Monday 23 April 2018 10:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by cmartens75 » Tuesday 22 May 2018 20:40

Hi Sweetpants,

Thanks. Upgrading to release 3.9468 solved this issue. Thanks for your support.

Corne

User avatar
EdwinK
Posts: 1322
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Rhoon
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by EdwinK » Wednesday 23 May 2018 9:19

Version: 3.9471
Platform: Pi 3
Plugin/Hardware: Hue
Description:

Not sure if this is the same problem, but since 3.9468 I noticed that some switches don't work anymore. After checking I found this:

Code: Select all

http%3A//192.168.0.11%3A8080/json.htm%3Ftype%3Dcommand%26param%3Dswitchlight%26idx%3D45%26switchcmd%3DOn	
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon Thermostat (rooted) | RFxcom | Dashticz V2 |

DAVIZINHO
Posts: 188
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Spain
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by DAVIZINHO » Wednesday 23 May 2018 10:47

Hi
Same problem with the beta 3.9476.
I have a lot of virtual selector switches and all are crazy :-)

All works fine, but the description of the values are a lot of letters.
This ocurs in floorplan and in switches section
If i edit the virtual selecto switch the values are correct

SweetPants
Posts: 2287
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10069
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by SweetPants » Wednesday 23 May 2018 20:44

Please upgrade first, this should be fixed.
Edit: I was wrong, in the floorplan the dropdown menu is empty V3.9476, selector switches look ok
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

DAVIZINHO
Posts: 188
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Spain
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by DAVIZINHO » Wednesday 23 May 2018 21:56

Hello,
Yes, with the last update 3.9476 solved the problem with the switches in the switches menu, but in floor plan the party continues. jejeje

Holland
Posts: 353
Joined: Friday 12 July 2013 13:53
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta Ch
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by Holland » Thursday 24 May 2018 9:05

For me there is still a problem with all selector switches. See screen below

The switches worked perfectly before 3.946x.
But for some reason recent updates changed the script commandline. The colon has been changed to %3A

Strange enough, changing it back to a colon is not possible, as the colon is not saved.
Attachments
Selector.JPG
Selector.JPG (98.91 KiB) Viewed 963 times

elgringo
Posts: 130
Joined: Thursday 18 May 2017 8:08
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Left
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by elgringo » Thursday 24 May 2018 20:01

Selector switch is solved in dashboard, but not in room plan:
Naamloos.png
Naamloos.png (30.31 KiB) Viewed 929 times
Running on a PI 3:
Version: 3.9483
Build Hash: a74f7c4a
Compile Date: 2018-05-24 11:42:36
dzVents Version: 2.4.5
Python Version: 3.5.3 (default, Jan 19 2017, 14:11:04) [GCC 6.3.0 20170124]

aurelihein
Posts: 3
Joined: Wednesday 18 April 2018 16:53
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by aurelihein » Saturday 26 May 2018 9:01

Same problem for me I just upgrade to v3.9501 should I restore the database also ?
Thank you for your feedback

User avatar
waaren
Posts: 1079
Joined: Tuesday 03 January 2017 15:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by waaren » Saturday 26 May 2018 9:06

aurelihein wrote:
Saturday 26 May 2018 9:01
Same problem for me I just upgrade to v3.9501 should I restore the database also ?
Thank you for your feedback
No.
just clear your browser caches (including appcache)
Raspberry (debian stretch via berryboot on Synology DS916+) , Domoticz (almost) latest Beta, , dzVents 2.6, RFLink, RFXtrx433e, P1, Youless, Harmony, Hue, Yeelight, Xiaomi, HomeWizard, Zwave, Amazon echo

aurelihein
Posts: 3
Joined: Wednesday 18 April 2018 16:53
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by aurelihein » Saturday 26 May 2018 9:13

aurelihein wrote:
Saturday 26 May 2018 9:01
Same problem for me I just upgrade to v3.9501 should I restore the database also ?
Thank you for your feedback
Actually this is working with firefox browser
But not working anymore with iOs devices using safari and pilot app https://itunes.apple.com/fr/app/pilot-c ... 46368?mt=8

aurelihein
Posts: 3
Joined: Wednesday 18 April 2018 16:53
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by aurelihein » Saturday 26 May 2018 9:25

waaren wrote:
Saturday 26 May 2018 9:06
aurelihein wrote:
Saturday 26 May 2018 9:01
Same problem for me I just upgrade to v3.9501 should I restore the database also ?
Thank you for your feedback
No.
just clear your browser caches (including appcache)
Yes waaren thank you ! That makes the job https://support.apple.com/en-us/HT201265
But no idea of how to clear pilot app cache (don't want to uninstall and reinstall since I did in app purchases)

DAVIZINHO
Posts: 188
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Spain
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by DAVIZINHO » Saturday 26 May 2018 13:40

Holland wrote:
Thursday 24 May 2018 9:05
For me there is still a problem with all selector switches. See screen below

The switches worked perfectly before 3.946x.
But for some reason recent updates changed the script commandline. The colon has been changed to %3A

Strange enough, changing it back to a colon is not possible, as the colon is not saved.
Same problem for my in somes virtual switchs (not all).
And still problems in floorplan
:-(

deennoo
Posts: 937
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by deennoo » Sunday 27 May 2018 11:35

Same for me, that not a web browser issue, but a domoticz one, all my selector switch are down.
html update failure.PNG
html update failure.PNG (57.01 KiB) Viewed 822 times
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

DAVIZINHO
Posts: 188
Joined: Sunday 27 August 2017 18:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Spain
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by DAVIZINHO » Sunday 27 May 2018 11:37

The floorplan isue are solved in the last beta 3.9517.

And the problem with the action i solved replacing the %3A with the :
its a waste of time but easy to resolve :-)

deennoo
Posts: 937
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by deennoo » Sunday 27 May 2018 13:07

DAVIZINHO wrote:
Sunday 27 May 2018 11:37
And the problem with the action i solved replacing the %3A with the :
its a waste of time but easy to resolve :-)
i do this for major selector, but i can't to this for all, this will take a full day. Probleme isn't only with : but with all &?:= sigle
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

elmortero
Posts: 233
Joined: Sunday 29 November 2015 21:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Spain
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by elmortero » Monday 28 May 2018 12:02

Hi guys,

Any chance you are using the Weekly Programming (from this topic ?
I just noticed that while updating the selector switches go back to normal. After applying the changes needed for the Weekly programming it goes bad again.
Confirmed this by 1. updating to latest beta 2. apply "weekly programming" - here the selector switch gets corrupted - 3. install the lates beta again - switch goes to normal.

Screenshots added.
withOutProg.JPG
WeekProg not applied
withOutProg.JPG (17.27 KiB) Viewed 770 times
The attachment withOutProg.JPG is no longer available

quack3d
Posts: 97
Joined: Sunday 26 March 2017 17:03
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Problem with virtual selector switch (3.9464)

Post by quack3d » Thursday 31 May 2018 19:51

I'm not using Weekly Programming and I have %3A in my selector switches in 3.9528. :cry:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests