ZWave broken in Version: 3.6325

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post
User avatar
gizmocuz
Posts: 8050
Joined: Thursday 11 July 2013 18:59
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Top of the world
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby gizmocuz » Tuesday 10 January 2017 10:00

I am not sure if this is related to a possible problem in the configuration file...
But i updated the OZW library in the next beta version
Quality outlives Quantity!

tjoep
Posts: 32
Joined: Thursday 01 August 2013 21:36
Target OS: -
Domoticz version:
Location: Harmelen
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby tjoep » Tuesday 10 January 2017 13:59

I seem to have the same problem with a new installation. OpenZwave USB is not visible in the dropdown list on the hardware page on 3.6325 and also not in 3.6327. I have Domoticz on a Ubuntu system (16.04 LTS). And installed openzwave according to this manual: http://www.domoticz.com/wiki/Linux#Add_ ... for_Z-Wave

It also worked fine in older versions.

User avatar
jannl
Posts: 724
Joined: Thursday 02 October 2014 6:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: Geleen
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby jannl » Tuesday 10 January 2017 16:04

hm, you only need to install openzwave if you compile Domoticz yourself. Nothing changed in the USB settings of the zwave device?

Egregius
Posts: 2059
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.5877
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby Egregius » Tuesday 10 January 2017 17:06

@tjoep: You have a different issue, please search the forum or open another topic.

I do experience similar issues with 3.6327 on Syno:
2017-01-10 16:02:42.989 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 25487143, NodeID: 5 (0x05)
2017-01-10 16:05:09.352 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 25487143, NodeID: 5 (0x05)

One node constantly dropping timeouts, but even worse: none of the nodes react.
Let's go back to previous version...

Egregius
Posts: 2059
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.5877
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby Egregius » Tuesday 10 January 2017 17:34

Addition: apparently zwave hadn't queried all devices, even after 30 minutes.
Now back on v3.6312. Awake nodes queried in 4 minutes and no timeouts.

User avatar
Domosapiens
Posts: 344
Joined: Wednesday 20 August 2014 12:08
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.5981
Location: NL
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby Domosapiens » Tuesday 10 January 2017 22:20

Win Vista&7; 1#Aeon Z-Stick S2; 1#Aeotec Z-Sick Gen5, 6#Fib.FGBS001; 24#DS18B20; 8#Everspr.AN158-2; 3#Philio PAN04; 1#Philio PAN06, 1#YouLess El; 1#Fib.FGWPE; 1#ZME_RC2; 2#FAK_ZWS230, 2#Quib.ZMNHCDx, 1#Quib.ZMNHDD1, 7#EM6555

Egregius
Posts: 2059
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.5877
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: ZWave broken in Version: 3.6325

Postby Egregius » Tuesday 10 January 2017 23:46

I don't think so for my case. I don't have any of the devices in that list.
Also, when I go back to previous version with conservation of my XML the timeouts dissapear.


Return to “Bugs and Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests