Mi_light Ibox v6 (API) not working

Please use template to report bugs and problems. Post here your questions when not sure where else to post
Only for bugs in the Domoticz application! other problems go in different subforums!
Forum rules
Before posting here, make sure you are on the latest Beta or Stable version.
If you have problems related to the web gui, clear your browser cache + appcache first.

Use the following template when posting here:

Version: xxxx
Platform: xxxx
Plugin/Hardware: xxxx
Description:
.....

If you are having problems with scripts/blockly, always post the script (in a spoiler or code tag) or screenshots of your blockly

If you are replying, please do not quote images/code from the first post

Please mark your topic as Solved when the problem is solved.
poudenes
Posts: 594
Joined: Wednesday 08 March 2017 10:42
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8993
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by poudenes » Tuesday 02 January 2018 9:16

After i turned off MQTT Hardware in Domoitcz and Homebridge config. The whole AppLamp Bridge error is gone !!!.
Domoitcz didn't crash or broken to use AmpLamp controller.

For me the problems is solved now. I gonna check if a different way of MQTT will work. Because the realtime button switch in Homekit is not working now. Not a issue, but fun to find out to let it work.

MQTT was now installed ny apt-get. I see also that MQTT can be installed in NPM.
RPi3 with OSMC - RPi3 with Domoticz - Dashticz - MiLight - Nanolead Aurora - KaKu - Logitech Hamony - Nest - RFLink

PixelMagic
Posts: 12
Joined: Wednesday 28 October 2015 22:17
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8796
Location: Netherlands
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by PixelMagic » Saturday 03 February 2018 18:34

poudenes wrote:
Saturday 18 November 2017 14:27
Hi All,

Sometimes is see those lines in log. Milights still working normal, but want know what this can be:

Code: Select all

2017-11-17 18:47:05.682 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-17 18:47:07.112 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
2017-11-17 23:25:14.582 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:01.681 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:03.104 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
I have the same thing, weird is that it seems to happen when Domoticz is running for a longer time without restart. The weird thing is that after the error the light is still switched, maybe because Domoticz tryes again. I notice it with multiple lights they get switched very slowly,

When I restart Domoticz the problem is gone for multiple days, cannot say how many exactly. The second way it dissaperes is when in the hardware tab the milight interface is disabled and saved and the enabled again.

Have this problem with the original V6 gateway with lamp and also with my ESP homemade gateways.

poudenes
Posts: 594
Joined: Wednesday 08 March 2017 10:42
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8993
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by poudenes » Sunday 04 February 2018 0:22

I find out when I disable mqtt the errors are gone. After 2 weeks enable mqtt again and now I see the error appear again.
PixelMagic wrote:
Saturday 03 February 2018 18:34
poudenes wrote:
Saturday 18 November 2017 14:27
Hi All,

Sometimes is see those lines in log. Milights still working normal, but want know what this can be:

Code: Select all

2017-11-17 18:47:05.682 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-17 18:47:07.112 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
2017-11-17 23:25:14.582 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:01.681 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:03.104 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
I have the same thing, weird is that it seems to happen when Domoticz is running for a longer time without restart. The weird thing is that after the error the light is still switched, maybe because Domoticz tryes again. I notice it with multiple lights they get switched very slowly,

When I restart Domoticz the problem is gone for multiple days, cannot say how many exactly. The second way it dissaperes is when in the hardware tab the milight interface is disabled and saved and the enabled again.

Have this problem with the original V6 gateway with lamp and also with my ESP homemade gateways.
RPi3 with OSMC - RPi3 with Domoticz - Dashticz - MiLight - Nanolead Aurora - KaKu - Logitech Hamony - Nest - RFLink

PixelMagic
Posts: 12
Joined: Wednesday 28 October 2015 22:17
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8796
Location: Netherlands
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by PixelMagic » Sunday 04 February 2018 0:35

poudenes wrote:
Sunday 04 February 2018 0:22
I find out when I disable mqtt the errors are gone. After 2 weeks enable mqtt again and now I see the error appear again.
PixelMagic wrote:
Saturday 03 February 2018 18:34
poudenes wrote:
Saturday 18 November 2017 14:27
Hi All,

Sometimes is see those lines in log. Milights still working normal, but want know what this can be:

Code: Select all

2017-11-17 18:47:05.682 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-17 18:47:07.112 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
2017-11-17 23:25:14.582 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:01.681 Error: AppLamp: Error sending command to Bridge!...
2017-11-18 09:25:03.104 Error: AppLamp: Invalid command send to Bridge!...
I have the same thing, weird is that it seems to happen when Domoticz is running for a longer time without restart. The weird thing is that after the error the light is still switched, maybe because Domoticz tryes again. I notice it with multiple lights they get switched very slowly,

When I restart Domoticz the problem is gone for multiple days, cannot say how many exactly. The second way it dissaperes is when in the hardware tab the milight interface is disabled and saved and the enabled again.

Have this problem with the original V6 gateway with lamp and also with my ESP homemade gateways.
I do not use mqtt, had it in the hardware list and deleted it just now. Cannot think that would be the problem, but who knows.

Mace
Posts: 81
Joined: Monday 21 August 2017 19:52
Target OS: Windows
Domoticz version: 3.8153
Location: Rhoon
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by Mace » Friday 09 February 2018 9:15

Experience the same problem, not using MQTT.

reza
Posts: 154
Joined: Tuesday 13 September 2016 9:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.5877
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by reza » Thursday 22 February 2018 22:02

i have problem with ibox2 :( what am i do ? :( :( :(

galinette
Posts: 19
Joined: Monday 11 December 2017 23:57
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by galinette » Tuesday 17 April 2018 9:33

Dear all,

I have a new Milight iBox2 and my setup is made of newest Milight 5-in-1 LED strip controllers. These can be configured as W, CCT, RGB, RGBW, or RGBCCT controllers by pressing on a switch and connecting the strip accordingly

https://www.futlight.com/productdetails ... typeid=146

These controllers can be controlled by the 8-channel remotes only (FUT089) and not by the older 4-Channel RGBCCT remotes (FUT092). On the milight 3 app for the wifi controller, this is the same, only the virtual 8-channel remote can be linked, all the others do not work.

So basically, I am stuck as no setting combination in Domoticz appear to work. I suppose that the new 8-channel remote use different API codes (is this the v7?) and this is not supported by the Domoticz plugin. Do you confirm this or is there a chance to get them to work with the current plugin?

I am ready to invest some time in improving the Limitless/Milight support in Domoticz, but is there anywhere I can find documentation about the 8-channel remote codes?

Thanks!

denman091
Posts: 31
Joined: Monday 31 July 2017 15:22
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Pijnacker
Contact:

Re: Mi_light Ibox v6 (API) not working

Post by denman091 » Wednesday 19 September 2018 2:30


galinette wrote: So basically, I am stuck as no setting combination in Domoticz appear to work. I suppose that the new 8-channel remote use different API codes (is this the v7?) and this is not supported by the Domoticz plugin. Do you confirm this or is there a chance to get them to work with the current plugin?

I am ready to invest some time in improving the Limitless/Milight support in Domoticz, but is there anywhere I can find documentation about the 8-channel remote codes?
Do you have this already working?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests