LMS playlist not working

Easy to use, 100% Lua-based event scripting framework.
Post Reply
Boredcat
Posts: 46
Joined: Friday 17 March 2017 10:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Netherlands
Contact:

LMS playlist not working

Post by Boredcat » Tuesday 11 September 2018 19:54

All,

I am trying the use the LMS (Logitech Media Server) device in dzVents. I created the following script, which is activated using a switch named LMS.

It switches in the Squeezebox (Woonkamer) and receiver (device 76 and 74).

Squeebox and receiver switch on/off perfect depending on the LMS switch.

But I should also play playlist list1 and this fails.. (no errors in log) In Sqeezebox server the playlist is named list1

Any help .. Can't see what is wrong (looking at it for several days).

Running : V4.9697 (Beta)


Code: Select all

return {
	on = {
		devices = {
			'LMS'
		}
	},
	execute = function(domoticz, device)
		domoticz.log('Device ' .. device.name .. ' was changed', domoticz.LOG_INFO)
		local LMS_S = domoticz.devices('LMS')
		local LMS_P = domoticz.devices('Woonkamer')
		local LMS_R = domoticz.devices(76)
		if LMS_S.state == 'On' then
		    LMS_R.dimTo(25)
		    -- LMS_P.play()
		    LMS_P.startPlaylist('list1')
		    domoticz.log('PLAY list', domoticz.LOG_INFO)
		    --LMS_P.play()
		end
		if LMS_S.state == 'Off' then
		    domoticz.devices(74).switchOff()
		    LMS_P.switchOff()
		    LMS_R.dimTo(17)
		end
		    
	end
}
RFXCom(E) - Yeelight Lights - KaKu / Alexa HA Bridge
Windows 2012 / Windows 2012R2 / Xpenology/ Pi 3 / Milight / Home build ESP8266 / Sonoff

User avatar
waaren
Posts: 1351
Joined: Tuesday 03 January 2017 15:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by waaren » Wednesday 12 September 2018 9:40

Boredcat wrote:
Tuesday 11 September 2018 19:54
.... But I should also play playlist list1 and this fails.. (no errors in log) In Sqeezebox server the playlist is named list1
What do you see in the log if you switch to debug for this script ?

Code: Select all

return {
	on = {
		devices = {
			'LMS'
		}
	},
    
    logging =   {       level   =   domoticz.LOG_DEBUG,
                        marker  =   "LMS playlist" },                                           
	
    execute = function(domoticz, device)
Raspberry (debian stretch via berryboot on Synology DS916+) , Domoticz (almost) latest Beta, , dzVents 2.6, RFLink, RFXtrx433e, P1, Youless, Harmony, Hue, Yeelight, Xiaomi, HomeWizard, Zwave, Amazon echo

Boredcat
Posts: 46
Joined: Friday 17 March 2017 10:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by Boredcat » Wednesday 12 September 2018 12:06

Here the log.

Seems that list1 can not be found.

Checked again Sqeeuzebox server and under playlist there are 2 playlist list1 and list2

Using version 7.6.1

direct CLI command works perfect : http://192.168.1.125:9000/status.html?p ... y&p2=list1

Code: Select all

018-09-12 12:01:14.941 Status: dzVents: Info: LMS playlist: Device LMS was changed
2018-09-12 12:01:14.942 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Woonkamer: Logitech Media Server device
2018-09-12 12:01:14.942 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Woonkamer: Switch device adapter
2018-09-12 12:01:14.943 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Reciever Woonkamer - Main Volume: Switch device adapter
2018-09-12 12:01:14.943 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Set Level 25
2018-09-12 12:01:14.943 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Play Playlist list1 TRIGGER

2018-09-12 12:01:15.033 Error: Logitech Media Server: Playlist 'list1 TRIGGER' not found.
RFXCom(E) - Yeelight Lights - KaKu / Alexa HA Bridge
Windows 2012 / Windows 2012R2 / Xpenology/ Pi 3 / Milight / Home build ESP8266 / Sonoff

User avatar
waaren
Posts: 1351
Joined: Tuesday 03 January 2017 15:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by waaren » Wednesday 12 September 2018 12:29

Boredcat wrote:
Wednesday 12 September 2018 12:06
Seems that list1 can not be found.

Code: Select all

018-09-12 12:01:14.943 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Play Playlist list1 TRIGGER
2018-09-12 12:01:15.033 Error: Logitech Media Server: Playlist 'list1 TRIGGER' not found.
Just for test purposes can you change the line

Code: Select all

LMS_P.startPlaylist('list1')
to

Code: Select all

LMS_P.startPlaylist('list1').afterSec(1) 
and again look at the log what the result is ?
Raspberry (debian stretch via berryboot on Synology DS916+) , Domoticz (almost) latest Beta, , dzVents 2.6, RFLink, RFXtrx433e, P1, Youless, Harmony, Hue, Yeelight, Xiaomi, HomeWizard, Zwave, Amazon echo

Boredcat
Posts: 46
Joined: Friday 17 March 2017 10:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by Boredcat » Wednesday 12 September 2018 13:00

No luck yet

Code: Select all

2018-09-12 12:58:18.242 Status: User: Admin initiated a switch command (261/LMS/On)
2018-09-12 12:58:18.388 Status: dzVents: Info: LMS playlist: ------ Start internal script: LMS: Device: "LMS (Dummy)", Index: 261
2018-09-12 12:58:18.388 Status: dzVents: Info: LMS playlist: Device LMS was changed
2018-09-12 12:58:18.389 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Woonkamer: Logitech Media Server device
2018-09-12 12:58:18.389 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Woonkamer: Switch device adapter
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Processing device-adapter for Reciever Woonkamer - Main Volume: Switch device adapter
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Set Level 25
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Play Playlist list1 TRIGGER
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Debug: LMS playlist: Constructed timed-command: Play Playlist list1 AFTER 1 SECONDS TRIGGER
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Info: LMS playlist: PLAY list
2018-09-12 12:58:18.390 Status: dzVents: Info: LMS playlist: ------ Finished LMS
2018-09-12 12:58:18.480 Error: Logitech Media Server: Playlist 'list1 TRIGGER' not found.
RFXCom(E) - Yeelight Lights - KaKu / Alexa HA Bridge
Windows 2012 / Windows 2012R2 / Xpenology/ Pi 3 / Milight / Home build ESP8266 / Sonoff

User avatar
waaren
Posts: 1351
Joined: Tuesday 03 January 2017 15:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by waaren » Thursday 13 September 2018 0:44

Boredcat wrote:
Wednesday 12 September 2018 13:00
No luck yet
And what is the result of

Code: Select all

domoticz.sendCommand("Woonkamer","Play Playlist list1")
?
Raspberry (debian stretch via berryboot on Synology DS916+) , Domoticz (almost) latest Beta, , dzVents 2.6, RFLink, RFXtrx433e, P1, Youless, Harmony, Hue, Yeelight, Xiaomi, HomeWizard, Zwave, Amazon echo

Boredcat
Posts: 46
Joined: Friday 17 March 2017 10:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by Boredcat » Thursday 13 September 2018 7:44

domoticz.sendCommand("Woonkamer","Play Playlist list1") : Works

Any idea why this command is working and the dzVents not ? Should I report a bug ?

For now my issue is solved (will use the send command).
RFXCom(E) - Yeelight Lights - KaKu / Alexa HA Bridge
Windows 2012 / Windows 2012R2 / Xpenology/ Pi 3 / Milight / Home build ESP8266 / Sonoff

User avatar
waaren
Posts: 1351
Joined: Tuesday 03 January 2017 15:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by waaren » Thursday 13 September 2018 8:54

Boredcat wrote:
Thursday 13 September 2018 7:44
domoticz.sendCommand("Woonkamer","Play Playlist list1") : Works

Any idea why this command is working and the dzVents not ? Should I report a bug ?

For now my issue is solved (will use the send command).
My guess is that one of the Lua scripts in dzvents/runtime is playing tricks on you but I can't figure out which one. Maybe because I am on the latest Beta. It is also kind of difficult for me to investigate further as I do not own a Logitech Media Server.

Before reporting this as a bug can you test on latest Beta ? If you see same behavior on that version, @dannybloe or one of the other developers might be able to explain what is causing this.
Raspberry (debian stretch via berryboot on Synology DS916+) , Domoticz (almost) latest Beta, , dzVents 2.6, RFLink, RFXtrx433e, P1, Youless, Harmony, Hue, Yeelight, Xiaomi, HomeWizard, Zwave, Amazon echo

Boredcat
Posts: 46
Joined: Friday 17 March 2017 10:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9639
Location: Netherlands
Contact:

Re: LMS playlist not working

Post by Boredcat » Friday 14 September 2018 9:25

Updated to latest beta. Same behavior
RFXCom(E) - Yeelight Lights - KaKu / Alexa HA Bridge
Windows 2012 / Windows 2012R2 / Xpenology/ Pi 3 / Milight / Home build ESP8266 / Sonoff

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests