domoticz in synology as package! Available now.

Others (MiLight, Hue, Toon etc...)
User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Sunday 24 June 2018 22:19

Gravityz wrote:
Sunday 24 June 2018 21:53
thanks

please also check why it is executing in /usr/local/domoticz/dzVents/runtime while installing it under /usr/local/domoticz/var/dzVents/runtime
Can you please test this version and do a clean install.
domoticz_apollolake-6.2_4.0.9700-7.spk (updated version)
http://www.jadahl.com/domoticz_stable_6 ... 9700-7.spk
Here you should have /usr/local/domoticz/dzVents/runtime
Last edited by jumbotroll on Monday 25 June 2018 0:08, edited 1 time in total.
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Gravityz
Posts: 285
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Sunday 24 June 2018 22:25

ok. will test this tomorrow.

22:30 local time and i do not want to mess with the lights at this time.

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Sunday 24 June 2018 22:28

Gravityz wrote:
Sunday 24 June 2018 22:25
ok. will test this tomorrow.

22:30 local time and i do not want to mess with the lights at this time.
Ha ha :D
I will try to fix location to /usr/local/domoticz/dzVents/runtime also, so wait to download because I am building new stable version for apollolake now and trying to fix that problem.
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Sunday 24 June 2018 23:42

@Gravityz

The files should be in correct folders now.
All v4.9700 packages will be updated with this fix tomorrow.
Apollolake is fixed, do a clean install.

/usr/local/domoticz/dzVents/runtime$
device-adapters HistoricalStorage.lua persistence.lua Time.lua
Device.lua HTTPResponse.lua Security.lua Timer.lua
Domoticz.lua integration-tests tests todo.md
dzVents.lua lodash.lua TimedCommand.lua Utils.lua
EventHelpers.lua misc
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

FrankVZ
Posts: 35
Joined: Sunday 27 May 2018 12:01
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by FrankVZ » Monday 25 June 2018 0:19

jumbotroll wrote:
Sunday 24 June 2018 15:05
I did update my DS712+ from DSM6.1 to DSM6.2 without any problem. (Not need to reformat)
The domoticz version with python is build with python plugin if you need that and you have to install the python3.5.1 from synology before you install this version or the domoticz package will not run.
I will build v.4.9700 for DSM 6.1 too, later this weekend, but it take some time to build all this packages.
The homepage is updated and the packages is updated gradually.
Thanks for your prompt reply! And guess what: this evening I got a notification of my DS218+, that DSM6.2 is ready to install (running now DSM6.1)
So I think I will do the update to DSM6.2 and try the your DSM6.2 update then!
And if it is done by the package manager, you are 100% correct that format is not needed.

Cheers, and have a good time!
(and: no need to rush things :) )

bldewit
Posts: 16
Joined: Tuesday 09 May 2017 23:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by bldewit » Monday 25 June 2018 0:31

@Jumbotroll,

Thanks for the great work so far!

After Goodwe have changed their server infrastructure (due to the new EU privacy legislation) the Goodwe Web Connection interface in Domoticz has been down since June 2nd. The interface has now been adapted in Domoticz. Can you make that change available to Synology users? I am running a DS211 and don't have the skills to compile Domoticz myself.

Would be great if you could make my inverter work with Domoticz again!

Thx,
Bart

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 0:43

bldewit wrote:
Monday 25 June 2018 0:31
@Jumbotroll,

Thanks for the great work so far!

After Goodwe have changed their server infrastructure (due to the new EU privacy legislation) the Goodwe Web Connection interface in Domoticz has been down since June 2nd. The interface has now been adapted in Domoticz. Can you make that change available to Synology users? I am running a DS211 and don't have the skills to compile Domoticz myself.

Would be great if you could make my inverter work with Domoticz again!

Thx,
Bart
Edit:
This should be fixed in latest versions,
but your NAS uses arch-88f6281 and I can't compile to latest domoticz version because the toolchain from synology is to old.
Read: http://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=23721
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

mcwieger
Posts: 84
Joined: Tuesday 08 December 2015 10:59
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7243
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by mcwieger » Monday 25 June 2018 14:04

@Jumbotroll, are you compiling all versions or only when requested? Could you have a look at the DS414 version with Python? Thanks :-)
Synology DS414|Zwave.Me RC2|Harmony Elite|Imperihome|Alexa
Aeotec: Stick 5|3x MultiSensor 6|4x Smart Dimmer 6
Qubino: 6xZMNHDD1|4xZMNHAD1|1x ZMNHBD1
Fibaro: 6x FGRM222|3x FGS212|1x FGS223|2x FGWPE
Onkyo TX-NR616|D-Link DCS-825L|Kodi HTPC|SE4000|P1 Cable

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 15:00

mcwieger wrote:
Monday 25 June 2018 14:04
@Jumbotroll, are you compiling all versions or only when requested? Could you have a look at the DS414 version with Python? Thanks :-)
I will upload all stable release v.49700, but it take some time to compile for all versions 8-)
Are you on DSM 6.1 or DSM 6.2?
You will find arch-armadaxp for DSM 6.2 here in 15 min.
http://www.jadahl.com/domoticz_stable_6 ... h=armadaxp
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

mcwieger
Posts: 84
Joined: Tuesday 08 December 2015 10:59
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.7243
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by mcwieger » Monday 25 June 2018 15:19

Thanks for that, I'm on 6.2.

On your website you mention you have to uninstall and do a fresh install. I'm reluctant to do so, can you tell me the reason?
Synology DS414|Zwave.Me RC2|Harmony Elite|Imperihome|Alexa
Aeotec: Stick 5|3x MultiSensor 6|4x Smart Dimmer 6
Qubino: 6xZMNHDD1|4xZMNHAD1|1x ZMNHBD1
Fibaro: 6x FGRM222|3x FGS212|1x FGS223|2x FGWPE
Onkyo TX-NR616|D-Link DCS-825L|Kodi HTPC|SE4000|P1 Cable

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 15:25

mcwieger wrote:
Monday 25 June 2018 15:19
Thanks for that, I'm on 6.2.

On your website you mention you have to uninstall and do a fresh install. I'm reluctant to do so, can you tell me the reason?
Because if you are on an old version, the install script take backup and restore old folders, but you can test to only do a update and if all working you are fine. But if you use dzVents, you maybe have to do a clean install..
domoticz_armadaxp-6.2_4.0.9700-7.spk with python is uploaded:
http://www.jadahl.com/domoticz_stable_6 ... 9700-7.spk
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Gravityz
Posts: 285
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Monday 25 June 2018 17:46

it is just not my lucky day.
the appollolake package WITHOUT PYTHON(DS718+) is not updated, the one with python(which i do not use) is.


can you update the package so i can try. i just did a clean install and found out the hard way that dzVents still is missing

;-) i am geting handy at doing fresh installs now

jumbotroll wrote:
Sunday 24 June 2018 23:42
@Gravityz

The files should be in correct folders now.
All v4.9700 packages will be updated with this fix tomorrow.
Apollolake is fixed, do a clean install.

/usr/local/domoticz/dzVents/runtime$
device-adapters HistoricalStorage.lua persistence.lua Time.lua
Device.lua HTTPResponse.lua Security.lua Timer.lua
Domoticz.lua integration-tests tests todo.md
dzVents.lua lodash.lua TimedCommand.lua Utils.lua
EventHelpers.lua misc

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 17:50

Gravityz wrote:
Monday 25 June 2018 17:46
it is just not my lucky day.
the appollolake package WITHOUT PYTHON(DS718+) is not updated, the one with python(which i do not use) is.


can you update the package so i can try. i just did a clean install and found out the hard way that dzVents still is missing

;-) i am geting handy at doing fresh installs now

jumbotroll wrote:
Sunday 24 June 2018 23:42
@Gravityz

The files should be in correct folders now.
All v4.9700 packages will be updated with this fix tomorrow.
Apollolake is fixed, do a clean install.

/usr/local/domoticz/dzVents/runtime$
device-adapters HistoricalStorage.lua persistence.lua Time.lua
Device.lua HTTPResponse.lua Security.lua Timer.lua
Domoticz.lua integration-tests tests todo.md
dzVents.lua lodash.lua TimedCommand.lua Utils.lua
EventHelpers.lua misc
It is: http://www.jadahl.com/domoticz_stable_6 ... apollolake
Or do you use DSM6.1 still?
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Gravityz
Posts: 285
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Monday 25 June 2018 17:54

no i have DSM 6.2

point is i installed that one and still no dzVents.
also the timestamp of the files inside the spk are 23-6 21:06
i tried the one with python and that one has timestamp 25-6

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 17:57

Gravityz wrote:
Monday 25 June 2018 17:54
no i have DSM 6.2

point is i installed that one and still no dzVents.
also the timestamp of the files inside the spk are 23-6 21:06
i tried the one with python and that one has timestamp 25-6
Hmm..I will check that :o
Edit: package is updated.
Last edited by jumbotroll on Monday 25 June 2018 18:28, edited 2 times in total.
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

User avatar
sincze
Posts: 997
Joined: Monday 02 June 2014 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by sincze » Monday 25 June 2018 17:57

@jumbotroll I was just wondering.

I've a DS211 with DSM 5.2, running Domoticz Stable (previous version) at a remote site keeping my parents happy.
Never had any problems. Great job :D

Before upgrading to DSM 6.2 I was looking If I could find "Domoticz 4.9700 stable for DSM6.2" for DS211.
However the DS211 is not listed.
Should I be worried :lol: there is no more time to compile it for the DS211 ?
To much dependencies?

Hope It will be available for me so I can upgrade and have a great new setup again.

tnx.
Using Pass2php since 2016-12
LAN: RFLink, P1-Port, OTGW, MySensors
USB: RFXCom, ZWave
WIFI: Mi-light Wifi-Bridge, Sonoff, ESP8266, Xiaomi Gateway
Solar: Omnik Inverter, PVOutput
Video: Kodi clients with Harmony HUB
Sensors: You name it I probably got 1.

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 18:02

sincze wrote:
Monday 25 June 2018 17:57
@jumbotroll I was just wondering.

I've a DS211 with DSM 5.2, running Domoticz Stable (previous version) at a remote site keeping my parents happy.
Never had any problems. Great job :D

Before upgrading to DSM 6.2 I was looking If I could find "Domoticz 4.9700 stable for DSM6.2" for DS211.
However the DS211 is not listed.
Should I be worried :lol: there is no more time to compile it for the DS211 ?
To much dependencies?

Hope It will be available for me so I can upgrade and have a great new setup again.

tnx.
There will NOT be any domoticz V.49700 for DS211 DSM 6.2.
Synology toolchain is to old and will not build latest domoticz with -std=c++11
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

User avatar
sincze
Posts: 997
Joined: Monday 02 June 2014 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by sincze » Monday 25 June 2018 18:25

jumbotroll wrote:
Monday 25 June 2018 18:02
sincze wrote:
Monday 25 June 2018 17:57
@jumbotroll I was just wondering.
......
tnx.
There will NOT be any domoticz V.49700 for DS211 DSM 6.2.
Synology toolchain is to old and will not build latest domoticz with -std=c++11
Thanks I thought I already read it somewhere but it was worth the shot.
Thank you very much for your hard work.
Let me browse the site a bit more to see if I can make it work with 6.2 and older version of Domoticz. As long as it runs it is no problem. They just have a few switches and not the fancy bits we use :D
Using Pass2php since 2016-12
LAN: RFLink, P1-Port, OTGW, MySensors
USB: RFXCom, ZWave
WIFI: Mi-light Wifi-Bridge, Sonoff, ESP8266, Xiaomi Gateway
Solar: Omnik Inverter, PVOutput
Video: Kodi clients with Harmony HUB
Sensors: You name it I probably got 1.

Gravityz
Posts: 285
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Monday 25 June 2018 19:36

Looks like you fixed the problem jumbotroll.

thanks, apparently not many users who use dzVents since the problem was in a lot of previous versions as well

i ported everything from lua to dzvents since dzvents is faster in executing scripts



jumbotroll wrote:
Monday 25 June 2018 17:57
Gravityz wrote:
Monday 25 June 2018 17:54
no i have DSM 6.2

point is i installed that one and still no dzVents.
also the timestamp of the files inside the spk are 23-6 21:06
i tried the one with python and that one has timestamp 25-6
Hmm..I will check that :o
Edit: package is updated.

User avatar
jumbotroll
Posts: 696
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Monday 25 June 2018 19:41

Gravityz wrote:
Monday 25 June 2018 19:36
Looks like you fixed the problem jumbotroll.

thanks, apparently not many users who use dzVents since the problem was in a lot of previous versions as well

i ported everything from lua to dzvents since dzvents is faster in executing scripts
Great :)
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests