Supported Doorbells by Domoticz?

Others (MiLight, Hue, Toon etc...)
User avatar
Domosapiens
Posts: 371
Joined: Wednesday 20 August 2014 12:08
Target OS: Windows
Domoticz version: V3.5981
Location: NL
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by Domosapiens » Saturday 04 March 2017 22:30

You could take a look here
viewtopic.php?f=50&t=9362#p97362
Same type of "only On" challenge,
but Blockly is triggered by a new On pulse.
Win Vista&7; 1#Aeon Z-Stick S2; 1#Aeotec Z-Sick Gen5, 6#Fib.FGBS001; 24#DS18B20; 8#Everspr.AN158-2; 3#Philio PAN04; 1#Philio PAN06, 1#YouLess El; 1#Fib.FGWPE; 1#ZME_RC2; 2#FAK_ZWS230, 2#Quib.ZMNHCDx, 1#Quib.ZMNHDD1, 7#EM6555

Melissen
Posts: 41
Joined: Wednesday 16 November 2016 10:39
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by Melissen » Friday 10 March 2017 21:36

Thx... but I don't understand anything off it. BlocklY is not my kind of doing things.

Is there someone who can make a LUA-script for this problem?

I have mulitple ON-pulses (everytime I push the button). So I need a dummy which goes on on the button ON-pulse, and switches back to OFF after 5 seconds (or something like that)
So I can use the dummy-switch (which does have ON and OFF state) for switching other devices.

(command like devicechanged will not work)
RFXcom433e ver1009,Raspberry Pi,Domoticz v3.5877

KaKu:16c remote,dimmer,wall-sockets,sunscreenswitch
Promax:wall sockets Elro:wall sockets Somfy:RFY screens
TFA:weather station Chinese temperature sensors, smoke detectors, power switches

RayAmsterdam
Posts: 190
Joined: Sunday 11 January 2015 17:40
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: RE: Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by RayAmsterdam » Saturday 11 March 2017 13:49

Melissen wrote:Thx... but I don't understand anything off it. BlocklY is not my kind of doing things.

Is there someone who can make a LUA-script for this problem?

I have mulitple ON-pulses (everytime I push the button). So I need a dummy which goes on on the button ON-pulse, and switches back to OFF after 5 seconds (or something like that)
So I can use the dummy-switch (which does have ON and OFF state) for switching other devices.

(command like devicechanged will not work)
You could put a JSON command in the virtual switch's on action, to turn itself off after some delay.

Melissen
Posts: 41
Joined: Wednesday 16 November 2016 10:39
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by Melissen » Thursday 13 April 2017 7:58

I fixed it.... made a very simple script. Only use DeviceChanged function but not with an On/Off state selection and the end of this command.

for example:
If devicechanged['doorbell'] then
Instead of:
If devicechanged['doorbell']="On" then
RFXcom433e ver1009,Raspberry Pi,Domoticz v3.5877

KaKu:16c remote,dimmer,wall-sockets,sunscreenswitch
Promax:wall sockets Elro:wall sockets Somfy:RFY screens
TFA:weather station Chinese temperature sensors, smoke detectors, power switches

Thomasdc
Posts: 242
Joined: Wednesday 11 March 2015 20:13
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by Thomasdc » Wednesday 10 May 2017 20:47

thecosmicgate wrote:

I followed this guide, but the thing i want or need is just to separate the chime button from the chime .
So these 2 are two different devices . so i can use a blockly and timer when the chime doesn´t make any sound etc.
I tried everything without succes , is there anybody who can help me ?
( or is the only solution to buy a second action / selectplus doorbel ? )
did you( someone ) figure out how to do this?

User avatar
thecosmicgate
Posts: 245
Joined: Monday 06 April 2015 14:37
Target OS: Linux
Domoticz version: newest
Location: The Netherlands / Hoeven
Contact:

Re: RE: Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by thecosmicgate » Thursday 11 May 2017 8:08

Thomasdc wrote:
thecosmicgate wrote:

I followed this guide, but the thing i want or need is just to separate the chime button from the chime .
So these 2 are two different devices . so i can use a blockly and timer when the chime doesn´t make any sound etc.
I tried everything without succes , is there anybody who can help me ?
( or is the only solution to buy a second action / selectplus doorbel ? )
did you( someone ) figure out how to do this?
After a lot of failure this was working for one or 2 days , then it stops .
So nowadays I changed to a complete different solution using z-wave
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Scooter ;)

freijn
Posts: 298
Joined: Friday 23 December 2016 17:40
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Netherlands Purmerend
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by freijn » Thursday 11 May 2017 8:30

Still interested too !!!!

I use the button to switch on and off my lights, but indeed would like the chime separately to notify an event in my livingroom.....

My Code :

Code: Select all

commandArray = {}
if (devicechanged['SecDeurbel'] == 'On') then
   if (otherdevices['LampFrank2'] == 'Off') then
       commandArray['LampFrank2']='On'
       commandArray['LampFrank']='On'
   else
       commandArray['LampFrank2']='Off'
       commandArray['LampFrank']='Off'
   end
   commandArray['SecDeurbel']='Off'
end
return commandArray

assenzuid
Posts: 154
Joined: Friday 13 November 2015 10:11
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: The Netherlands, Emmen Area
Contact:

Re: Supported Doorbells by Domoticz?

Post by assenzuid » Wednesday 13 June 2018 13:06

Somebody tried the Linbell (Self Powered Wireless Doorbell) doorbell already with Domoticz?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest