Smart Meter ZMNHTDx

Information about specific Z-Wave devices
Post Reply
nvicente
Posts: 4
Joined: Thursday 01 September 2016 11:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6808
Location: Portugal
Contact:

Smart Meter ZMNHTDx

Post by nvicente » Tuesday 24 January 2017 17:43

I have this qubino smart meter and I have a problem. In Open Z-wave Control Panel I have all the values correct. Then if I look to the domoticz devices I don't have the the KWh value and I have the KVAh but expressed as W. please see the attached pictures.
best regards.
Attachments
OZW.jpg
OZW.jpg (45.38 KiB) Viewed 933 times
Domoticz.jpg
Domoticz.jpg (50.3 KiB) Viewed 933 times

mazgon
Posts: 21
Joined: Friday 30 December 2016 9:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Smart Meter ZMNHTDx

Post by mazgon » Tuesday 21 February 2017 12:46

I have the same problem, I tried to remove the device, update domoticz to the last beta but no changes, still wrong values. Have you find a solution?

mazgon
Posts: 21
Joined: Friday 30 December 2016 9:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Smart Meter ZMNHTDx

Post by mazgon » Thursday 23 February 2017 10:12

nvicente wrote:I have this qubino smart meter and I have a problem. In Open Z-wave Control Panel I have all the values correct. Then if I look to the domoticz devices I don't have the the KWh value and I have the KVAh but expressed as W. please see the attached pictures.
best regards.
As you can see from the attached screenshot, in the OZW control panel, the information are present and correct, like for yours:
Qubino detail 1.PNG
Qubino detail 1.PNG (281.46 KiB) Viewed 865 times
But the device appeare like "Unknown" and in the Log output screen there are errors reported by the Node005, the Smart Meter.

Is not possible that after 2 months no one can provide us any suggestion? Please, I hope that there is possible to find a solution.... I don't want to migrate to another platform and I'm really confident on the good quality of the Qubino products....

HELP US :)

nvicente
Posts: 4
Joined: Thursday 01 September 2016 11:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6808
Location: Portugal
Contact:

Re: Smart Meter ZMNHTDx

Post by nvicente » Thursday 02 March 2017 13:31

I have the same node error that you show on your picture. I have the last Domoticz Beta update
regards

mazgon
Posts: 21
Joined: Friday 30 December 2016 9:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Smart Meter ZMNHTDx

Post by mazgon » Saturday 23 December 2017 9:33

nvicente wrote:
Thursday 02 March 2017 13:31
I have the same node error that you show on your picture. I have the last Domoticz Beta update
regards
did you solve the issue or still no way to have the correct information in Domoticz?
I'm installing openhab, I hope to solve this way..... if it will be the same, I will replace the smart meter....

Regards,

Stefano

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest