4 chanel relay

433Mhz opensource Receiver & Transmitter.

Moderator: Stuntteam

Post Reply
devros
Posts: 189
Joined: Saturday 29 October 2016 20:55
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

4 chanel relay

Post by devros » Wednesday 22 March 2017 9:33

hello,
i ordered this RF 4 chanel relay without remote
It has one button for code learning, and jumper for changing modes (i use Latched mode)
https://www.aliexpress.com/item/DK-4TC- ... 0.0.GNeW9t
I want to use it for my irrigation system, i have allready conected (only with leds for test) and it works quite good..

problem is that when i learn code, both codes (on and off) are toggle so sometimes i have inverted states in domoticz switch panel and its not secure for irrigation

Anyone know how to setup to make off code, really off and not just toggle?

Ali is full of these kind of rellays and woud be great to full support in RFLink.

edit:
i used some default chuango codes manually added with create RFlink command. (on/off works but both commands are toggle)
Discovered that also Aoke type and as HW my RFLink works. (but it' switches only to On the relay, but the switch on the Domoticz panel remain in Off status.)


Thanks

User avatar
Stuntteam
Posts: 437
Joined: Wednesday 06 May 2015 16:39
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: 4 chanel relay

Post by Stuntteam » Wednesday 22 March 2017 10:08

If I understand your post correctly, there is 1 signal to turn on and off the device.
eg. send the signal once: the device turns on, send same signal again: the device turns off.
If that is the case then this is not a good device to use in a home automation system because there is no way to tell if the over the air command reached the device or not.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic RFLink Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

devros
Posts: 189
Joined: Saturday 29 October 2016 20:55
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: 4 chanel relay

Post by devros » Wednesday 22 March 2017 10:19

Stuntteam wrote:If I understand your post correctly, there is 1 signal to turn on and off the device.
eg. send the signal once: the device turns on, send same signal again: the device turns off.
If that is the case then this is not a good device to use in a home automation system because there is no way to tell if the over the air command reached the device or not.
yes thats the problem, im still looking if i miss something or its device limitation...
aliexpress is full of this type relays, and its weird that they miss this important function

Any advice for tested 4 chanell RF relay (12v) thats is allready tested ?

devros
Posts: 189
Joined: Saturday 29 October 2016 20:55
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: 4 chanel relay

Post by devros » Thursday 23 March 2017 20:33

Stuntteam wrote:If I understand your post correctly, there is 1 signal to turn on and off the device.
eg. send the signal once: the device turns on, send same signal again: the device turns off.
If that is the case then this is not a good device to use in a home automation system because there is no way to tell if the over the air command reached the device or not.
But could be possible that im just using wrong codes, and this relay use another protocol (with fixed off state as onw command) ? but how to find right codes, any idea?

User avatar
Stuntteam
Posts: 437
Joined: Wednesday 06 May 2015 16:39
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: 4 chanel relay

Post by Stuntteam » Thursday 23 March 2017 20:45

No, if you have a device that only uses 1 code for both on and off you should avoid using it.
-=# RFLink Gateway Development Team #=-
Introduction: http://www.nemcon.nl/blog2/
Generic RFLink Support forum: http://www.esp8266.nu/forum/viewforum.php?f=8

norbert1964
Posts: 1
Joined: Wednesday 07 March 2018 16:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: 4 chanel relay

Post by norbert1964 » Wednesday 07 March 2018 16:41

Hello there

I s the problem solved ?
I have bought the 4 channel relay too.
https://nl.aliexpress.com/item/85v-250V ... 0.0.DQqPsz
But i dont know the four learn codes what i must use.
I have tried whit oake 0000 and 0001 and many others but i don't get it right working.
Can somebody tell me.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest