RFXtrx433 Version 0

On various Hardware and OS systems: pi / windows / routers / nas, etc
Post Reply
meyland
Posts: 17
Joined: Wednesday 03 January 2018 17:39
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: Denmark
Contact:

RFXtrx433 Version 0

Post by meyland » Saturday 20 January 2018 22:52

I'm running Domoticz 3.8153 under Fedora 26 x64 and I'm using the packages found i the Fedora Update Repository. The installation is running smooth and I think everything is working, including my RFXCom RFXtrx433 connected as /dev/ttyUSB0. But if I click the botton "Set Mode" in the Hardware View screen no protocols are checked and if I click "Default" then the checkboxes are cheked and when I click "Set Mode" I can see these entries in the log:

Code: Select all

2018-01-20 21:48:38.742  subtype           = Interface Command
Sequence nbr      = 208
set configuration of the interface
2018-01-20 21:48:39.032  subtype          = Wrong command received from application (3)
Sequence nbr      = 208
2018-01-20 21:48:39.304  subtype           = Interface Response
Sequence nbr      = 209
response on cmnd  = Save
Also the "Hardware screen" tells me the firmaware are "version: 0"

I hope that someone can tell me what I have been missing og could guide me in the right direction
regards

Peter

User avatar
Siewert308SW
Posts: 617
Joined: Monday 29 December 2014 16:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: The Netherlands - Zoutkamp (gn)
Contact:

Re: RFXtrx433 Version 0

Post by Siewert308SW » Saturday 20 January 2018 23:08

Do you have the hardware enabled?
Schermafdruk 2018-01-20 22.06.31.png
Schermafdruk 2018-01-20 22.06.31.png (11.55 KiB) Viewed 650 times
Setup:
- RPi3 - PIco HV3.0A / Domo Beta 3.9XXX / RFXtrx433E / Aeotec Gen5
- RPi3 - PIco HV3.0A / PiHole / PiVPN / NAS / Print Server
- Youless Elec&Gas
- FI9803P Cams
- KD101 detectors
- Zwave & KaKu

MyDomoticz scripts: @GitHub
PIco UPS Toolkit: @GitHub

meyland
Posts: 17
Joined: Wednesday 03 January 2018 17:39
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: Denmark
Contact:

Re: RFXtrx433 Version 0

Post by meyland » Saturday 20 January 2018 23:24

Yes, the hardware are enabled and my 433.92MHz devices can communicate with the transiver, byt as you can see the version are wrong. My RFXtra433 device are upgraded with the lateste firmware (version 1022)
CropperCapture[3].png
CropperCapture[3].png (54.67 KiB) Viewed 646 times
regards

Peter

meyland
Posts: 17
Joined: Wednesday 03 January 2018 17:39
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: Denmark
Contact:

Re: RFXtrx433 Version 0

Post by meyland » Sunday 21 January 2018 16:05

Problem solved

A reboot of the computer did the trick. I can not see the firmware version and which protocols there are enabled
regards

Peter

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest