Forum performance

Post your feedback and suggestions for the forum, website, wiki, Twitter-account, Facebook page and tracker (not the Domoticz project itself) here.
Post Reply
User avatar
Egregius
Posts: 2733
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Location: Beitem, BE
Contact:

Forum performance

Post by Egregius » Monday 25 June 2018 8:38

Lately the forum performance is very poor.
Before the performance was only poor during the evening (CET) but now it's all day long very slow responses. Each pageload takes more than 5 seconds.
Can something be done about that? Maybe move to a better server?

snellejellep
Posts: 120
Joined: Tuesday 16 May 2017 13:05
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.97xx
Location: The Neterlands
Contact:

Re: Forum performance

Post by snellejellep » Monday 25 June 2018 10:37

i can confirm this, lately the forum is really slow
raspberry pi | xiaomi gateway/vacuum | yeelight | philips hue | zwave |ubiquiti unifi | harmony

ben53252642
Posts: 494
Joined: Saturday 02 July 2016 5:17
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Forum performance

Post by ben53252642 » Monday 25 June 2018 14:22

It resolves to an IP in the Netherlands, which is about as slow as it get's to access from countries such as Australia / NZ due to the latency.

Pinging domoticz.com [185.27.142.198] with 32 bytes of data:
Reply from 185.27.142.198: bytes=32 time=326ms TTL=44
Reply from 185.27.142.198: bytes=32 time=325ms TTL=44
Reply from 185.27.142.198: bytes=32 time=322ms TTL=44
Reply from 185.27.142.198: bytes=32 time=321ms TTL=44

Would be nice if it was in Eg Singapore or somewhere more central, should be possible to get < 100ms to nearly all parts of the world.

My connection is among the best in Aus as well (fibre to the building and Ethernet to my router), most probably would be seeing > 400ms

I've gotten used to it taking about 5 seconds every time I click something, just saying.. :)
Last edited by ben53252642 on Monday 25 June 2018 14:57, edited 1 time in total.

ben53252642
Posts: 494
Joined: Saturday 02 July 2016 5:17
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Forum performance

Post by ben53252642 » Monday 25 June 2018 14:29

Here is a test from a 1.5mbps public WiFi access point in Australia.

PING domoticz.com (185.27.142.198) 56(84) bytes of data.
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=1 ttl=46 time=929 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=2 ttl=46 time=512 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=3 ttl=46 time=433 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=4 ttl=46 time=556 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=5 ttl=46 time=477 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=6 ttl=46 time=603 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=7 ttl=46 time=523 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=8 ttl=46 time=648 ms
64 bytes from srv20398.flexwebhosting.nl (185.27.142.198): icmp_seq=9 ttl=46 time=569 ms

User avatar
heggink
Posts: 580
Joined: Tuesday 08 September 2015 21:44
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V4.9999
Location: NL
Contact:

Re: Forum performance

Post by heggink » Monday 25 June 2018 14:53

It's not just slow from outside NL. Seems to happen every now and then and usually gets fixed by @gizmocuz.
Pi3, latest beta
RFXCOM, z-wave (AEOTEC, switches, temhum, pir, contacts),
Plugwise2py, P1 'smart'meter & solar panel
Alexa, Wifi Cams motion detection
ESP: relays, PIR & Temp/TempHum
Geofence iCloud, Bluetooth & Wifi ping
Harmony hub, Nest

SweetPants
Posts: 2274
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10067
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Forum performance

Post by SweetPants » Monday 25 June 2018 15:56

He is working on it next coming weeks
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

gordonb3
Posts: 154
Joined: Saturday 31 March 2018 22:24
Target OS: Linux
Domoticz version: Custom
Location: Delft, NL
Contact:

Re: Forum performance

Post by gordonb3 » Monday 25 June 2018 16:59

Ping isn't the problem. I get 6.5ms and the experience is still like being knee deep in mud. I'd say it's probably an issue with talking to the (MySQL?) back-end or a log file being ridiculously large.

User avatar
Egregius
Posts: 2733
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: Forum performance

Post by Egregius » Monday 25 June 2018 17:43

Or a overselled server. That's the problem with shared hosting. I'm never going back to shared hosting, since I hire a VPS my sites never have these issues anymore. Before had the same problems at 3 shared hosting providers.

User avatar
Egregius
Posts: 2733
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: Forum performance

Post by Egregius » Wednesday 08 August 2018 11:47

Weird, after the previous posts the performance went to acceptable. Now lately it's back slow, slower, slowest...

leecollings
Posts: 157
Joined: Tuesday 30 June 2015 18:09
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Forum performance

Post by leecollings » Wednesday 08 August 2018 11:59

I use a VPS to host my clients websites on, and it's blisteringly fast (compared to shared hosting from the same company). I'd happily offer to host the forum on my VPS for £10 a month (it would probably need to be on a subdomain rather than a directory, like forum.domoticz.com).

Something else that could be worth a try, is to let CloudFlare handle the DNS. You can have a free account, and get benefits from distributed DNS cache for people in different countries.

https://www.cloudflare.com/

freijn
Posts: 387
Joined: Friday 23 December 2016 17:40
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Netherlands Purmerend
Contact:

Re: Forum performance

Post by freijn » Wednesday 08 August 2018 14:24

I moved using https and its incredible fast at this moment. 14:24 CET

leecollings
Posts: 157
Joined: Tuesday 30 June 2015 18:09
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Forum performance

Post by leecollings » Thursday 16 August 2018 9:41

Just wondering, who's the admin (owner) of the board?

SweetPants
Posts: 2274
Joined: Friday 12 July 2013 21:24
Target OS: Linux
Domoticz version: V4.10067
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Forum performance

Post by SweetPants » Thursday 16 August 2018 13:50

leecollings wrote:
Thursday 16 August 2018 9:41
Just wondering, who's the admin (owner) of the board?
I think GizMoCuz
Ubuntu 16.04.5 LTS, Intel NUC, MySensors 2.3.0-alpha, Pro Mini 3.3/8M RFM69(HW), ESP8266 (SDK2.2.0), Sonoff, RFLink, RFXcom, MQTT, NodeRed, Domoticz Beta (from source)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest