Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Alexa, Google Home and Siri
Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Friday 19 May 2017 14:56

I know. What would be really helpful would be to uncomment line 31 of get_devices.js, and send me the output for one of your door contacts :)
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

User avatar
heggink
Posts: 317
Joined: Tuesday 08 September 2015 21:44
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V3.7067
Location: NL
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by heggink » Friday 19 May 2017 21:51

Hey madgeni, getting back to the use cases/notifications, I'd love to be able to do smart stuff: shutting off all lights at night say stuff like good night, don't forget to close door/window xxx (which happens to still be open), weather forecast announcements for the next morning, stuff like that
Pi3, latest beta
RFXCOM, z-wave (AEOTEC, switches, temhum, pir, contacts),
Plugwise2py, P1 'smart'meter & solar panel
Alexa, Wifi Cams motion detection
ESP: relays, PIR & Temp/TempHum
Geofence iCloud, Bluetooth & Wifi ping
Harmony hub, Nest

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Sunday 21 May 2017 21:43

I believe the temperature controls should now work for anyone - Amazon have extended it to UK users as well as US users
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 15:07

I tried and tried but I can not get ireland to work with my skill .
but besides that I have another issue, I can not turn on/off groups anymore. groups that are made in domoticz not in alexa.
and asking for a temperature ( aws in virginia) gives a : device does not respond.

Is this just me??

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 15:10

re: Ireland, i'm the same qwerk.

It's possible i've broken something - there's no real way of automating the testing when I make a release, so my regression testing is either a) light, or b)non-existant!

Lemme check :)
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 15:15

pffff, glad I am not alone ;-)
good luck, if i can do anything, you know it

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 15:31

right, Group control *should* be ok (you need to download domapi.js & domo-code/Control.js - & you'll need to rediscover them first). Will look at temp response later

here's my test case:

Code: Select all

{
  "header": {
    "messageId": "01ebf625-0b89-4c4d-b3aa-32340e894688",
    "name": "TurnOnRequest",
    "namespace": "Alexa.ConnectedHome.Control",
    "payloadVersion": "2"
  },
  "payload": {
    "accessToken": "123",
    "appliance": {
      "additionalApplianceDetails": {
        "WhatAmI": "scene",
        "SceneIDX": 204
      },
      "applianceId": "4"
    }
  }
}
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 15:53

after rediscover ( only us) he/she responds to group on/off commands, but does not execute them :-(
ofcourse I tried all with ireland as well, seperate/combined/ default/non default etc.

edit: the same goes for scenes

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 16:02

Anything in the logs?
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 16:15

nope,
in the logs (cloudwatch) i can see the "normal" devices the complete url. ( nice by the way)
but nothing for the groups/scenes. no errors , nothing

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 17:02

is the IDX for your group right?
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 17:41

if you mean appliance ID: no it is 200 to high.
version: is the right IDX.

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 17:47

The applianceID is deliberate. For whatever reason Domoticz stores Group/Scene IDX in a separate table to the devices, which means you can have duplicates. I work around this by adding 200 to the IDX, so that I can control it.
I've also added this as 'SceneIDX' - is that in the logs?
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

qwerk
Posts: 268
Joined: Tuesday 22 July 2014 7:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by qwerk » Wednesday 24 May 2017 19:41

no, sorry, no sceneidx

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Wednesday 24 May 2017 22:29

ok, so i've tested it, and it seems to be working fine.

I've also added in some limited error handling feedback from Domoticz, so you might get a better message if something fails. As the Domoticz API doesn't return a meaningful error, it's not ideal :)
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

kingoifsnake74
Posts: 14
Joined: Saturday 06 May 2017 11:41
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by kingoifsnake74 » Wednesday 24 May 2017 23:18

Hello all,

Quite new at domoticz, i have the ha bridge perfectly working with alexa. Only thing it can do is simulate hue devices and turn on and off. Funny thing it also connects with my toon thermostat so i can controll them from there, but what is the need when you have alexa. So very happy so far. I just wonder what this bridge can do more. Is it worth the effort. Some advice? Thanx. After posting found this. Any additional info?

1. HA-Bridge:- Easiest to Setup, only On/Off Dim as emulates a bulb. -i agree it was simple!
2. Domoticz-Alexa-Bridge:- Most difficult to setup however gives you temp sensors etc.. Have to say Alexa. tell home to... (for example)
3.Alexa-Domo:- This uses the home automation skill.. don't need to say tell home to/domoticz to etc.. after the work Alexa..

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Thursday 25 May 2017 2:57

hi -
so alexa-domo allows you to:
control lights (on/off/set percentage/set colour/set colour temperature)
control blinds (on/off - waiting for better open/close);
control temp (get temp/set temp/increment & decrement)
control Domoticz Groups (on/off)
control locks (lock/unlock & get status)
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

kingoifsnake74
Posts: 14
Joined: Saturday 06 May 2017 11:41
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by kingoifsnake74 » Thursday 25 May 2017 20:06

Thanx this will be my next installation, seems promising. Now first enjoy everything is finally working. Linux.. a small step for you guys a giant leap for me....

Madgeni
Posts: 500
Joined: Friday 25 March 2016 18:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by Madgeni » Thursday 25 May 2017 20:14

:)
No worries, any Qs, am happy to help
Like Controlicz? Want to help keep the lights on? https://paypal.me/madgeni :)

Native Alexa skill - register at http://www.controlicz.com

l00pz
Posts: 40
Joined: Wednesday 01 April 2015 11:52
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Amazon Echo to Domoticz Bridge: switches, sensors & more

Post by l00pz » Friday 26 May 2017 16:43

I saw that only one person got the error "errorMessage": "Cannot find module '/var/task/domapi'" when trying to Test the Lamda function, but I'm unable to fix this. I triple checked my Config with Notepad++, JSON Validator Online and uploaded the Zip File with a Mac and Windows Client to make sure it's not a permissions error but the error keeps coming back. This is my Config:

Code: Select all

{
	"protocol": "https",
	"host": "**Hostname**",
	"port": ** Port **,
	"username": "Alexa",
	"password": "****"
}
Anyone else with this problem?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests