Domoticz app 2.0 Topic is solved

Blueone
Posts: 163
Joined: Friday 29 November 2013 12:30
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by Blueone » Thursday 26 October 2017 11:12

galadril wrote:
Thursday 28 September 2017 13:47
There is a new Beta coming: 0.1.416 (3514)

Android O Changes:
- Shortcuts
- Notifications Channels / Badges / Light indicators
- Adaptive icon
- New Geofencing API lib
- Rework on Widgets
- Other fixes

Other:
- Implemented voltage graphs
- Implemented lux (min/max/avg) graphs

Please check if things are still working for you :):):)
Any change this issue is also resolved in this beta?

http://www.domoticz.com/forum/viewtopic ... 40#p139838

Thanks!

paalkr
Posts: 7
Joined: Saturday 06 May 2017 9:52
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by paalkr » Sunday 05 November 2017 1:19

Hi

I have been using Domoticz and the android app for more than a year now, after switching from OpenHab :)
One thing that I miss from the OpenHAB Android app is that items in the app are automatically updated whenever the item receives and update at the server. In the Domoticz app I have to refresh the Android app manually.

Ideally updates should be pushed to the android app in close to real time, but an configurable auto refresh interval would be a good number two. Auto updating is especially important for android based always on control panels.

Any plans at the road map for adding such features?

Regards,
PK

Freemann
Posts: 88
Joined: Thursday 24 November 2016 15:55
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: >=Béta
Location: Netherlands
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by Freemann » Tuesday 07 November 2017 8:30

Were to put feature request?
Here or on Git?

For now I post it here;
Would be great if the Android App exposes the device battery level to Domoticz so it can be used in flows.
For example:
1. If device batterylevel is <=39% and user is @home; turn plug on to charge device
2. If device batterylevel is >70%; turn charging plug off
3. If dashboard tablet batterylevel <30%; alarm user for possible charging problem

The for 2 can be used to extends device its batterylive, also its a safety thing to switch the charge of at an certain batterylevel to prevent over charging/heat the device.

At the moment I'm using "Automate" to check the batterylevel and post the level to an Domoticz UserVariable. From there I can do some magic with it :)

Hope this could be implemented :)
Domotica/graphs "freak" :)
Rpi3
Amazon Alexa (2 Echo Dots)
Aeotec Z-Stick S2(Gen5)
HarmonyElite
ETHRelayBoard
HUE(5 bulbs, 2 blooms)
NetAtmo(complete setup)
MiLight iboxV6(2 MiLightBulbs)
IP-Cam

https://www.frijduurzaam.nl

deennoo
Posts: 937
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by deennoo » Friday 10 November 2017 9:15

9/11/2017 release

Geofence doesn't work any more, exept if i start another gps app & Domoticz.

The app doesn't lunch gps fonction i can't see small gps icône and notification on m'y screen, and or course switch associated to gps point aren't trigger.

Please come back to the previous solution who Works like à charme, as this à money feature, this need to work.

Of course app is allowed to use gps

Conf : Xiaomi mi6 / Android 7.1.1 / Domoticz app : 0.1.418
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

User avatar
MarcelMAH
Posts: 68
Joined: Saturday 05 December 2015 0:35
Target OS: Linux
Domoticz version: v3.8025
Location: Goes, Netherlands
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by MarcelMAH » Friday 10 November 2017 9:49

My geofencing does work... the only thing I noticed it switches multiple times during the evening / night to ON when there was no OFF and I never left home...

I stopped using it for almost a year and reconfigured it when I saw that there was a specific update for the geofencing feature.

2017-11-10 08:19:59 Off <-- correct
2017-11-10 08:08:06 On
2017-11-10 04:37:53 On
2017-11-09 19:34:02 On
2017-11-09 17:50:34 On <-- correct
Running Domoticz on Ubuntu 16.04 on VMware with RFXCOM - RFXtrx433 and Aeotec Z-Stick Gen5

piokuc
Posts: 289
Joined: Sunday 07 February 2016 14:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6328
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by piokuc » Saturday 11 November 2017 16:44

I found a bug. When i have turn off my RGBW by Zwave module all is ok. Swicth button is set center as other switch button. But when i turn ON it, he is moved in the left side... and is not set center as other. Look on screen.
Screenshot_20171110-180001.png
Screenshot_20171110-180001.png (33.17 KiB) Viewed 2497 times
Screenshot_20171110-180009.png
Screenshot_20171110-180009.png (33.85 KiB) Viewed 2497 times

deennoo
Posts: 937
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by deennoo » Sunday 12 November 2017 11:39

deennoo wrote:9/11/2017 release

Geofence doesn't work any more, exept if i start another gps app & Domoticz.

The app doesn't lunch gps fonction i can't see small gps icône and notification on m'y screen, and or course switch associated to gps point aren't trigger.

Please come back to the previous solution who Works like à charme, as this à money feature, this need to work.

Of course app is allowed to use gps

Conf : Xiaomi mi6 / Android 7.1.1 / Domoticz app : 0.1.418
Still the same problème with 0.1.419(3641) version update yesterday

Envoyé de mon MI 6 en utilisant Tapatalk

Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

User avatar
galadril
Posts: 601
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by galadril » Monday 20 November 2017 10:17

Im using the Beta version of Google app, and google play services and looks like geofencing works a lot better.
to enroll the beta program for these two apps, you can follow these steps:

https://beebom.com/how-enable-google-as ... d-no-root/
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

ultratoto14
Posts: 38
Joined: Thursday 27 October 2016 8:55
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by ultratoto14 » Thursday 23 November 2017 17:11

Hi Galadril,
I use a dedicated tablet on a wall with app widgets to control my home.
The 1x1 widget, on a tablet this could make a big button. And that's not a problem. My concern is more that on this large button only the icon in the center circle is reacting. Would it be possible to make the complete button sensible ?
U.

seblang
Posts: 14
Joined: Sunday 27 December 2015 22:24
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by seblang » Saturday 02 December 2017 22:13

Hi

I am using Domoticz app on android and it's a very nice application.
But since a moment, I do not receive the alert sent by domoticz (Fire alert, open alert......)
It's a problem of app? a problem of Domoticz?
somebody can help me?

OttoBismark
Posts: 8
Joined: Monday 20 November 2017 16:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by OttoBismark » Sunday 03 December 2017 20:59

svenker wrote:
Tuesday 24 October 2017 21:05
Hello,

THREE REQUESTS and ONE BUG for the developpers from a big user of Domoticz and Domoticz App 2.0 (paid)

I am using Domoticz for 2 years with more than 100 devices plugged on it (Z-Wave, RFCOMM, NFC...)
Hi Svenker,
a newbie here. One simple, silly, question for you: how can i have two columns on tablet instead of only one like the picture that you posted before? Is it possible to have on display some weather forecasts and a clock time?

Thank you.

bard4
Posts: 1
Joined: Monday 18 December 2017 11:05
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by bard4 » Monday 18 December 2017 11:16

Hi guys.
I`m trying to use Domoticz Lite to connect via https to my server setup on raspberry pi. When i click on switches/temperature etc i get the debug message "Connection closed by peer". My setting IP address, username, password are correct. When I switch the protocol to http everything works fine.
Both ports (for http and https) are correctly set on my router (in port forwarding submenu).
What else can I do to get it working?

piokuc
Posts: 289
Joined: Sunday 07 February 2016 14:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6328
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by piokuc » Tuesday 09 January 2018 23:23

Hi
I use Domoticz APP beta on my Huawei P10 with Android 7.0
I use fingerprint to login to app Domoticz. But sometime when i open app and try login by fingerprint app not login and minimalize to rask manager. I must again open app and again login and works ok. Sometimes also works all ok from the first run. But sometime after second run.

In phone fingerprint to unlock phone works very very good with no problem. I write to Huawei and he tell me that it is a problem with Domoticz app.

Henrik
Posts: 7
Joined: Monday 28 August 2017 18:54
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Denmark
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by Henrik » Wednesday 10 January 2018 9:55

paalkr wrote:
Sunday 05 November 2017 1:19
In the Domoticz app I have to refresh the Android app manually.

Ideally updates should be pushed to the android app in close to real time, but an configurable auto refresh interval would be a good number two. Auto updating is especially important for android based always on control panels.
I need this too.
My plan is to have an Android tablet on the wall running the app, but the need to manually refresh is a show stopper.
Latest stable v.3.8153 on Windows 10

serak
Posts: 6
Joined: Friday 15 December 2017 12:51
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by serak » Saturday 20 January 2018 15:09

Exactly. Showing actual state of sensors should have a high priority in developing of this app. Especially for payed widgets make no sense to show old values.
Anyway, it's a good app, but thanks to this bug is unfortunately unusable for me and i think, for many others too.

User avatar
cpighin
Posts: 114
Joined: Friday 03 July 2015 10:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Assisi, Italy
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by cpighin » Friday 26 January 2018 22:01

Ciao :)

I'm yet using Domoticz and few minutes ago I tryed the App for Android.
I installed the lite version into my A5 phone and I'm not able to start it: the application stops the connection procedure with advice "No route to host".
where have I mistaken?
I inserted same IP address used with my pc, port 8080!
Where can I found a Guide?

Claudio :)

User avatar
Brutus
Posts: 306
Joined: Friday 26 September 2014 9:33
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Heerlen, The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by Brutus » Sunday 28 January 2018 16:27

Is there an option to Autofresh the dashboard? I have a Tablet at my wall and have the app running but after waking up the tablet for example after an hour its hasn't refreshed the devices. You need to refresh it manual (swipe down) to update all the devices.
1x Intel NUC D54250WYK (Windows 7 x64)
1x Aeon Labs USB Z-Stick S2
1x P1 Smart Meter USB
19x Fibaro Modules

User avatar
cpighin
Posts: 114
Joined: Friday 03 July 2015 10:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Assisi, Italy
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by cpighin » Sunday 28 January 2018 20:20

Brutus,

unfortunately I do not think is a refresh issue, but a connection one.

Claudio :)

User avatar
Brutus
Posts: 306
Joined: Friday 26 September 2014 9:33
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Heerlen, The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by Brutus » Monday 29 January 2018 0:45

cpighin wrote:
Sunday 28 January 2018 20:20
Brutus,

unfortunately I do not think is a refresh issue, but a connection one.

Claudio :)
Can you explain that? When is use the browser it works perfect.
When turning the tablet on the webpage refreshes instantly.

The app doesn't. It's even so that when you start the app and look at your devices for example energy use it will not refresh in 10 sec. So I don't think it's a connection problem.
1x Intel NUC D54250WYK (Windows 7 x64)
1x Aeon Labs USB Z-Stick S2
1x P1 Smart Meter USB
19x Fibaro Modules

User avatar
cpighin
Posts: 114
Joined: Friday 03 July 2015 10:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Assisi, Italy
Contact:

Re: Domoticz app 2.0

Post by cpighin » Monday 29 January 2018 8:46

Brutus,

this is my problem, as reported above:
I installed the lite version into my A5 phone and I'm not able to start it: the application stops the connection procedure with advice "No route to host".
Claudio :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests