Domoticz harmony hub does not show up in homekit Topic is solved

Post Reply
drewthor
Posts: 6
Joined: Sunday 04 February 2018 1:02
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by drewthor » Sunday 04 February 2018 6:01

Version: 3.8153
Platform: Debian stable latest
Hardware: harmony hub
Description:

I have set up home bridge and installed domoticz homebridge and set up my config file. I can add the bridge to my home.app on iOS, but the harmony hub that I have added as a device in domoticz does not show up. Do I also need to set up harmony hub control? Anything I am missing? The harmony hub is not in the excluded devices, and the harmony hub activities show up in Devices. Do I need to set up scenes or something else in Domoticz?

Thanks for help, I am new and have searched all I can, but seem to be stuck.

Here's what I get when querying one of the harmony activities in the devices section of domoticz
{
"ActTime" : 1517716494,
"status" : "OK",
"title" : "Devices"
}


Switching the on/off button in domoticz for the activities (which weirdly the activities are duplicated) does not appear to actually do anything. However, the logs are up to date to when I use the harmony remote.

User avatar
Marci
Posts: 521
Joined: Friday 22 January 2016 19:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Wakefield, West Yorkshire UK
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by Marci » Sunday 04 February 2018 13:12

Post me a screenshot of your Activities as displayed in Domoticz please...
Extended Domoticz homebridge-plugin for latest Homebridge - adds temp/humidity/pressure sensors, power consumption sensors, DarkSkies virtual weather station support, YouLess Meter support, general % usage support & switch/lamp status checking!

drewthor
Posts: 6
Joined: Sunday 04 February 2018 1:02
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by drewthor » Monday 05 February 2018 7:13


User avatar
Marci
Posts: 521
Joined: Friday 22 January 2016 19:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Wakefield, West Yorkshire UK
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by Marci » Wednesday 07 February 2018 15:50

You need to click the green arrows to make those devices active so that they appear under the "Switches" tab. Once that's done, Homebridge-edomoticz should just detect them as regular switches same as any other (after you've restarted homebridge).
Extended Domoticz homebridge-plugin for latest Homebridge - adds temp/humidity/pressure sensors, power consumption sensors, DarkSkies virtual weather station support, YouLess Meter support, general % usage support & switch/lamp status checking!

drewthor
Posts: 6
Joined: Sunday 04 February 2018 1:02
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by drewthor » Thursday 08 February 2018 6:43

Thanks so much; works perfectly for turning things on! Do you know how to get the activity to turn off when I turn the switch off in home kit?

drewthor
Posts: 6
Joined: Sunday 04 February 2018 1:02
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by drewthor » Thursday 08 February 2018 7:11

Nevermind, I figured out the poweroff switch and having to be more patient with the switches updating in homekit

User avatar
Marci
Posts: 521
Joined: Friday 22 January 2016 19:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Wakefield, West Yorkshire UK
Contact:

Re: Domoticz harmony hub does not show up in homekit

Post by Marci » Thursday 08 February 2018 14:50

You just need to set up and enable MQTT for realtime updates, then commands are pretty much instantaneous (depending on Pi load). See first post in the Homebridge-edomoticz Plugin thread... "Enabling MQTT For improved realtime updates" section.
Extended Domoticz homebridge-plugin for latest Homebridge - adds temp/humidity/pressure sensors, power consumption sensors, DarkSkies virtual weather station support, YouLess Meter support, general % usage support & switch/lamp status checking!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest