Domoticz App Topic is solved

Harald1966
Posts: 3
Joined: Sunday 17 December 2017 18:49
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Harald1966 » Sunday 17 December 2017 19:00

Hi

Can anybody help me

I m just fresh in the Domoticz story

Install the server on my synology

runs perfect

IP are 192.168.0.116

Https port 8443
http port 8084

I set up a user an password on my server

both work perfect in the browser


Now I like to use the app on my Iphone with are in my home network.

But what ever I add it can not find the server. Not with 8443 or 8084.

What should be in the directory ?

Harald1966
Posts: 3
Joined: Sunday 17 December 2017 18:49
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Harald1966 » Monday 18 December 2017 18:02

Hi get now at least inside local network a connection.

Server setting
result = ok

But than ?

No button to save or next slide . I can only go back.

How should I go now ?

Harald

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 20 December 2017 21:06

Harald1966 wrote:
Sunday 17 December 2017 19:00
What should be in the directory ?
The directory is for exapmle:
"http://192.168.1.25:8080/domoticz/#/Dashboard"

if this is you rdashboard url, then domoticz is your directory..
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 20 December 2017 21:08

Harald1966 wrote:
Monday 18 December 2017 18:02

Server setting
result = ok
Do you get that result on https?? (with self signed certificate...?)
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

i000
Posts: 39
Joined: Saturday 11 February 2017 9:04
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by i000 » Wednesday 20 December 2017 21:56

Hi! For me over WiFi is not possible interact with home. Only if I disconnected wifi.

Harald1966
Posts: 3
Joined: Sunday 17 December 2017 18:49
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Harald1966 » Wednesday 20 December 2017 21:58

Hi

Thanks for answer I move to a other plattform.

Harald

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Tuesday 02 January 2018 16:33

Just to let you know. -> There's a new beta coming one of these days..
Spoiler: show
- Fixed barometer graphs not showing
- Added possibility to change User Variables
- Added possibility to enable/disable Events
- Changed some layout files for better look on Tablets
- Added Demo setup + Reset button to Server Settings page
- Updated version of Xamarin Forms (+ other libs that i use)
PS Happy New Year
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

fvdl
Posts: 30
Joined: Sunday 07 January 2018 22:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9501
Location: Deventer NL
Contact:

Re: Domoticz App

Post by fvdl » Sunday 07 January 2018 23:40

Hi all,

I'm new to Domoticz
I run a system on an Raspi3-B with Raspian stretch lite and Razberry z-wave+ device. Switches and door sensors NeoCoolcam
(all latest update/upgrade)
on my Iphone i use the Domoticz app and Prowl for push notification (no problem)
Domoticz works fine except for the Domoticz app
it works oké but the switches and sensors don't toggle right if a sensor switches on. When a switch or sensor is activated by Domoticz the switches keep white instead of green.
in the log it's oké
if i use the switches on the Iphone they do toggle right and very fast
everytime i restart the app it's shows the proper situation
the app shows a good server connection
is this a known issue? hope someone can give me a hint

Thanks

henrybcn
Posts: 3
Joined: Wednesday 31 August 2016 11:17
Target OS: OS X
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by henrybcn » Monday 08 January 2018 13:38

Hi, I am having a similar issue with the app. It worked well until Xmas, but I updated and now on the server setting I can only input either the external/DNS url OR the local IP/port I have my domoticz. If I add both (with the button "use different address for local connection"), it does not work :( Any idea why? Is anyone else experiencing the same?

marcotrumpet
Posts: 118
Joined: Saturday 18 February 2017 9:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by marcotrumpet » Monday 08 January 2018 13:59

Mine works only if I use username and password in domoticz..


Inviato dal mio iPad utilizzando Tapatalk

fvdl
Posts: 30
Joined: Sunday 07 January 2018 22:47
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.9501
Location: Deventer NL
Contact:

Re: Domoticz App

Post by fvdl » Tuesday 09 January 2018 1:11

Hi,
I created a virtual switch in Domoticz.
When i push this switch on my Iphone everything will refresh correctly
It's a temporarily solution, but it works

Tino4785
Posts: 3
Joined: Sunday 02 April 2017 20:52
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Tino4785 » Sunday 14 January 2018 22:09

Hey
what a super system and a super app ...
I do have a question about the notifications. if I send a test notification I will receive it .. but otherwise how is this possible?

greeting martijn

Cavas
Posts: 3
Joined: Saturday 08 April 2017 11:12
Target OS: OS X
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Cavas » Tuesday 23 January 2018 18:19

Hi,

I bought it for notification but I don't have any sounds on notifications.

Any idea about that ? :|

Thanks.

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Monday 29 January 2018 11:23

Cavas wrote:
Tuesday 23 January 2018 18:19
I bought it for notification but I don't have any sounds on notifications.
it shoud use the sound settings that all notifications use
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Monday 29 January 2018 11:24

marcotrumpet wrote:
Monday 08 January 2018 13:59
Mine works only if I use username and password in domoticz..
Whats the issue?
Can I test against your system?
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Monday 29 January 2018 11:25

New feature in next version is:
Use a different language then the default phone language..
I added that settings on the settings page
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

marcotrumpet
Posts: 118
Joined: Saturday 18 February 2017 9:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by marcotrumpet » Monday 29 January 2018 12:17

galadril wrote:
marcotrumpet wrote:
Monday 08 January 2018 13:59
Mine works only if I use username and password in domoticz..
Whats the issue?
Can I test against your system?
I don’t know why but if I use my domoticz system without username and passeord the app give me a connection error (it work for a minute or so and then the error appear) but I found out that if I set user and passwd I can use the app without problem at all.


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

djac
Posts: 7
Joined: Tuesday 24 October 2017 9:41
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by djac » Friday 02 February 2018 15:04

I am sorry to ask the basic question, I have seen other have the same issues so maybe resolved but not answered here.

Can you please indicate what needs to be added to the "Server settings" page, I have a plain setup without password and I try to access from same network but I get the "Error: not connected to network"?

In a browser I connect with https://192.168.1.177/#/Dashboard

djac
Posts: 7
Joined: Tuesday 24 October 2017 9:41
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by djac » Sunday 04 February 2018 12:18

djac wrote:
Friday 02 February 2018 15:04
I am sorry to ask the basic question, I have seen other have the same issues so maybe resolved but not answered here.

Can you please indicate what needs to be added to the "Server settings" page, I have a plain setup without password and I try to access from same network but I get the "Error: not connected to network"?

In a browser I connect with https://192.168.1.177/#/Dashboard
I actually got it up and connected now, I see everything that I see in the web interface but here comes a strange thing... I cant use the buttons, meaning I can see the switches and they go to "green" but they don't turn the devices on or off?

User avatar
galadril
Posts: 603
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Tuesday 06 February 2018 9:56

djac wrote:
Sunday 04 February 2018 12:18
I actually got it up and connected now, I see everything that I see in the web interface but here comes a strange thing... I cant use the buttons, meaning I can see the switches and they go to "green" but they don't turn the devices on or off?
Does you account that you use to login have enough rights to flip the switches?
is it an admin account on domoticz?
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests