Domoticz App Topic is solved

Jem101
Posts: 43
Joined: Saturday 02 May 2015 21:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: London, UK
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Jem101 » Monday 04 September 2017 22:47

For what it's worth, I'm not seeing any errors with the logs, variables or events. Pressing the Buttons displays the relevant info just fine on my iPhone. I'll try it on the iPad when I get a chance.

User avatar
G3rard
Posts: 826
Joined: Wednesday 04 March 2015 23:15
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz App

Post by G3rard » Monday 04 September 2017 23:54

I have a beta version on my iPad (think 0.030?) and there logs, user variables, events and rooms are working fine (except the barometer).
So it's strange it doesn't work on my iPhone with 1.01 and the same Domoticz environment.
Ubuntu Server 14.04 | Domoticz v3.8153 | RFXtrx433E | Z-Wave Aeotec Z-Stick S2
Frontpage | Sonos PHP | Dark th3me | Sony Bravia Python plugin | Sonos Python plugin

johansson
Posts: 25
Joined: Sunday 27 September 2015 15:52
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Finland
Contact:

Re: Domoticz App

Post by johansson » Tuesday 05 September 2017 14:32

Bought the full version (mainly to support the development, no real need for the add ons); looks ok, maybe a bit slower than Pilot. Some remarks:
- Adding the possibility to bring user variables to the Dashboard would be great; my car heating is controlled by a script, in which the required time is set as a user variable. Currently it's too may clicks away :)
- Location of + and - buttons of thermostat is a bit irrational, should be other way around:
IMG_3867.PNG
IMG_3867.PNG (23.7 KiB) Viewed 712 times

koowee
Posts: 77
Joined: Thursday 29 December 2016 19:17
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Finland
Contact:

Re: Domoticz App

Post by koowee » Wednesday 06 September 2017 7:43

Thanks for a great app! Are you going to add support for more than one Domoticz servers?

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 7:44

koowee wrote:
Wednesday 06 September 2017 7:43
Thanks for a great app! Are you going to add support for more than one Domoticz servers?
Thanks on my list yes
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 7:49

johansson wrote:
Tuesday 05 September 2017 14:32
- Adding the possibility to bring user variables to the Dashboard would be great; my car heating is controlled by a script, in which the required time is set as a user variable. Currently it's too may clicks away :)
Thanks also not possible in Domoticz itself right?
I try to stick to the Domoticz basics..
johansson wrote:
Tuesday 05 September 2017 14:32
- Location of + and - buttons of thermostat is a bit irrational, should be other way around:
Valid point :)
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 7:53

G3rard wrote:
Monday 04 September 2017 23:54
I have a beta version on my iPad (think 0.030?) and there logs, user variables, events and rooms are working fine (except the barometer).
So it's strange it doesn't work on my iPhone with 1.01 and the same Domoticz environment.
The latest beta is 0.0.33 as of yesterday. do you have that one?
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 7:56

galadril wrote:
Wednesday 06 September 2017 7:53
G3rard wrote:
Monday 04 September 2017 23:54
I have a beta version on my iPad (think 0.030?) and there logs, user variables, events and rooms are working fine (except the barometer).
So it's strange it doesn't work on my iPhone with 1.01 and the same Domoticz environment.
The latest beta is 0.0.33 as of yesterday. do you have that one?
maybe the numbering looks a bit weird.. but 0.0.33 is a buildnumber, and 1.01 is a releasenumber in Apple..
At this moment 0.0.33 beta is a new beta after the 1.0.1 release :)

Need to see how we can make that more clear..
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 8:15

if somebody still has startup issues.. please send me a view-account on your system so i can debug why....
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
G3rard
Posts: 826
Joined: Wednesday 04 March 2015 23:15
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz App

Post by G3rard » Wednesday 06 September 2017 8:48

galadril wrote:
G3rard wrote:
Monday 04 September 2017 23:54
I have a beta version on my iPad (think 0.030?) and there logs, user variables, events and rooms are working fine (except the barometer).
So it's strange it doesn't work on my iPhone with 1.01 and the same Domoticz environment.
The latest beta is 0.0.33 as of yesterday. do you have that one?
Just installed 0.0.33 on my iPhone. But I still have the same errors (also after deleting and re-installing the app), see below.

On the iPad with an older beta version (0.030?) everything (except barometer) works fine.

Code: Select all

JSON Call: http://192.168.1.157:8084/json.htm?type=plans
The CancellationTokenSource has been disposed.
Object reference not set to an instance of an object
JSON Call: http://192.168.1.157:8084/json.htm?type=devices&filter=all&used=true&favorite=1
The CancellationTokenSource has been disposed.
Object reference not set to an instance of an object
Fout: geen verbinding met netwerk
JSON Call: http://192.168.1.157:8084/json.htm?type=devices&filter=all&used=true
The CancellationTokenSource has been disposed.
Object reference not set to an instance of an object
JSON Call: http://192.168.1.157:8084/json.htm?type=scenes
The CancellationTokenSource has been disposed.
Object reference not set to an instance of an object
JSON Call: http://192.168.1.157:8084/json.htm?type=devices&filter=all&used=true&favorite=1
The CancellationTokenSource has been disposed.
Object reference not set to an instance of an object
Ubuntu Server 14.04 | Domoticz v3.8153 | RFXtrx433E | Z-Wave Aeotec Z-Stick S2
Frontpage | Sonos PHP | Dark th3me | Sony Bravia Python plugin | Sonos Python plugin

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 8:56

G3rard wrote:
Wednesday 06 September 2017 8:48
Fout: geen verbinding met netwerk
I do know that there was an issue with a crash on wrong connection settings...
so maybe that is the issue. I just fixed that in the upcoming beta (0.0.34)
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
G3rard
Posts: 826
Joined: Wednesday 04 March 2015 23:15
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Domoticz App

Post by G3rard » Wednesday 06 September 2017 8:56

The app logo is looking a bit strange in v0.033.

Edit: will try v0.034 to see if that solves the issues with the connection.

Image
Last edited by G3rard on Wednesday 06 September 2017 8:56, edited 2 times in total.
Ubuntu Server 14.04 | Domoticz v3.8153 | RFXtrx433E | Z-Wave Aeotec Z-Stick S2
Frontpage | Sonos PHP | Dark th3me | Sony Bravia Python plugin | Sonos Python plugin

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 8:58

G3rard wrote:
Wednesday 06 September 2017 8:56
The app logo is looking a bit strange in v0.033.
the previous icon was a bit to purple
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
G3rard
Posts: 826
Joined: Wednesday 04 March 2015 23:15
Target OS: Linux
Domoticz version: V3.8153
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Domoticz App

Post by G3rard » Wednesday 06 September 2017 9:00

Okay, but I meant the black border. It seems the logo hasn't the right size and therefore the black border is shown.
Ubuntu Server 14.04 | Domoticz v3.8153 | RFXtrx433E | Z-Wave Aeotec Z-Stick S2
Frontpage | Sonos PHP | Dark th3me | Sony Bravia Python plugin | Sonos Python plugin

Vomera
Posts: 1
Joined: Wednesday 06 September 2017 9:11
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Vomera » Wednesday 06 September 2017 9:22

Hi,

Tnx for the app i'm very happy you lauched this.

I have only a small problem, i think ;)
When i setup the connection i get the message unautorized.

Image

On my domoticz i installed the latest stable version Domoticz V3.8153
I used the login data from the setup->settings->system tab->Website Protection (pulldown menu says login page)
That doesnt work.
Also made a new user account on the setup->more options->edit users
also that doesnt work.
I'm sure i used the right username and password.

Anyone other tips?

EDIT: Solved by setting the pulldownmenu to login basic Auth
Last edited by Vomera on Wednesday 06 September 2017 9:43, edited 1 time in total.

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 9:43

Vomera wrote:
Wednesday 06 September 2017 9:22
Tnx for the app i'm very happy you lauched this.
Thanks!
Vomera wrote:
Wednesday 06 September 2017 9:22
I have only a small problem, i think ;)
When i setup the connection i get the message unautorized.

Anyone other tips?
(i do it via login screen settings)
http://ip:port/#/Setup
Image
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

User avatar
galadril
Posts: 582
Joined: Monday 07 September 2015 10:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: Domoticz App

Post by galadril » Wednesday 06 September 2017 9:44

G3rard wrote:
Wednesday 06 September 2017 9:00
Okay, but I meant the black border. It seems the logo hasn't the right size and therefore the black border is shown.
should be fixed in the next beta, thanks for pointing ;)
Solar panels of Ginlong, Omnik-Solar, Transenergy or Solarman?? Try my Android app:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ongmonitor

johansson
Posts: 25
Joined: Sunday 27 September 2015 15:52
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Finland
Contact:

Re: Domoticz App

Post by johansson » Wednesday 06 September 2017 14:07

galadril wrote:
Wednesday 06 September 2017 7:49
Thanks also not possible in Domoticz itself right?
I try to stick to the Domoticz basics..
Don't think so, user variables have to be set through Setup > More options > User variables. Please keep this in mind as well, a shortcut for these would be great.

Domoticzfun
Posts: 4
Joined: Sunday 01 January 2017 21:36
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: NL
Contact:

Re: Domoticz App

Post by Domoticzfun » Wednesday 06 September 2017 19:33

Sorry if part of my remarks are already said in this thread, I haven't red all 278 posts. I installed the latest version from the app store and I wanted to give you a heads up, you did a wonderful job, thanks!

I used it for now only in my local network and with username/password validation. This is what I found out while using the app for an hour or so:
  • App crashes in the setup when setting no or wrong port. After filling with the correct info and using http instead of https with untrusted certificate (uuuh...) it works fine. An helpfull error message is appreciated.
  • Temperature decimals is presented with decimal point and at other places (dauwpunt) with comma seperator. One used format is preferred, in my case a comma seperator would be great.
    One can discuss the chosen number of decimals. Only very expensive and precise calibrated thermometers are worth showing 2 or maybe 1 decimal.
  • Humidity is only shown with a name e.g. "wet" and not the percentage.
  • Last seen times in days and hours, hours and minutes, seconds and milliseconds ago. Can I choose for showing me "Last seen time and date" instead? (wishlist)
  • Gas meter shows only total for today, not grand total on meter (the raw value is recieved from P1 Smart meter USB). Electricity does show actual, today an total use. The Android app doesn't do this too but this is on my wishlist.
  • The Dashboard seems not to be sorted like the webpage, where you can order the icons like you wish. Is this possible?
Best regards,
Domoticzfun

User avatar
HansieNL
Posts: 327
Joined: Monday 28 September 2015 15:13
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Stable
Location: NL
Contact:

Re: Domoticz App

Post by HansieNL » Wednesday 06 September 2017 19:45

Using IOS version 1.01, but can't set the color of my Hue lights?
Blah blah blah

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest