homebridge-edomoticz Plugin

User avatar
solidum90
Posts: 35
Joined: Tuesday 01 August 2017 20:59
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Debian
Location: Milan
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by solidum90 » Thursday 31 August 2017 10:16

Hello to everyone :)
I use this amazing plugin, congratulations to the creators!

I only have one question (which actually concerns Siri), how can I activate "Hey Siri" command with bluetooth speaker??
Because "Hey Siri" it works only if the iPhone microphone feels the phrase "Hey Siri", then it use the bluetooth speaker to hear the command.

There's no way to use bluetooth speaker? Would be a nice voice assistant.


Thanks to everyone! ;)

Bikey
Posts: 423
Joined: Sunday 22 February 2015 13:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.xxx
Location: Netherlands
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Bikey » Thursday 31 August 2017 10:23

You don't need a bluetooth speaker, but a bluetooth microphone! ;-)
Anyway, if you pair your iPhone to a BT speaker & microphone this works, just like in a car-kit. Disadvantage is that then all your audio from the iPhone runs over this connection. You could however use an iPad to do this.

User avatar
solidum90
Posts: 35
Joined: Tuesday 01 August 2017 20:59
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Debian
Location: Milan
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by solidum90 » Thursday 31 August 2017 11:12

Hi Bikey,
of course it's an speaker & microphone, it works perfectly as hands-free in voice calls ;)
But I noticed this thing, if I keep iphone a bit distant (his microphone can not hear my voice) and I pronounce "Hey Siri" in the speaker Siri doesn't start.

Maybe i need to configure something on iPhone?

mattia81
Posts: 7
Joined: Friday 01 September 2017 11:29
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by mattia81 » Friday 01 September 2017 12:19

Next week will be released iOS 11. Will be new features in domoticz homebridge integration?
(I have read about interesting multi-user support, new categories etc...)

giorgioanastasi
Posts: 2
Joined: Sunday 03 September 2017 13:39
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by giorgioanastasi » Sunday 03 September 2017 14:00

TheRamon wrote:
Tuesday 29 November 2016 10:34
harrykausl wrote:Sorry, but I have a beginners question. I have installed homebridge and can use siri to change switches and so on. When I open Eve or Home on Ios and change a switch in Domoticz, the ios apps are not refreshed. I have to close the app and reopen to see the correct status. When I change the switch in Home or Eve it occurs correct in Dometic.
So my question: Do I have to install the homebridge-edomotic plugin and install the mqtt device that communication works vice versa? Sorry, it's a little bit difficult for me to undestand.
Hi Harry,

Yes! You will need the plugin and MQTT device to let it work. If you do not have the MQTT device the values will only be updated occasionally (say once in 5 minutes or so).. With MQTT, the change is instant. The only thing you'll have to do (assuming you're on the latest version) is to add `"mqtt": true` to your configuration file.
Hi to all,
I have the same problem, that is, on my raspberry I have installed: Domoticz, Homebride, Edomoticz plugin and Mosquitto for communication between the devices (Sonoff) and Domoticz. Everything works correctly, that is, if i change switch from the Home app, the status are immediately updated on the Sonoff and Domoticz, otherwise if I change switch from Sonoff or Domoticz, the app Home does not changes

kyle8
Posts: 2
Joined: Monday 04 September 2017 6:50
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by kyle8 » Monday 04 September 2017 6:53

Please try pasting your config.json file here to validate it: json formatter

giorgioanastasi
Posts: 2
Joined: Sunday 03 September 2017 13:39
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by giorgioanastasi » Monday 04 September 2017 9:27

kyle8 wrote:
Monday 04 September 2017 6:53
Please try pasting your config.json file here to validate it: json formatter
Hi Kyle8, the config.json is the usual on:
I would like to point out that the Home app is updated only if i close and reopen it, this does not happen when the app is in use...maybe is normal ?

Code: Select all

{
    "bridge": {
        "name": "HomeCenter",
        "username": "CC:21:3E:E4:DE:33",
        "port": 51826,
        "pin": "031-45-155"
    },
    "description": "Configuration file for (e)xtended Domoticz platform.",
    "platforms": [
        {
            "platform": "eDomoticz",
            "name": "eDomoticz",
            "server": "127.0.0.1",
            "port": "8080",
            "ssl": 0,
            "roomid": 0,
            "mqttenable": 1,
            "mqttserver": "127.0.0.1",
            "mqttport": "1883",
            "mqttauth": 0,
            "mqttuser": "",
            "mqttpass": ""
        }
    ],
    "accessories": []
}

jennietodd141
Posts: 1
Joined: Saturday 16 September 2017 10:58
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by jennietodd141 » Saturday 16 September 2017 11:00

I'm having the same issue. I hope someone knows what's up.

nikki81
Posts: 5
Joined: Thursday 20 July 2017 20:38
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

bme280 problem

Post by nikki81 » Monday 18 September 2017 16:51

I have added my bme280 sensor in domoticz and it is working fine but i am getting this error with homebridge

HAP Warning: Characteristic undefined not in required or optional characteristics for service E863F001-079E-48FF-8F27-9C2605A29F52. Adding anyway.
^ For: Barometer

Its says it is connected to mqtt : [eDomoticz] Successfully connected to MQTT broker.

In the homekit app I get "Not Supported"

This is my config.json file
{
"bridge": {
"name": "Homebridge",
"username": "CC:22:3D:E3:CE:30",
"port": 51826,
"pin": "031-45-154"
},
"description": "This is an example configuration file. You can use this as a template for creating your own configuration file.",
"platforms": [{
"platform": "eDomoticz",
"name": "eDomoticz",
"server": "192.168.2.170",
"port": "8080",
"ssl": 0,
"roomid": 0,
"mqtt": 1,
"excludedDevices": []
}],
"accessories": [{
"accessory": "mqtt-switch-tasmota",
"switchType": "outlet",
"name": "Desk Lamp",
"url": "mqtt://192.168.2.170",
"username": "root",
"password": "odroid",
"topics": {
"statusGet": "stat/Lights/RESULT",
"statusSet": "cmnd/Lights/POWER",
"stateGet": "tele/Lights/STATE"
},
"onValue": "ON",
"offValue": "OFF",
"activityTopic": "tele/Lights/LWT",
"activityParameter": "Online",
"startCmd": "cmnd/Lights/TelePeriod",
"startParameter": "60",
"manufacturer": "ITEAD",
"model": "sonoff",
"serialNumberMAC": "MAC OR SERIAL NUMBER OR EMPTY"
}]
}

Mazzokun
Posts: 83
Joined: Thursday 28 April 2016 23:55
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Location: Milan, Italy
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Mazzokun » Monday 18 September 2017 18:37

Hi all! With iOS 11 Apple gave support to faucet and sprinkler.
Witch device I have to choose in domoticz to show them in Homeapp?
And witch device I have to choose in domoticz If I want to show the electric socket icon in Homeapp?
Thank you

morilm
Posts: 27
Joined: Friday 27 January 2017 13:57
Target OS: OS X
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by morilm » Wednesday 20 September 2017 21:17

It will be nice also to have the other ones missing. Humdifiers and air purifiers along with Faucets & Sprinklers
Attachments
Ios11.png
Ios11.png (170.73 KiB) Viewed 938 times

User avatar
marcotini
Posts: 35
Joined: Thursday 16 February 2017 18:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by marcotini » Friday 22 September 2017 13:56

morilm wrote:
Wednesday 20 September 2017 21:17
It will be nice also to have the other ones missing. Humdifiers and air purifiers along with Faucets & Sprinklers
Yes, also like the air conditioners or thermostat. Outlets witch type are? Because if I use selector or on/off it appear like a button or lamps, not outlets.

febalci
Posts: 155
Joined: Monday 03 July 2017 19:58
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by febalci » Friday 22 September 2017 20:28

Also in IOS11, the Homekit permits now to use "Arrive at home" and "Leave Home" for more than one person, ie for the whole family members at last. This can be used easily for a Presence Detector for IOS. As long as you have an apple TV or ipad at home to be used as a permanent Homekit Hub. Testing it now.

Yours3lf
Posts: 3
Joined: Friday 22 September 2017 23:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Yours3lf » Saturday 23 September 2017 18:13

febalci wrote:
Friday 22 September 2017 20:28
Also in IOS11, the Homekit permits now to use "Arrive at home" and "Leave Home" for more than one person, ie for the whole family members at last. This can be used easily for a Presence Detector for IOS. As long as you have an apple TV or ipad at home to be used as a permanent Homekit Hub. Testing it now.
I have an iPad Pro at home (WiFi connected). It supposes that the iPad will work as a bridge for external connections.

I confirm hat it does not work. At least using ios11.

If I switch off iPhone WiFi (to connect through LTE) the phone tells me that I’m not connected. So iPad Pro (already at home + WiFi ON) is not working as a hub.

Edit: my pain. I did not activate iPad as a bridge at configuration/home menu... it works fine.

BR,

morilm
Posts: 27
Joined: Friday 27 January 2017 13:57
Target OS: OS X
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by morilm » Sunday 24 September 2017 20:27

@marcotini on the home app you can select with type is a switch (light, switch, fan).

Boest
Posts: 3
Joined: Monday 03 July 2017 19:10
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8202
Location: Oss, NL
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Boest » Monday 25 September 2017 22:49

Is there an additional update from edomoticz plugin?

- doorbell
- camera
- video doorbell
- roller shutters

I'm happy to keep you posted.

User avatar
solidum90
Posts: 35
Joined: Tuesday 01 August 2017 20:59
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Debian
Location: Milan
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by solidum90 » Wednesday 27 September 2017 12:44

Hello to everyone, I've a question.. How can I use homebridge through VPN?
I access from iPhone to my home via OpenVPN and it works great, I see NAS, Raspberry (via VNC, etc..).. but I cannot use HomeKit like when I'm at home (connected via WiFi).

There are any solutions?

Thanks

Nautilus
Posts: 677
Joined: Friday 02 October 2015 12:12
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Finland
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Nautilus » Wednesday 27 September 2017 23:04

solidum90 wrote:
Wednesday 27 September 2017 12:44
Hello to everyone, I've a question.. How can I use homebridge through VPN?
I access from iPhone to my home via OpenVPN and it works great, I see NAS, Raspberry (via VNC, etc..).. but I cannot use HomeKit like when I'm at home (connected via WiFi).

There are any solutions?

Thanks
Some workarounds do exist: https://github.com/KhaosT/HAP-NodeJS/issues/337
(looked into this earlier but didn't see it that important after all...)

harrykausl
Posts: 53
Joined: Sunday 13 November 2016 11:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.8153
Location: Germany
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by harrykausl » Thursday 28 September 2017 15:00

I'm using the plugin since a longer time. Now I checked something in the home app on my iphone (IOS 11) and saw, that there are some devices which are double. In domoticz, they are not double. I restartet my raspberry to restart everything, but nothing happens. So for example, if have a plug socket which is double in home. I switch the plug on in domoticz and one of them (the correct one) switches to on in home. I can switch it ot off in home and see it automatically in domoticz. So the communication works in both directions, but I can't delete the device in the home application. Waht can I do?

Toyman
Posts: 35
Joined: Wednesday 31 August 2016 16:17
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Post by Toyman » Thursday 28 September 2017 15:41

Delete "Homebridge" bridge from Home app
clean "Accessories" and "persist" folders in ~/.homebridge
Add the bridge again

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest