[SOLVED] Need Help: How to use a snapshot generated by avconv/ffmpeg Topic is solved

Post Reply
User avatar
Antori91
Posts: 69
Joined: Sunday 12 February 2017 18:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.5877
Contact:

[SOLVED] Need Help: How to use a snapshot generated by avconv/ffmpeg

Post by Antori91 » Tuesday 13 February 2018 14:47

Hello,

I use avconv to generate snapshots from a camera that doesn't support this feature (avconv -i http://user:password@192.168.1.x/img/video.asf -update 1 -vsync 1 -r .5 -an /home/pi/Samba/WVC54GC-MEZZANINE.jpg )

Then I have a symbolic link to get the snapshot within domoticz web domain (/home/pi/domoticz/www/iot_CAM> ln -s /home/pi/Samba/WVC54GC-MEZZANINE.jpg ./WVC54GC-MEZZANINE)
Up to this step, everything works fine.

But I can't success to use the snapshots with Domoticz. You can see in the screenshot below the parameters I use in Edit Camera Mode. In this edit mode, I can get the snapshot if the username is null.

The issues I get :
- when in Edit mode I save the parameters, the username doesn't stay null, I get my login user name and then I can't get the snapshots anymore,
- It doesn't work at all in ShowCameraLiveSteam (when you click at the camera icon of the switch linked to the camera).

What is wrong? How do you parameter Domoticz to use snapshots generated by avconv?
Capture.JPG
Capture.JPG (107.16 KiB) Viewed 782 times
Last edited by Antori91 on Wednesday 14 February 2018 9:24, edited 1 time in total.

User avatar
Antori91
Posts: 69
Joined: Sunday 12 February 2017 18:12
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: 3.5877
Contact:

[SOLVED] Re: Need Help: How to use a snapshot generated by avconv/ffmpeg

Post by Antori91 » Wednesday 14 February 2018 9:23

OK Solved. I've found the trick. You have to use a snapshot name corresponding to a fake cgi url with user/password

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests