ATAG ONE thermostaat

For heating/cooling related questions in Domoticz
sijones
Posts: 134
Joined: Wednesday 15 October 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version: Git
Location: UK
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by sijones » Friday 18 November 2016 15:21

modulation isn't available to be read at all.

Decyph
Posts: 6
Joined: Monday 07 November 2016 12:43
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.5877
Location: Hoofddorp, NL
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by Decyph » Friday 25 November 2016 14:52

You are able to read it from the thermostat itself.

Sometimes the information is not coming through anymore, do you guys have the same?
I have to disable the hardware device and enable it again.

PS: has anyone looked at this information about talking to the thermostat directly.
http://juur.link/2015/11/atag-one-app/
http://juur.link/2015/12/atag-one-app-deel-2/

sijones
Posts: 134
Joined: Wednesday 15 October 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version: Git
Location: UK
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by sijones » Saturday 26 November 2016 22:35

I have the API documentation, unless it's only of the unknown variables in the documentation it's not there to what i read, but am not worried about that at the moment, I want to put together a working plugin first.

MarcoVe
Posts: 2
Joined: Tuesday 05 September 2017 19:27
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by MarcoVe » Tuesday 05 September 2017 19:37

I recently bought an Atag one. Could you help me with connecting te one to Domoticz. I new to this

i don't see anny data? and not show in the list.

Very many thanks, Marco

MarcoVe
Posts: 2
Joined: Tuesday 05 September 2017 19:27
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by MarcoVe » Wednesday 06 September 2017 6:52

This in the log file.

2017-09-06 06:43:49.665 Error: AtagOne: Error getting device_id!

how do a solve this

splug
Posts: 1
Joined: Wednesday 04 October 2017 8:48
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by splug » Wednesday 04 October 2017 8:56

Hi, it is now also possible to read the modulation value from the ATAG One through the rest API. There is a "details" section under "retrieve_reply.report" that contains the key/value pair: "rel_mod_level" that will hold the modulation % as and when the boiler/cv-ketel is heating the house (otherwise it will be 0%). This data, and 20 or so other additional values, can be unlocked by sending the following message to the ATAG One:

Code: Select all

curl -H "Content-Type: application/json" -X POST -d '{ "retrieve_message": { "seqnr": 0, "account_auth": { "user_account": "", "mac_address": "<MAC>" }, "device_id": "6808-.......", "info": 64 } }' http://10.0.0.XX:10000/retrieve
It is the

Code: Select all

"info": 64
piece that unlocks the full "retrieve_reply.report" and "retrieve_reply.report.details" information.

Code: Select all

{ "retrieve_reply":{ "seqnr":0,"status":{"device_id":"6808-.......","device_status":16385,"connection_status":7,"date_time":560373413},"report":{"report_time":560373413,"burning_hours":0.20,"device_errors":"","boiler_errors":"","room_temp":20.6,"outside_temp":14.0,"dbg_outside_temp":22.1,"pcb_temp":25.1,"ch_setpoint":0.0,"dhw_water_temp":28.5,"ch_water_temp":20.6,"dhw_water_pres":0.0,"ch_water_pres":1.6,"ch_return_temp":20.6,"boiler_status":512,"boiler_config":772,"ch_time_to_temp":0,"shown_set_temp":15.0,"power_cons":0,"tout_avg":14.1,"rssi":36,"current":-80,"voltage":3896,"resets":3,"memory_allocation":2800, "details": "boiler_temp":29.7,"boiler_return_temp":29.7,"dhw_flow_rate":0.0,"min_mod_level":21,"rel_mod_level":0,"boiler_capacity":0,"target_temp":15.0,"overshoot":0.000,"max_boiler_temp":85.0,"alpha_used":0.00083,"regulation_state":0,"ch_m_dot_c":0.000,"c_house":0,"r_rad":0.0000,"r_env":0.0000,"alpha":0.00000,"alpha_max":0.00083,"delay":1000,"mu":0.00,"threshold_offs":15.0,"wd_k_factor":1.6,"wd_exponent":1.2,"lmuc_burner_starts":15,"lmuc_burner_hours":0,"lmuc_dhw_hours":0,"KP":36.100,"KI":0.00568}},"acc_status":2} }
When

Code: Select all

"info": 127
is sent as per above curl message, then all output of the ATAG One will be returned in JSON format.

nick86
Posts: 1
Joined: Sunday 05 November 2017 15:37
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: NL
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by nick86 » Sunday 05 November 2017 21:02

Sweet, the portal died on me, I can't seem to add my One to my account. I just followed the wifi config wizard like 60 times.

I want to read and send directly to the thermostat, I'm not really good with creating scripts and stuff, how can I use this to create a lua script and add (virtual) devices with the output from the thermostat?

I was using the the thermostat via the portal, and switched my floor heating pump with values read from the thermostat. Since the portal won't work for me any more, so does the floor heating. I want to add zwave controlled radiator knobs to my system, but when the living room where the termostat is, is at temperature, i dont want my pump to be running. I just want my boiler switched on whenever 1 room asks for heat. So far I couldn't send a CH setpoint temperature, that's only accepted from the thermostat.

I hope with the direct control I can realise this.

ivom74
Posts: 141
Joined: Wednesday 03 September 2014 22:23
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by ivom74 » Thursday 23 November 2017 21:36

I added the Atag one thermostat to Domoticz. I can see all the sensors. If i change the state of sensor ID for automatic programm On to off nothing happens on the thermostate.
It looks like it only reads the state but changing the settings won't work. Is this possible and what could be the problem?

User avatar
McMelloW
Posts: 192
Joined: Monday 20 November 2017 18:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V3.beta
Location: Harderwijk, NL
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by McMelloW » Tuesday 06 March 2018 19:09

Can I request the Atag One data directly from the device by its deviceIP adres instead of via the website API?
The atag-one.jar made by Kozmoz has this option
Greetings McMelloW

ericvr
Posts: 2
Joined: Tuesday 17 April 2018 9:22
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by ericvr » Tuesday 17 April 2018 9:27

Hi,
My Atag one is working nicely in Domoticz, but after a few hours it will stop working and my log will show these messages,
Error: AtagOne: Invalid/no data received...
When I disable and enable the hardware in domoticz, it will start working again for a few hours.
Do more people experience this? Does anybody have an idea on how to fix this?
I'm running version 3.8153

Thanks in advance,
Eric

User avatar
McMelloW
Posts: 192
Joined: Monday 20 November 2017 18:01
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V3.beta
Location: Harderwijk, NL
Contact:

Re: ATAG ONE thermostaat

Post by McMelloW » Tuesday 17 April 2018 12:31

Code: Select all

2018-04-15 10:52:06.273 Error: AtagOne: Error getting thermostat data!
2018-04-16 11:16:23.830 Error: AtagOne: Error getting target setpoint data!
Every now and then I receive this messages too. I think it has something to do with a hiccup in the connection to your atag-one web-page.
Greetings McMelloW

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests