Adding dimmers to scenes

Use this forum to discuss possible implementation of a new feature before opening a ticket.
A developer shall edit the topic title with "[xxx]" where xxx is the id of the accompanying tracker id.
Duplicate posts about the same id. +1 posts are not allowed.
Post Reply
garethhowell
Posts: 103
Joined: Tuesday 17 November 2015 22:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Adding dimmers to scenes

Post by garethhowell » Monday 15 May 2017 19:37

Forgive me if I don't use the correct terms.

I like using scenes and groups to coordinate actions in response to stimuli of various sorts. However, it surprises me that I can only add binary switches to scenes and groups.

It would seem natural to be able to add thermostats, dimmer switches etc. to a scene (e.g. "Cinema mode that closes the curtains, dims (but doesn't switch off) the lights etc).

sion
Posts: 92
Joined: Friday 08 January 2016 13:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by sion » Tuesday 16 May 2017 0:51

Hi.
First off, make sure you are using a scene and not a group. You add both from the same menu, but when you are editing it there is a drop down selection to choose between scene or group.

When scene is selected, when you add a light that is a simmer, you would select "on" and can also set the level " 0 to 100" and also set the colour of applicable.

If you already have the light added, select it, change the settings, then click update.

Hope that helps.
running domoticz 3.4834 on rpi2, with
Hue bridge / bulbs.
lightwave rf sockets, mood controlers, sensors & contacts.
Home bridge / Siri.
Ha bridge / echo Alexa.
Hard wired alarm system - setting home / away status.

Next: harmony hub.

garethhowell
Posts: 103
Joined: Tuesday 17 November 2015 22:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by garethhowell » Wednesday 17 May 2017 8:41

Hi
No problem there, I'm definitely using a scene.
I've just rechecked, and the only devices that appear in the drop-down list for the "Devices" section are binary on-off switches. None of the dimmer switches or thermostat set points appear in the list.
Are you saying that they appear in the list when you add a scene?

User avatar
Egregius
Posts: 2430
Joined: Thursday 09 April 2015 12:19
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Location: Beitem, BE
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by Egregius » Wednesday 17 May 2017 9:45

Dimmers are in their for sure. You can add them and choose the desired %.
Setpoints aren't available in scenes.

garethhowell
Posts: 103
Joined: Tuesday 17 November 2015 22:19
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by garethhowell » Wednesday 17 May 2017 18:40

Any idea how hard would it be add set points?

Asterixenobelix
Posts: 5
Joined: Thursday 18 May 2017 10:20
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by Asterixenobelix » Thursday 18 May 2017 10:27

I've got a similar problem: after creating a group I do see my dimmers. But, I can't change the level of any dimmer. The level-field is present, but there are no values to select.

I'm using the RFLink in combination with KAKU / COCO-devices. 2 Different type of dimmers, none of them show a dim-level.

I prefer using a "Group" insteas of a "Scene" because a Group can switch on or off the devices in it.

puls8
Posts: 3
Joined: Friday 04 August 2017 8:10
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by puls8 » Friday 04 August 2017 8:30

Asterixenobelix wrote:I've got a similar problem: after creating a group I do see my dimmers. But, I can't change the level of any dimmer. The level-field is present, but there are no values to select.
I have suddenly the same problem, but I am using an aeon stick with z-wave.

I am very noob with domoiticz; my setup is just a few months old. When I first installed domoticz dimmer levels were avialable, but now they are blank. They only big changes since I started and now is the update to the new version this week and I started scripting with blocky.

@Asterixenobelix: did you solve the problem?

Edit: after futher searching I found this: http://domoticz.com/forum/viewtopic.php ... el#p144134 I'll try this when I get home. (i'll report back)

puls8
Posts: 3
Joined: Friday 04 August 2017 8:10
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Adding dimmers to scenes

Post by puls8 » Saturday 05 August 2017 8:36

chrome://appcache-internals/ followed by a page reload (F5) fixes the problem in Chrome.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests