Background option

Use this forum to discuss possible implementation of a new feature before opening a ticket.
A developer shall edit the topic title with "[xxx]" where xxx is the id of the accompanying tracker id.
Duplicate posts about the same id. +1 posts are not allowed.
Post Reply
User avatar
Brutus
Posts: 283
Joined: Friday 26 September 2014 9:33
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Heerlen, The Netherlands
Contact:

Background option

Post by Brutus » Thursday 15 December 2016 19:54

Hi There,

I'm having the following idea. Wouldn't it be great to have an option in domoticz to select any image you want behind your switches as background ?

There are a lot of nice backgrounds out there. It would be a nice way to personalize your Domoticz.

Greetings Brutus
1x Intel NUC D54250WYK (Windows 7)
1x Aeon Labs USB Z-Stick S2
1x P1 Smart Meter USB
17x Fibaro Modules

stlaha2007
Posts: 437
Joined: Monday 05 October 2015 10:16
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Background option

Post by stlaha2007 » Friday 16 December 2016 11:58

It can be done.
2 ways:
1) start downloading new frontpage the G3rard version or any other frontpage....
2) download and modify styles/templates like ThinkTheme (Thinkpad) or others....

After that you can modify .css files and add/replace background image.

The default-theme (which is empty) is located in the domoticz/styles/default location on your filesystem.

User avatar
Brutus
Posts: 283
Joined: Friday 26 September 2014 9:33
Target OS: Windows
Domoticz version:
Location: Heerlen, The Netherlands
Contact:

Re: Background option

Post by Brutus » Monday 19 December 2016 20:01

stlaha2007 wrote:It can be done.
2 ways:
1) start downloading new frontpage the G3rard version or any other frontpage....
2) download and modify styles/templates like ThinkTheme (Thinkpad) or others....

After that you can modify .css files and add/replace background image.

The default-theme (which is empty) is located in the domoticz/styles/default location on your filesystem.
Thnx for your options. But I am thinking of a more easy way for everybody.
An additional option at the theme section were you can browse to a background.

Not everyone is programmer.

Greetings.
1x Intel NUC D54250WYK (Windows 7)
1x Aeon Labs USB Z-Stick S2
1x P1 Smart Meter USB
17x Fibaro Modules

stlaha2007
Posts: 437
Joined: Monday 05 October 2015 10:16
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: RE: Re: Background option

Post by stlaha2007 » Monday 19 December 2016 21:29

Brutus wrote: Thnx for your options.

Not everyone is programmer.

Greetings.
True ;-)

A more easy way through setup/settings would be great, however thats why there's the themes option...

Anybody starts with the default theme, starts searching for themes, implements these, and finally modify them to their liking.

Myself started that way, and i do understand what you ask for, i hope sometime in the near future themes/background modification will be implemented so it can be managed a lot easier.

piokuc
Posts: 241
Joined: Sunday 07 February 2016 14:31
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 3.6328
Contact:

Re: Background option

Post by piokuc » Thursday 12 January 2017 0:11

+1 good idea

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest