Get the codes RFXcom is sending Topic is solved

Topics (not sure which fora)
when not sure where to post, post here and mods will move it to right forum.
Post Reply
osiris
Posts: 46
Joined: Friday 08 May 2015 8:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Amsterdam
Contact:

Get the codes RFXcom is sending

Post by osiris » Wednesday 19 July 2017 17:39

Is there a way to get the codes my RFXcom is sending when a button in Domoticz is pressed? I have bound some switches to KaKu devices and want to know their codes :)

Hobbybob
Posts: 63
Joined: Monday 01 May 2017 19:03
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by Hobbybob » Wednesday 19 July 2017 17:43

I have done it the other way around. I had KAKU-devices that were controlled by a remote, and I have "learned" the remote-signal in domoticz, so I can control the KAKU-devices with the remote AND with domoticz.

Just press the learn light/switch button in the lights tab. Domoticz will listen, press the remote and if successful you will see a new device creation pop-up.

osiris
Posts: 46
Joined: Friday 08 May 2015 8:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by osiris » Wednesday 19 July 2017 17:46

Hobbybob wrote:I have done it the other way around. I had KAKU-devices that were controlled by a remote, and I have "learned" the remote-signal in domoticz, so I can control the KAKU-devices with the remote AND with domoticz.

Just press the learn light/switch button in the lights tab. Domoticz will listen, press the remote and if successful you will see a new device creation pop-up.
The thing is I have a sunscreen connected to KaKu, they are once bound via Domoticz. I didn't note the codes so I wanted to find them in the logs or database. Without success...so I was hoping someone could point me to where I can find the codes Domoticz is using either db of via a log. :)

Hobbybob
Posts: 63
Joined: Monday 01 May 2017 19:03
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Beta
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by Hobbybob » Wednesday 19 July 2017 17:48

osiris wrote:
Hobbybob wrote:I have done it the other way around. I had KAKU-devices that were controlled by a remote, and I have "learned" the remote-signal in domoticz, so I can control the KAKU-devices with the remote AND with domoticz.

Just press the learn light/switch button in the lights tab. Domoticz will listen, press the remote and if successful you will see a new device creation pop-up.
The thing is I have a sunscreen connected to KaKu, they are once bound via Domoticz. I didn't note the codes so I wanted to find them in the logs or database. Without success...so I was hoping someone could point me to where I can find the codes Domoticz is using either db of via a log. :)
Ah, then I misunderstood the issue you are having. I'm afraid I can't help you out here...

stlaha2007
Posts: 437
Joined: Monday 05 October 2015 10:16
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by stlaha2007 » Thursday 20 July 2017 9:52

If understand correctly, you want to get the code(s) send by domoticz instead of the originating device?

Thats the other way around. So you know which button/switch you trigger.
Go to Setup/Devices
Lookup the named device and check its hardware. Is it the RFXcom?

Then i guess you can contact bert weijenberg and ask if he can give you the exact codes that rfxcom sends...
He also made a debugging program [windows] to get unsupported device codes. Perhaps a neighboor has e.g. an rfxtrx433e to catch your transmitted code(s)?

Sent from my D6603 using Tapatalk

osiris
Posts: 46
Joined: Friday 08 May 2015 8:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by osiris » Thursday 20 July 2017 11:17

stlaha2007 wrote:If understand correctly, you want to get the code(s) send by domoticz instead of the originating device?

Thats the other way around. So you know which button/switch you trigger.
Go to Setup/Devices
Lookup the named device and check its hardware. Is it the RFXcom?

Then i guess you can contact bert weijenberg and ask if he can give you the exact codes that rfxcom sends...
He also made a debugging program [windows] to get unsupported device codes. Perhaps a neighboor has e.g. an rfxtrx433e to catch your transmitted code(s)?

Sent from my D6603 using Tapatalk
Sorry if my question is confusing. I am looking for the Kaku id/unit code. In Domoticz when I setup a switch I can set a code:

Code: Select all

Hardware RFXCOM
Device name: My switch
Switch Type: On/Off
Type: AC
ID: 0 00 00 00
Unit Code: 1
I am looking for the last two codes: ID and Unit code.

A year ago I've setup my switches. But once setup these codes I can not see them anymore. If I press edit on a switch I can set icon, delay, sub/slave etc. But not the ID and Unit code.

stlaha2007
Posts: 437
Joined: Monday 05 October 2015 10:16
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by stlaha2007 » Thursday 20 July 2017 11:34

Like i said: goto most-right button [setup], click [devices]

Search for the name of your buttons/switch device...
There you get the id and code.

See my screenshot {logical naming hardware and device perpose ;) }
Image

Sent from my D6603 using Tapatalk

osiris
Posts: 46
Joined: Friday 08 May 2015 8:32
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by osiris » Thursday 20 July 2017 12:19

stlaha2007 wrote:Like i said: goto most-right button [setup], click [devices]

Search for the name of your buttons/switch device...
There you get the id and code.

See my screenshot {logical naming hardware and device perpose ;) }
Image

Sent from my D6603 using Tapatalk
Found it Thanks!

Mecallie
Posts: 3
Joined: Monday 19 June 2017 23:56
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Get the codes RFXcom is sending

Post by Mecallie » Monday 04 September 2017 21:01

Also a big thanks from me. I am switching from Domoticz to OpenHAB (sorry guys, it just supports my LIFX bulbs so much better) and need to get the KAKU codes. It never dawned on me they where there in plain sight :P

Now to find a way to get the codes in to a OpenHAB thing manually... :P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: BakSeeDaa and 10 guests