Error:1wire: Device not yet supported...

Post Reply
domer
Posts: 8
Joined: Thursday 20 October 2016 7:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Error:1wire: Device not yet supported...

Post by domer » Sunday 27 November 2016 22:35

Hello,

I've been running domoticz with 1wire for a quite while now but recently stumbled upon this error:
"Error: 1Wire: Device not yet supported in Kernel mode (Please report!) ID:not found., family: 00"

Any ideas what has happened? I havent done anything with the system that could have caused this so is this software issue or something with my 1wire devices?

Thanks

antwan
Posts: 284
Joined: Saturday 13 July 2013 13:28
Target OS: Linux
Domoticz version: Latest
Location: Hilversum, The Netherlands
Contact:

Error:1wire: Device not yet supported...

Post by antwan » Monday 28 November 2016 0:12

Is There info in the Field?
OWFS Path:

Do you use 1 wire via raspberrypi?
Cubietruck: Aeotec Z-Wave+, RFXtrx433E, RFXtrx868, P1 Converter, TE923 display, Voltcraft CO-20, SolarEdge proxy
Rasp Pi 2B: Aeotec Z-Wave, 3x DS18S20 (1-wire), BMP085 (i2c)

domer
Posts: 8
Joined: Thursday 20 October 2016 7:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Error:1wire: Device not yet supported...

Post by domer » Monday 28 November 2016 12:18

Yes forgot to mention that I'm using raspberry pi 3. I haven't yet examined this very thoroughly but I noticed that none of the devices were found in the /sys/bus/w1/devices. What do you mean with OWFS paths? Something found in config files or?

antwan
Posts: 284
Joined: Saturday 13 July 2013 13:28
Target OS: Linux
Domoticz version: Latest
Location: Hilversum, The Netherlands
Contact:

Re: Error:1wire: Device not yet supported...

Post by antwan » Monday 28 November 2016 20:01

In hardware settings
Cubietruck: Aeotec Z-Wave+, RFXtrx433E, RFXtrx868, P1 Converter, TE923 display, Voltcraft CO-20, SolarEdge proxy
Rasp Pi 2B: Aeotec Z-Wave, 3x DS18S20 (1-wire), BMP085 (i2c)

domer
Posts: 8
Joined: Thursday 20 October 2016 7:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Error:1wire: Device not yet supported...

Post by domer » Tuesday 29 November 2016 19:20

Hello,

managed to find the source of my problem and it was faulty? pull up resistor. Replaced it with a new one and bus started working again \o/. OWFS path was empty but after resistor change it changed to /mnt/1wire.

Thanks for help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests