[MyDomoAtHome] Support thread

Client tools or tools that can connect with Domoticz. Tools for Windows, iOS, Android, Linux etc.
User avatar
epierre
Posts: 727
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Wednesday 30 November 2016 18:06

so bad... I will try to downgrade to 0.10 but I *fear* it won't work in 0.10 ...

yes I stopped support for 0.10 some time ago as it was so old... sorry ...
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

kubrik
Posts: 52
Joined: Wednesday 30 November 2016 16:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by kubrik » Wednesday 30 November 2016 18:10

:(

but nothing works to 0.10??
Could i test it? :/

User avatar
jumbotroll
Posts: 492
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by jumbotroll » Wednesday 30 November 2016 18:32

kubrik wrote::(

but nothing works to 0.10??
Could i test it? :/
I have compiled a test version for you.
node_88f6281-6.0_0.12.2-6.spk
www.jadahl.com/testbuild/node_88f6281-6.0_0.12.2-6.spk
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

kubrik
Posts: 52
Joined: Wednesday 30 November 2016 16:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by kubrik » Wednesday 30 November 2016 19:46

Hi @jumbotroll

I've installed your spk but...

- mdah still showing the same thing...it needs v4

- installed version of node shows -6
Schermata 2016-11-30 alle 18.39.22.png
Schermata 2016-11-30 alle 18.39.22.png (37.37 KiB) Viewed 1062 times
- in terminal i get this:

Code: Select all

root@DiskStation:~# npm
Illegal instruction (core dumped)
root@DiskStation:~# node -v
-ash: /usr/local/bin/node: No such file or directory

User avatar
jumbotroll
Posts: 492
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by jumbotroll » Wednesday 30 November 2016 20:00

Ok, it was only a test, maybe it's not working.
you can try to type /usr/local/bin/node ./node -v
or
sudo node
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

kubrik
Posts: 52
Joined: Wednesday 30 November 2016 16:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by kubrik » Wednesday 30 November 2016 20:04

mmmm a good new...

root@DiskStation:~# /usr/bin/node -v
v0.12.2

i try to put it on path...let me try

kubrik
Posts: 52
Joined: Wednesday 30 November 2016 16:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by kubrik » Wednesday 30 November 2016 20:06

mmm bad news...

admin@DiskStation:~$ sudo node
Illegal instruction
admin@DiskStation:~$ node -v
v0.12.2
admin@DiskStation:~$
admin@DiskStation:~$
admin@DiskStation:~$ sudo -i
root@DiskStation:~# node
Illegal instruction (core dumped)

:(

User avatar
jumbotroll
Posts: 492
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by jumbotroll » Wednesday 30 November 2016 20:12

Sorry to say, but your NAS is not supporting new compiler.When I try to compile Node version 4.x i get: WARNING: C++ compiler too old, need g++ 4.8
Your NAS is using g++ 4.6.
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

kubrik
Posts: 52
Joined: Wednesday 30 November 2016 16:07
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by kubrik » Wednesday 30 November 2016 20:15

:(
but mdah can't quite run with 0.10 ?

User avatar
epierre
Posts: 727
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Wednesday 30 November 2016 22:20

no, at one time this old version is not good anymore... and nodejs.org has dropped all packages for arm5, you shoult try arm6 but I cannot guarantee anything...

this is why for old PI I propose a nodejs for their arch:
nodejs_4.4.2_armhf.deb
npm_2.14.7_armhf.deb

in last case maybe you could try to extract it from my archives here : http://www.e-nef.com/domoticz/mdah/
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

nickgosling
Posts: 24
Joined: Wednesday 06 January 2016 11:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by nickgosling » Saturday 03 December 2016 0:47

Hi. I have searched the forum for hours.

I can't complete the install. I get stuck on the install the software Debian package. How do I run this.
wget -qO - http://www.e-nef.com/domoticz/mdah/gpg.key | sudo apt-key add -
sudo vi /etc/apt/sources.list

Is this 3 separate commands to run. ?

I have clearly done something wrong because it says malformed line 4 in sources list & the list of sources could not be read when I run the update command on the next line.

I m running a Pi model b

nickgosling
Posts: 24
Joined: Wednesday 06 January 2016 11:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by nickgosling » Saturday 03 December 2016 13:35

Ignore the post above. I finally got it all working.

I am now trying to setup imperihome for external access and do not know where to start.

Do I need to setup a nginx proxy or can I just port forward like in domoticz.

Regards.

User avatar
epierre
Posts: 727
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Saturday 03 December 2016 18:46

nickgosling wrote:Ignore the post above. I finally got it all working.
I am now trying to setup imperihome for external access and do not know where to start.
Do I need to setup a nginx proxy or can I just port forward like in domoticz.
you can do a simple forward to start, I recommend you add a login/pass in the MDAH config file if you do this way.
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

User avatar
epierre
Posts: 727
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Saturday 03 December 2016 18:47

epierre wrote:no, at one time this old version is not good anymore... and nodejs.org has dropped all packages for arm5, you shoult try arm6 but I cannot guarantee anything...

this is why for old PI I propose a nodejs for their arch:
nodejs_4.4.2_armhf.deb
npm_2.14.7_armhf.deb

in last case maybe you could try to extract it from my archives here : http://www.e-nef.com/domoticz/mdah/
@kubrik nodejs for armv6l works fine on armv5 (but not armv7l) try this way
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

nickgosling
Posts: 24
Joined: Wednesday 06 January 2016 11:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by nickgosling » Saturday 03 December 2016 19:43

Great. Thanks Epierre. I'll give that a go when I get home. Was delighted to get it working at all. It turned out that the "-" was different. So when I cut and pasted the code I got it working.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Rena
Posts: 22
Joined: Monday 21 September 2015 20:17
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: V 3.8153
Location: Sweden
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by Rena » Thursday 08 December 2016 20:16

Hi,

Running a Rasp 2 for a year with Domoticz and it works fine and now it´s time for me to install imperihome. I´m not a Rasp-expert so first of all a simple question.

How do I change directory so I can go to /etc/mydomoathome/ from the putty terminal? "Cd" doesn´t work, why?
I would like to edit the config-file in mydomoathome diretory with nano.
Putty.JPG
Putty.JPG (42.78 KiB) Viewed 901 times
I have tried to edit the file via Filezilla but that´s not the correct way.

I only have one user on my Rasp, it´s the "pi" user.

User avatar
epierre
Posts: 727
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Thursday 08 December 2016 20:20

just do :

nano /etc/mydomoathome/config.json

unix is case sensitive, so cd is cd not Cd
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

sorampage
Posts: 14
Joined: Friday 16 September 2016 11:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: LastStab
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by sorampage » Monday 12 December 2016 20:41

Hi All,
Salut pierre,

Any new's for this problem ? I use a selector with http request for IR climatisation controler.
When i use the selector from domoticz, all is ok. But when i use the same selector from ImperiHome, the same request is sent ... OFF ... always, for any level selector.

antares
Posts: 56
Joined: Saturday 24 September 2016 9:25
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: beta
Location: Germany
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by antares » Monday 12 December 2016 20:45

sorampage wrote:I use a selector with http request for IR climatisation controler.
Hello sorampage,

what do you use as AC controller, if I may kindly ask? I have a ZXT-120, but I cannot control my Mitsubishi AC with it. Perhaps yours is a better one and worth a try.

Thx.

sorampage
Posts: 14
Joined: Friday 16 September 2016 11:18
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: LastStab
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by sorampage » Monday 12 December 2016 20:48

antares wrote:
sorampage wrote:I use a selector with http request for IR climatisation controler.
Hello sorampage,

what do you use as AC controller, if I may kindly ask? I have a ZXT-120, but I cannot control my Mitsubishi AC with it. Perhaps yours is a better one and worth a try.

Thx.
You can try with an Orvibo AllOne.
http://easydomoticz.com/forum/viewtopic.php?t=2406

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests