[MyDomoAtHome] Support thread Topic is solved

Client tools or tools that can connect with Domoticz. Tools for Windows, iOS, Android, Linux etc.
gdusordet
Posts: 9
Joined: Friday 01 April 2016 19:33
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by gdusordet » Thursday 02 November 2017 23:54

hello,
I have upgraded to the latest version 0.2.30 and it still crashing. any idea?
thanks
G

info: Domoticz server: http://127.0.0.1:8084/json.htm
info: Node version: 4.8.4
info: MDAH version: MyDomoAtHome 0.2.30
info: OS version: Linux linux 3.10.102
info: Hostname: BG-Station 169.254.180.218 in /root /root
info: Refreshing version cache: v0.2.30
291 Closed 0 0
809 Closed 0 0
712 Closed 0 0
528 Closed 0 0
564 Closed 0 0
713 Closed 0 0
/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/mdah.js:431
params.push({"key": "Value", "value": ret[lvl].toString()});
^

TypeError: Cannot read property 'toString' of undefined
at DevMultiSwitch (/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/mdah.js:431:51)
at Request._callback (/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/mdah.js:2447:45)
at Request.self.callback (/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/node_modules/request/request.js:200:22)
at emitTwo (events.js:87:13)
at Request.emit (events.js:172:7)
at Request.<anonymous> (/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/node_modules/request/request.js:1067:10)
at emitOne (events.js:82:20)
at Request.emit (events.js:169:7)
at IncomingMessage.<anonymous> (/volume1/@appstore/MyDomoAtHome/app/node_modules/request/request.js:988:12)
at emitNone (events.js:72:20)

User avatar
epierre
Posts: 770
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Friday 03 November 2017 9:16

No possibility to analyse at that time, something in domoticz changed
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

User avatar
rafal
Posts: 22
Joined: Sunday 13 March 2016 13:45
Target OS: Windows
Domoticz version: latest
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by rafal » Sunday 05 November 2017 2:35

Hello,

I reinstall windows and suprise :( Do You know what happens....??? I can find Mydomoathome in network but after 5 -10 sek it's going to error :(
ver Domoticz 8153

C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs>node mdah.js
warn: basic configuration not found in /etc/mydomoathome/config.json, defaulting
warn: domoticz access configuration not found in /etc/mydomoathome/config.json, defaulting
info: Domoticz server: http://127.0.0.1:8080/json.htm
info: Node version: 9.0.0
info: MDAH version: MyDomoAtHome 0.2.30
info: OS version: Windows_NT win32 10.0.16299
info: Hostname: Dom 192.168.227.1 in C:\Users\Dom C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs
info: Refreshing version cache: v0.2.30
C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\mdah.js:1367
params.push({"key": "Temp", "value": data.Temp, "unit": "°"+tempmode, "graphable": "true"});
^

ReferenceError: tempmode is not defined
at DevTH (C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\mdah.js:1367:73)
at Request._callback (C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\mdah.js:2546:34)
at Request.self.callback (C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\node_modules\request\request.js:186:22)
at emitTwo (events.js:135:13)
at Request.emit (events.js:224:7)
at Request.<anonymous> (C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\node_modules\request\request.js:1163:10)
at emitOne (events.js:125:13)
at Request.emit (events.js:221:7)
at IncomingMessage.<anonymous> (C:\Users\Dom\Desktop\MyDomoAtHome-nodejs\node_modules\request\request.js:1085:12)
at Object.onceWrapper (events.js:322:30)

User avatar
epierre
Posts: 770
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Sunday 05 November 2017 9:20

Hello,

Either you go back to pre 0.2.28 or you create a config.json in /etc or same dir as mdah.js

A side effect for imperial mesurement that some versions of the module or nodejs think it is mandatory although it is not...
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

User avatar
rafal
Posts: 22
Joined: Sunday 13 March 2016 13:45
Target OS: Windows
Domoticz version: latest
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by rafal » Sunday 05 November 2017 12:05

Thank You it works ! :-)

it's working on MDAH 0.2.30 too :-)

for other users

you must create config.json manually and paste basic value form epierre site:

{
"app_name": "MyDomoAtHome",
"auth": null,
"tempmode": "C",
"domoticz": {
"ssl": false,
"host": "127.0.0.1",
"port": "8080",
"path": "/",
"auth": null
},
"port": "3002",
"passcode": ""
}

User avatar
epierre
Posts: 770
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Sunday 05 November 2017 14:51

Yes it, as earlier on the forum.

For the thermostat / multivalue only a-z A-Z are supported by imperihome, will see if I can do the mapping, in the meantime remove comma points anad accentuated in domoticz for it to work
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

User avatar
epierre
Posts: 770
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Thursday 09 November 2017 17:29

@gdusordet the 0.2.31 corrects this but introduces an inssue, multi values should be by 10 to know which values corresponds to which text, it seems in some case I don't understand how they were created (this are virtual witches!) some are by a different increment, so impossible to know why... the issue is on domoticz side.
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

rudiraz
Posts: 11
Joined: Thursday 31 December 2015 17:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by rudiraz » Tuesday 28 November 2017 17:38

With latest Domoticz Beta 3.8755 an latest (upgrade today) MyDomoAtHome there are no devices anymore.

:3002/devices says: {
"devices": [
{
"id": "S00",
"name": "Unable to connect to Domoticz",
"type": "DevGenericSensor",
"room": "Utility",
"params": [
{
"key": "Value",
"value": "http://127.0.0.1:3002/json.htm"
}
]
},
{
"id": "S01",
"name": "Please add this gateway in Setup/settings/Local Networks",
"type": "DevGenericSensor",
"room": "Utility"
}
]
}

What's wrong?

User avatar
epierre
Posts: 770
Joined: Wednesday 05 March 2014 14:16
Target OS: Linux
Domoticz version:
Location: France
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by epierre » Tuesday 28 November 2017 22:04

rudiraz wrote:
Tuesday 28 November 2017 17:38
With latest Domoticz Beta 3.8755 an latest (upgrade today) MyDomoAtHome there are no devices anymore.

:3002/devices says: {

"value": "http://127.0.0.1:3002/json.htm"

What's wrong?
my bad, a side effect of another fix, now publishing a fix ! 0.2.34
ImperiHome & MyDomoAtHome on top of:
868.42Mhz - Vera Lite - Fibaro SS-101, S-211, K-101, FWP - Fortress SSA2
433Mhz - Cubie Domoticz + RFXtrx + Oregon || Foscam 9821W
2,4Ghz - Cubie MySensors Gateway + COV + TempHumidity + Pressure + WaterMeter

rudiraz
Posts: 11
Joined: Thursday 31 December 2015 17:00
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: latest
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by rudiraz » Tuesday 28 November 2017 22:48

Thanks.
All devices are back again :-)

Greetings

Blackheart
Posts: 1
Joined: Sunday 10 December 2017 12:29
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: [MyDomoAtHome] Support thread

Post by Blackheart » Sunday 10 December 2017 12:39

Hi all.
After searching the whole www en different forums, i still cannot get domotics connecting with imperihome, so i hope someone can help me further.

I followed all the steps that are provided by epierre, but still not getting conection, its like i am missing something.

When searching on http:// ipaddress:port i got the famous message unable to connect to Domoticz.

On the app on the tablet, when i enter http://ipaddress:3002 it founds the gateway, but nothing can be done with it.

Thanks for maybe helping me out

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests