Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Xiaomi, Ikea TRÅDFRI, Philips Hue and more.
Coldman
Posts: 63
Joined: Saturday 17 December 2016 12:51
Target OS: Linux
Domoticz version: Beta
Location: Moscow, Russia
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Coldman » Thursday 07 September 2017 10:29

DannyElfman wrote:
Thursday 07 September 2017 10:02
Hi,
Does anybody know if the Xiaomi Aqara flood sensors are working with one of the latest Domoticz beta build ?

I cannot find anything on github ( https://github.com/domoticz/domoticz/co ... ateway.cpp )
corbin wrote:
Sunday 03 September 2017 11:30
Martins80 wrote:
Saturday 02 September 2017 13:44
marcotini wrote:
Saturday 02 September 2017 8:45
I don't know if there is one in Domoticz. It's just a water presence so I think that just 1 or 0 it's ok lol.
I think there is support for smoke alarm and gas alarm, i think this is the same, but water alarm
I could add it the same as the smoke alarm no problem, but hoping someone can suggest a more appropriate device.

DannyElfman
Posts: 43
Joined: Monday 13 October 2014 14:05
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8136
Location: France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by DannyElfman » Thursday 07 September 2017 10:58

Thanks but I'm not sure I get it :)
It could be done or it has be done ?
And what kind of "more appropriate" device ?
Debian Jessie VM on EsxI on a Gen 8 Proliant + RFXCom + AeonLabs Zwave+ + Fibaro eye + Fibaro Smoke + Fibaro FGS211 Philips Hue + Harmony Hub + Somfy RTS + Oregon Temp sensors + Xiaomi Gateway + Xiaomi sensors + Sonoff basic

macher
Posts: 3
Joined: Thursday 07 September 2017 16:05
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by macher » Thursday 07 September 2017 16:08

Hi,
Why wired wall switch can't be selector? If I understand only wireless can be as selector switch why not wired? In logs in MI Home it detects click and double clicks

ratjenl
Posts: 17
Joined: Saturday 12 August 2017 9:13
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by ratjenl » Thursday 07 September 2017 18:25

pvm wrote:
Wednesday 06 September 2017 21:49
ratjenl
Do you have these devices available in Domoticz? Then you should be able to play a sound using blockly, some instructions on https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Gateway_(Aqara)
Did you see those? Does that help you?
I already followed the wiki but didn't read about the blockly scripts. I will try and learn blockly thnx

User avatar
corbin
Posts: 498
Joined: Saturday 20 August 2016 22:57
Target OS: Windows
Domoticz version: Beta
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by corbin » Thursday 07 September 2017 23:13

DannyElfman wrote:
Thursday 07 September 2017 10:58
Thanks but I'm not sure I get it :)
It could be done or it has be done ?
And what kind of "more appropriate" device ?
Not included in the main beta yet - https://github.com/domoticz/domoticz/pull/1794
Question about the Xiaomi Gateway in Domoticz? Please check the Wiki first: https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Gateway_(Aqara)

deennoo
Posts: 905
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by deennoo » Friday 08 September 2017 7:51

macher wrote:Hi,
Why wired wall switch can't be selector? If I understand only wireless can be as selector switch why not wired? In logs in MI Home it detects click and double clicks
Double click or both click ? Single button or double button. ?

Please give us more information and à log or screen about it
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

macher
Posts: 3
Joined: Thursday 07 September 2017 16:05
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by macher » Friday 08 September 2017 9:02

Image

It's dobule button switch (Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version)

chatainsim
Posts: 78
Joined: Wednesday 25 March 2015 11:46
Target OS: Linux
Domoticz version: v3.8153
Location: France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by chatainsim » Friday 08 September 2017 9:19

matteos1 wrote:
Tuesday 05 September 2017 19:18
Cattura.PNG
i think is better
chatainsim wrote:
Tuesday 05 September 2017 17:14
matteos1 wrote:
Tuesday 05 September 2017 16:38


hy thank you
could see this picture and transform in lua?
Catturablock.PNG
It's too small to read text.
Does it work ?
Because the If and Else if is almost the same and only the If should be triggered and never the first Else If.

Here is a start :

Code: Select all

time = os.date("*t")

commandArray = {}

if (devicechanged['Bagnetto Aqara'] == "On" and otherdevices['Bagnetto Aqara Lux'] >= "35" and time.hour > 8 and timeofday['Daytime']) then
	commandArray['Group:Bagnetto lux > 34'] = "On"
elseif (devicechanged['Bagnetto Aqara'] == "On" and otherdevices['Bagnetto Aqara Lux'] >= "35" and time.hour > 8 and otherdevices['Xiaomi Porta Bagno'] == "Closed" and timeofday['Daytime']) then
	commandArray['Group:bagnetto seduto'] = "On"
	commandArray['Yeelight LED (Mono) Bagnetto'] = "Off"
elseif
	[...]
end

return commandArray

Jumper3126
Posts: 48
Joined: Thursday 31 December 2015 16:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Jumper3126 » Friday 08 September 2017 12:50

Hi all,

I have several of the zigbee powerplugs around the house to form a mesh. Occasionally however there is some problem, causing several sensors and plugs to be offline. I could add more plugs to solve this, but I read it is now also possible to add a second gateway.
What is the experience of this? Will a second gateway function as a repeater for the zigbee singal.Does it perform similar to the plugs or is is perhaps even stronger/better?

Sevift
Posts: 31
Joined: Monday 21 September 2015 16:02
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: Latest
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Sevift » Friday 08 September 2017 13:01

Hi.
I have - Xiaomi Aqara Smart Light Switch WXKG03LM single-key.
Domoticz adds only a battery device. Light/Switch device does not appear. In MiHome everything works fine. Is this related to the Xiaomi gateway firmware (149)?

matteos1
Posts: 49
Joined: Monday 08 May 2017 17:29
Target OS: -
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by matteos1 » Friday 08 September 2017 14:05

sorry but language in block and Lua are different?
chatainsim wrote:
Friday 08 September 2017 9:19
matteos1 wrote:
Tuesday 05 September 2017 19:18
Cattura.PNG
i think is better
chatainsim wrote:
Tuesday 05 September 2017 17:14


It's too small to read text.
Does it work ?
Because the If and Else if is almost the same and only the If should be triggered and never the first Else If.

Here is a start :

Code: Select all

time = os.date("*t")

commandArray = {}

if (devicechanged['Bagnetto Aqara'] == "On" and otherdevices['Bagnetto Aqara Lux'] >= "35" and time.hour > 8 and timeofday['Daytime']) then
	commandArray['Group:Bagnetto lux > 34'] = "On"
elseif (devicechanged['Bagnetto Aqara'] == "On" and otherdevices['Bagnetto Aqara Lux'] >= "35" and time.hour > 8 and otherdevices['Xiaomi Porta Bagno'] == "Closed" and timeofday['Daytime']) then
	commandArray['Group:bagnetto seduto'] = "On"
	commandArray['Yeelight LED (Mono) Bagnetto'] = "Off"
elseif
	[...]
end

return commandArray

deennoo
Posts: 905
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by deennoo » Friday 08 September 2017 15:15

Sevift wrote:Hi.
I have - Xiaomi Aqara Smart Light Switch WXKG03LM single-key.
Domoticz adds only a battery device. Light/Switch device does not appear. In MiHome everything works fine. Is this related to the Xiaomi gateway firmware (149)?
That à Fw problème, api doesn't send info about this switch, wait for gateway update
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

deennoo
Posts: 905
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by deennoo » Friday 08 September 2017 15:23

macher wrote:Image

It's dobule button switch (Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version)
OK just test it, and yeap double Click is on app, but not on api, gateway doesn't send this info/order.

You can activate Xiaomi log on domoticz following this : https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Ga ... leshooting

Activating raw message will show everything who is send by the gateway and can be use on Domoticz.
Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

Stanleyk
Posts: 19
Joined: Tuesday 05 September 2017 1:09
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Stanleyk » Friday 08 September 2017 18:17

macher wrote:
Friday 08 September 2017 9:02
Image

It's dobule button switch (Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version)
Have you got double button in domoticz ? because, I install double button wired switch yesterday, but no time for configuration. today I check remotely domoticz server and he say that have new xiaomi wall switch. So I add switch from device tab to repository, but I have just one on/off switch..

frigide
Posts: 2
Joined: Friday 08 September 2017 18:38
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by frigide » Friday 08 September 2017 18:45

I have a Xiaomi gateway but when is activate the Xiaomi Gateway MP3 in a script or manually Domoticz crashes. Is this a common problem.

DannyElfman
Posts: 43
Joined: Monday 13 October 2014 14:05
Target OS: Linux
Domoticz version: 3.8136
Location: France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by DannyElfman » Friday 08 September 2017 20:39

corbin wrote:
Thursday 07 September 2017 23:13
Not included in the main beta yet - https://github.com/domoticz/domoticz/pull/1794
Thank you Sir for this info (and for that great tool :P
Debian Jessie VM on EsxI on a Gen 8 Proliant + RFXCom + AeonLabs Zwave+ + Fibaro eye + Fibaro Smoke + Fibaro FGS211 Philips Hue + Harmony Hub + Somfy RTS + Oregon Temp sensors + Xiaomi Gateway + Xiaomi sensors + Sonoff basic

macher
Posts: 3
Joined: Thursday 07 September 2017 16:05
Target OS: Linux
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by macher » Monday 11 September 2017 13:28

deennoo wrote:
Friday 08 September 2017 15:23
macher wrote:Image

It's dobule button switch (Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version)
OK just test it, and yeap double Click is on app, but not on api, gateway doesn't send this info/order.

You can activate Xiaomi log on domoticz following this : https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Ga ... leshooting

Activating raw message will show everything who is send by the gateway and can be use on Domoticz.
Ok I saw in gateway log that it not send information about double click... but... if i click double it send for examle that is clicked two times "Off". So maybe there is posibility to code it in domoticz. For example if gateway send that button has been clicked 2 times "Off" in time range 1 secound than it is double click?

Andree
Posts: 71
Joined: Wednesday 07 June 2017 11:19
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Andree » Monday 11 September 2017 17:06

Hi to all,
this new water sensor work in domoticz?
https://www.gearbest.com/home-smart-imp ... 68897.html

Thx

deennoo
Posts: 905
Joined: Wednesday 10 December 2014 14:06
Target OS: Linux
Domoticz version: beta
Location: Bordeaux France
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by deennoo » Monday 11 September 2017 17:53

macher wrote:
deennoo wrote:
Friday 08 September 2017 15:23
macher wrote:Image

It's dobule button switch (Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version)
OK just test it, and yeap double Click is on app, but not on api, gateway doesn't send this info/order.

You can activate Xiaomi log on domoticz following this : https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Ga ... leshooting

Activating raw message will show everything who is send by the gateway and can be use on Domoticz.
Ok I saw in gateway log that it not send information about double click... but... if i click double it send for examle that is clicked two times "Off". So maybe there is posibility to code it in domoticz. For example if gateway send that button has been clicked 2 times "Off" in time range 1 secound than it is double click?
You can do it by your own using lua script. Gateway support only support what is send from the gateway.

Domoticz stable 3.5877 for real & Domoticz beta for test
Rfxtrxe / RFLink / Milight / Yeelight / ESP8266 / MQTT / BLE
http://domo-attitude.fr

Mace
Posts: 60
Joined: Monday 21 August 2017 19:52
Target OS: Windows
Domoticz version: 3.8153
Location: Rhoon
Contact:

Re: Xiaomi Smart Home Suite (very cheap) compatibilty?

Post by Mace » Tuesday 12 September 2017 7:30

My Xiaomi works great in Domoticz with the attached sensors (human body, temp&humidity sensors), but when I want to trigger something on the device itself(fe ring the doorbell), I'm getting an error:
'Error: XiaomiGateway: unable to write command - Invalid Key"

Search thru a lot of posts, but can't find an answer on how to solve this. I'm currently on the latest Beta, I was running on the latest stable production version, upgrading to beta didn't help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests