domoticz in synology as package! Available now.

Compatibility (hardware, devices and OS)
Klaas
Posts: 1
Joined: Friday 22 May 2015 16:07
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Klaas » Friday 03 November 2017 13:48

@Jumbotroll

I have updated my SYNO 211+ to DSM 6.2 BETA. Is there also a version available for the DSM211+?

domoticz_88f6281-6.1_3.0.8153-7 is the last one I can find, but this one is for DSM 6.1

Thanks!
Klaas

UPDATE:
I was able to install and run the below version!
Version: 3.8687
Build Hash: 312e17b-modified
Compile Date: 2017-11-01 08:58:21

User avatar
jumbotroll
Posts: 525
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Friday 03 November 2017 16:02

@klaas
DS211+ use the same kernel and toolchain on DSM-6.1 and DSM-6.2, so you can run domoticz compiled for DSM-6.1 on DSM-6.2.
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Gravityz
Posts: 233
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Friday 03 November 2017 17:01

Testing 8637 as we speak.
i discovered one nice detail (which i thought was impossible)

Fibaro modules should work without polling enabled (they do but they have serious problems when it comes to the kWh meters)
The Qubino modules however(with temp sensor) only could work with polling enabled, otherwise you could not get a temp reading.

Well i can tell you, at the moment my module works WITHOUT polling enabled. i do not know how but it seems to report both temp and kWh on a regular base. sometimes it takes a while to get a temp report but it will report instantly when there is a change in temp.
There is not even a setting for that in the module but it works.

Nice.

Also testing a workaround for the Fibaro modules so we can get steady kWh readings from those as well

User avatar
EdwinK
Posts: 883
Joined: Sunday 22 January 2017 22:46
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: BETA
Location: Rhoon
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by EdwinK » Wednesday 08 November 2017 13:44

Just some posts above yours:
jumbotroll wrote:
Saturday 07 October 2017 20:52
EdwinK wrote:
Saturday 07 October 2017 20:35
Possible :). But going to go back to stable. dzVents is throwing errors now, and I don't have the knowledge on how to fix those.

mmm.. Forgot that you can't downgrade :(
You can "downgrade" Take backup of database and script (if you have any) and remove the domoticz package.
Then you can reinstall stable version and add your database again.
Running latest BETA on a Pi-3 | Toon Thermostat | RFxcom | Dashticz V2 |

Gravityz
Posts: 233
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Saturday 11 November 2017 19:34

updated to 8720.

turned out lua scripting was disabled(do not know why)

had to enable it again

bmhvanbenthum
Posts: 7
Joined: Saturday 04 November 2017 17:15
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by bmhvanbenthum » Monday 13 November 2017 0:11

Good evening,

Im trying to setup the zwave network key, but cannot succeed.

It looks like the options.xml are not applied.

Nor in the settings of the controller nor via the openzwave control panel I can set the key

Without an enabled key I can't setup the danalock v3

I appreciate any kind of help.

Bram

Freekers
Posts: 5
Joined: Friday 20 October 2017 17:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Freekers » Monday 13 November 2017 0:43

EdwinK wrote:
Saturday 21 October 2017 14:36
No..

Setup / settings / tab 'backup/restore'

There click on 'restore' and select the file you created earlier. You DID make a backup before, right?
Just wanted to let you know that I successfully switched from the beta to the stable branch using your instructions. Thanks again, Edwin!
Gravityz wrote:
Wednesday 25 October 2017 18:55
if you did not create any scripts(normal scripts lua scripts, blocky's) there is nothing to backup or restore.

blocky's however are not backupped as far as i know so if you created blocky scripts please take a photo before uninstall and restore

scripts are in the usr/local/domoticz/var/scripts directory
Thanks for your reply! I just tested this; Blocky scripts are also included in the backup :) I made screenshots just in case, but there was no need to... However, better safe than sorry!

Gravityz
Posts: 233
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Monday 13 November 2017 9:31

Thanks. Also discovered that blockys are included now.
Probably because they implemented dzVents which uses the same internal editor/shell

Jumper3126
Posts: 48
Joined: Thursday 31 December 2015 16:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Jumper3126 » Tuesday 14 November 2017 20:36

Just bought a DS218play. Its not on the list yet. Can I install another package, or have to wait till it is released?
Last edited by Jumper3126 on Wednesday 15 November 2017 13:51, edited 1 time in total.

User avatar
jumbotroll
Posts: 525
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Tuesday 14 November 2017 21:09

Jumper3126 wrote:
Tuesday 14 November 2017 20:36
Just bought a DS218play. Its not on the list yet. Can I install another package, or have to wait till it is released?
Hi.
I have compiled domoticz for DS218play.
You have to use the arch-rtd1296 version.
I have also added this version in the stable version list now.
DS218play= arch-rtd1292
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Jup99
Posts: 2
Joined: Tuesday 14 November 2017 21:06
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Location: Amsterdam, The Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Jup99 » Tuesday 14 November 2017 21:55

I have a DS115. I install Domoticz Stable V3.8153 for DSM 6.1 with Python, it installed but it would not run. MY DS was running the latest version of DSM. I uninstalled Domoticz.

So i updated to the beta of DSM (DSM 6.2-22259) and tried to install the Domoticz Beta for DSM 6.2 with Python. This version wont install
I installed the Domoticz Stable V3.8153 for DSM 6.1 with Python, it installs but again wont run :(
(i dont know where to find the logfiles of domoticz)

Any suggestions what i might be doing wrong ?

User avatar
jumbotroll
Posts: 525
Joined: Tuesday 13 January 2015 15:36
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: Beta
Location: Oslo,Norway
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by jumbotroll » Tuesday 14 November 2017 22:01

Jup99 wrote:
Tuesday 14 November 2017 21:55
I have a DS115. I install Domoticz Stable V3.8153 for DSM 6.1 with Python, it installed but it would not run. MY DS was running the latest version of DSM. I uninstalled Domoticz.

So i updated to the beta of DSM (DSM 6.2-22259) and tried to install the Domoticz Beta for DSM 6.2 with Python. This version wont install
I installed the Domoticz Stable V3.8153 for DSM 6.1 with Python, it installs but again wont run :(
(i dont know where to find the logfiles of domoticz)

Any suggestions what i might be doing wrong ?
If you install the domoticz python version, you also have to install Python 3.5.1 for domoticz to run.
https://archive.synology.com/download/P ... 1-0105.spk
Regards
Jumbotroll
http://www.jadahl.com

Jumper3126
Posts: 48
Joined: Thursday 31 December 2015 16:26
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Jumper3126 » Tuesday 14 November 2017 22:11

thanks for your quick response!

Jup99
Posts: 2
Joined: Tuesday 14 November 2017 21:06
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Location: Amsterdam, The Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Jup99 » Tuesday 14 November 2017 22:28

Thank you Jumbotroll for the quick response and solution!

It works now.

Tomorrow i will receive my hardware and cable for my electricity meter (P1) so I can start my project thanks to you.

domonator
Posts: 8
Joined: Thursday 12 January 2017 23:14
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by domonator » Wednesday 15 November 2017 23:39

Hello,

I use Domoticz on a DS211j NAS with an RFXtrx 433e. I'm experiencing some problems with the Kaku switches I use. Every now and then the RFXCOM starts throwing errors and stops responding to signals from the switches.

Code: Select all

2017-11-13 07:27:13.842 Error: RFXCOM: input buffer out of sync, going to restart!....
The restart that's mentioned is not effective obviously, because the error comes back every few minutes. When I restart the Synology, the problem goes away for up to a couple of days.

Elsewhere in the forum I saw this error has to do with persistent USB devices, but the wiki on that is specific for Raspberry Pi. I was hoping to stay away from hacking into my NAS on that level. Does this also apply to Synology and the Jadahl packages?

Gravityz
Posts: 233
Joined: Wednesday 16 December 2015 20:13
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version: V3.8637
Location: Netherlands
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by Gravityz » Thursday 16 November 2017 9:21

installed on 6.1.4
nos problemos

tbryel
Posts: 2
Joined: Thursday 19 November 2015 12:40
Target OS: NAS (Synology & others)
Domoticz version:
Contact:

Re: domoticz in synology as package! Available now.

Post by tbryel » Thursday 16 November 2017 12:43

Hi,

First of all thank you Jumbotroll for your efforts in creating and maintaining synology domoticz packages.

I'm running domoticz on a DS213J (arm v7) installed as a package.

I'm trying to get my USB P1 cable to work. I can see it's there in dmesg (ttyUSB0) and I'm able to create hardware for it but I'm not getting any data or devices.

I therefore want to check if I can see data by using the command line interface (SSH) but I'm not able to achieve the following:

- I can't get CU to work on my synology, I've installed the entware package (opkg) and minicom but CU doesn't seem to be there. Does anyone know if it's possible to get CU or any other alternative that allows me to read and see if any data is coming from my ttyUSB0 port?

Thank you for helping me.

Kind regards,

Tim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests