openweathermap

Post Reply
hairynoggin
Posts: 5
Joined: Thursday 26 October 2017 6:26
Target OS: Windows
Domoticz version:
Contact:

openweathermap

Post by hairynoggin » Saturday 03 March 2018 13:18

Is there a chance that more information can be dragged out of the free API at OWM? there seems to be a lot of informaiton available now and I have no idea how I can get the information into Domoticz... (noob) any help appreciated

Xztraz
Posts: 136
Joined: Tuesday 31 January 2017 22:54
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: openweathermap

Post by Xztraz » Friday 05 October 2018 11:21

Also a script for uploading sensor data to openweather would be nice. base it on wunderground script for example.
a choice for forecast from different weather services would also be nice. openweather for example.

achtus
Posts: 2
Joined: Thursday 11 October 2018 19:13
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: Belgium
Contact:

Re: openweathermap

Post by achtus » Thursday 11 October 2018 19:18

Small python3 script for some cloud weather services : https://github.com/Achtus/DomoticzWeatherUploader

Xztraz
Posts: 136
Joined: Tuesday 31 January 2017 22:54
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: openweathermap

Post by Xztraz » Friday 12 October 2018 17:41

nice. just needs wind dir and speed also

achtus
Posts: 2
Joined: Thursday 11 October 2018 19:13
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version: 4.9700
Location: Belgium
Contact:

Re: openweathermap

Post by achtus » Sunday 14 October 2018 9:07

Xztraz wrote:
Friday 12 October 2018 17:41
nice. just needs wind dir and speed also
Wind dir ans speed are returned by the same sensor ?

Plz send a sample json result for this/these sensor(s), extracted from http://YOUR_DOMOTICZ_HOST:YOUR_DOMOTICZ_PORT/json.htm?type=devices&filter=all&used=true&order=Name

Xztraz
Posts: 136
Joined: Tuesday 31 January 2017 22:54
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: openweathermap

Post by Xztraz » Tuesday 06 November 2018 11:57

Here you go.

My weather sensor only gives current wind (not gust)

Code: Select all

 {
         "AddjMulti" : 1.0,
         "AddjMulti2" : 1.0,
         "AddjValue" : 0.0,
         "AddjValue2" : 0.0,
         "BatteryLevel" : 100,
         "Chill" : -1.8999999999999999,
         "CustomImage" : 0,
         "Data" : "109.00;ESE;9;0;-1.9;-1.9",
         "Description" : "Acurite Vindsensor, Riktning, hastighet, temp",
         "Direction" : 109.0,
         "DirectionStr" : "ESE",
         "Favorite" : 1,
         "Gust" : "0.0",
         "HardwareID" : 9,
         "HardwareName" : "RfLink",
         "HardwareType" : "RFLink Gateway USB",
         "HardwareTypeVal" : 46,
         "HaveTimeout" : false,
         "ID" : "824F",
         "LastUpdate" : "2018-11-06 10:54:31",
         "Name" : "Ute-Vind",
         "Notifications" : "true",
         "PlanID" : "5",
         "PlanIDs" : [ 5 ],
         "Protected" : false,
         "ShowNotifications" : true,
         "SignalLevel" : "-",
         "Speed" : "0.9",
         "SubType" : "Weather Station",
         "Timers" : "false",
         "Type" : "Wind",
         "TypeImg" : "wind",
         "Unit" : 0,
         "Used" : 1,
         "XOffset" : "319",
         "YOffset" : "583",
         "idx" : "109"
      },

Xztraz
Posts: 136
Joined: Tuesday 31 January 2017 22:54
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: openweathermap

Post by Xztraz » Tuesday 06 November 2018 12:03

also rain :D

Code: Select all

 {
         "AddjMulti" : 1.0,
         "AddjMulti2" : 1.0,
         "AddjValue" : 0.0,
         "AddjValue2" : 0.0,
         "BatteryLevel" : 100,
         "CustomImage" : 0,
         "Data" : "0;916.9",
         "Description" : "",
         "Favorite" : 1,
         "HardwareID" : 9,
         "HardwareName" : "RfLink",
         "HardwareType" : "RFLink Gateway USB",
         "HardwareTypeVal" : 46,
         "HaveTimeout" : false,
         "ID" : "824F",
         "LastUpdate" : "2018-11-06 10:54:31",
         "Name" : "Ute-Regn",
         "Notifications" : "true",
         "PlanID" : "5",
         "PlanIDs" : [ 5 ],
         "Protected" : false,
         "Rain" : "0.300",
         "RainRate" : "0",
         "ShowNotifications" : true,
         "SignalLevel" : "-",
         "SubType" : "TFA",
         "Timers" : "false",
         "Type" : "Rain",
         "TypeImg" : "rain",
         "Unit" : 0,
         "Used" : 1,
         "XOffset" : "317",
         "YOffset" : "534",
         "idx" : "110"
      },

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest