oregon wgr800 wind sensor

tjabas
Posts: 147
Joined: Sunday 11 December 2016 14:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

oregon wgr800 wind sensor

Postby tjabas » Friday 06 January 2017 12:10

yesterday i installed a brand new oregon wgr800 windsensor, but now it wont show any windspeed, it seems like it shows the wind direction, but it wont show any wind speed, it just says 0.0m/s

i can see that it updates in Domoticz ever 40 second, but no windspeed.

any suggestions?

franzelare
Posts: 131
Joined: Thursday 19 February 2015 22:48
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: oregon wgr800 wind sensor

Postby franzelare » Friday 06 January 2017 12:13

are the cups rotating at all?

tjabas
Posts: 147
Joined: Sunday 11 December 2016 14:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: oregon wgr800 wind sensor

Postby tjabas » Friday 06 January 2017 12:32

Yes, ofcourse its rotating.

franzelare
Posts: 131
Joined: Thursday 19 February 2015 22:48
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: oregon wgr800 wind sensor

Postby franzelare » Friday 06 January 2017 14:02

do you use an RFXcom to interface to domoticz
you can hook up the RFXcom to a windows PC and see if there the speed is reported or not

tjabas
Posts: 147
Joined: Sunday 11 December 2016 14:51
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: oregon wgr800 wind sensor

Postby tjabas » Friday 06 January 2017 16:49

franzelare wrote:do you use an RFXcom to interface to domoticz
you can hook up the RFXcom to a windows PC and see if there the speed is reported or not

Yes i do, good idea, i will try that later.
Thanks


Return to “Temperature and Weather”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests