[SOLVED] Slave device change main device status but doesn't change physical state

Post Reply
JeanChristophe
Posts: 24
Joined: Tuesday 18 April 2017 19:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

[SOLVED] Slave device change main device status but doesn't change physical state

Post by JeanChristophe » Thursday 02 November 2017 22:17

Hi fellow Domoticz users,

Among a lot of different usages I have of Domoticz, I would like to command all the light circuits of the house. I'm running a POC.

My setup consist of
- Raspberry 3
- Domoticz Beta branch (current version 3.8688)
- SonOff 4CH Pro (Tasmota firmware 5.9)
- MQTT Mosquitto broker on the Rapberry
(All the previous parts works well together)
- A virtual Switch (as slave device of the Sonoff switch)

When I click the Sonoff switch in Domoticz, the Sonoff physical status is changed.
When I change the Sonoff physical status (via physical button), the Sonoff switch in Domoticz is updated
When I click the virtual switch in Domoticz, the Sonoff switch in Domoticz is changed according to the virtual switch BUT the physical state of the Sonoff is not changed.


In the Domoticz Logs, when I click the virtual switch (the slave device), I see :
User: admin initiated a switch command (207/Switch01A/On)
207 is the IDX of the virtual switch

But when I click the main device, I see
User: admin initiated a switch command (212/Sonoff01/1/Off)

Am I missing something?

Thanks a lot in advance for your time
Last edited by JeanChristophe on Saturday 04 November 2017 18:11, edited 1 time in total.

JeanChristophe
Posts: 24
Joined: Tuesday 18 April 2017 19:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Slave device change main device status but doesn't change physical state

Post by JeanChristophe » Friday 03 November 2017 21:09

I just opened an issue on Git.
After all I tried, I really think this is a bug.

JeanChristophe
Posts: 24
Joined: Tuesday 18 April 2017 19:21
Target OS: Raspberry Pi
Domoticz version:
Contact:

Re: Slave device change main device status but doesn't change physical state

Post by JeanChristophe » Saturday 04 November 2017 18:11

I get a very nice explanation in GIT issues. I was wrong.

I need to use a group to achieve want I want here :-)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests