Search found 751 matches

by jvdz
Sunday 24 September 2017 20:00
Forum: Bugs and Problems
Topic: domoticz offline screen
Replies: 35
Views: 1811

Re: domoticz offline screen

mmm... guess I asked for that defensive answer, but at least you start sharing real information. ;)
Anyways, it would help when you enable the domoticz log and post the content of the part when it seems to crash/hang.

Jos
by jvdz
Sunday 24 September 2017 16:16
Forum: LUA
Topic: only print if uservar=false
Replies: 4
Views: 89

Re: only print if uservar=false

I guess Streng means String. :)
That means that the test needs to be a test for a literal string:

Code: Select all

uservariables[warning_sent_uservar] ~= "true"
Jos
by jvdz
Sunday 24 September 2017 15:44
Forum: LUA
Topic: only print if uservar=false
Replies: 4
Views: 89

Re: only print if uservar=false

So what exactly is the value of the UserVariable? is it true or is it "true"?
Which type is the Uservariable?

Jos
by jvdz
Saturday 23 September 2017 13:01
Forum: Bugs and Problems
Topic: Lua 'On AFTER...' not working since upgrade to v3.8153
Replies: 6
Views: 211

Re: Lua 'On AFTER...' not working since upgrade to v3.8153

This is what I have: commandArray[Switch]='On' commandArray[Switch]='On AFTER 10' commandArray[Switch]='On AFTER 20' Don't think this has ever worked as you can only have one commandArray[Switch] entry. To have multiple entries for the same switch you need to do: commandArray[1]={[Switch]='On'} com...
by jvdz
Thursday 21 September 2017 20:45
Forum: Bugs and Problems
Topic: Domoticz crash after Bluetooth installation
Replies: 2
Views: 119

Re: Domoticz crash after Bluetooth installation

Maybe related to this: viewtopic.php?t=16433#p122279 ?

Jos
by jvdz
Wednesday 20 September 2017 17:54
Forum: Bugs and Problems
Topic: domoticz offline screen
Replies: 35
Views: 1811

Re: domoticz offline screen

You are not making too much sense here and honestly nor did your previous posts. Are you expecting somebody to pull out their crystal ball and perform some magic to come up with a solution to your issue, or would it help to provide some more information and do some debugging yourself? What do you th...
by jvdz
Sunday 17 September 2017 20:32
Forum: Bugs and Problems
Topic: BME280 without decimals
Replies: 3
Views: 128

Re: BME280 without decimals

I have a BMP180 on ESPEASY which is feeding information to a dummy "Temp + Baro" subtype: BMP085 I2C and this is nicely showing the values with one decimal in the graph.

Jos
by jvdz
Sunday 17 September 2017 16:26
Forum: Temperature and Weather
Topic: temp sensor only +10 degrees
Replies: 8
Views: 210

Re: temp sensor only +10 degrees

Siku73 wrote:
Sunday 17 September 2017 16:12
Looks like something is wrong in Domoticz, see log of Domoticz:
.. or in the 433 controller you are using?

Jos
by jvdz
Sunday 17 September 2017 13:05
Forum: LUA
Topic: Pushnotification when dishwasher/washing machine is ready?
Replies: 100
Views: 18035

Re: Pushnotification when dishwasher/washing machine is ready?

Looks like the device WattWasmachine doesn't contain the right values. What is the exact content shown in the devices tab for it? EDIT: This statement expect the svalue to contain "Current usage;Total kWh usage": sWatt, sTotalkWh = otherdevices_svalues['WattWasmachine']:match("([^;]+);([^;]+)") Like...
by jvdz
Saturday 16 September 2017 13:13
Forum: Temperature and Weather
Topic: temp sensor only +10 degrees
Replies: 8
Views: 210

Re: temp sensor only +10 degrees

Would be nice to share the device details like type and how it is connected (433;zwave;other?)
What is the actual content of the values in the device (under the device tab, or in the database) when it gets below 10?

Jos
by jvdz
Saturday 16 September 2017 10:00
Forum: LUA
Topic: LAU to read barometer at x:20
Replies: 2
Views: 153

Re: LAU to read barometer at x:20

What do you mean with: "not sure how to read the sensor"? Is the sensor data already available in Domoticz? If so then the devicechanged_svalues[] table is wrong as that table doesn't exists (see here ). You need to use the otherdevices_svalues[] table. To execute the logic only one time each hour y...
by jvdz
Friday 15 September 2017 17:21
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Vocal announcement - Good Morning Script
Replies: 73
Views: 10505

Re: Vocal announcement - Good Morning Script

OK, so that means the chmod didn't work and needs to be done with sudo as well.
sudo chmod 755 izsynth

Jos
by jvdz
Friday 15 September 2017 17:12
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Vocal announcement - Good Morning Script
Replies: 73
Views: 10505

Re: Vocal announcement - Good Morning Script

Ok so you got one step further and got the command installed.
Sorry for being persistent but that is even when you use sudo on that command?

Jos
by jvdz
Friday 15 September 2017 16:14
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Vocal announcement - Good Morning Script
Replies: 73
Views: 10505

Re: Vocal announcement - Good Morning Script

you mean access denied, even when using sudo?

Jos
by jvdz
Friday 15 September 2017 14:39
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Vocal announcement - Good Morning Script
Replies: 73
Views: 10505

Re: Vocal announcement - Good Morning Script

According the WiKi you should do:
cd /usr/local/bin
wget https://raw.githubusercontent.com/ugovi ... er/izsynth -O izsynth && chmod 755 izsynth

As you got access denied I assume you need to run that last command with sudo.
Jos
by jvdz
Sunday 10 September 2017 21:03
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Running script from a Domoticz switch
Replies: 9
Views: 425

Re: Running script from a Domoticz switch

ok.. and did you try the second suggestion? guess it also needs home in the full path?

Jos
by jvdz
Sunday 10 September 2017 20:43
Forum: Scripts [cleaning in progress]
Topic: Running script from a Domoticz switch
Replies: 9
Views: 425

Re: Running script from a Domoticz switch

Did you set the EXECUTE bit for the pikrellOn.sh? (sudo chmod +x pikrellOn.sh)
Try using the full path: script:///home/pi/domoticz/scripts/pikrellOn.sh

Jos
by jvdz
Saturday 09 September 2017 12:09
Forum: Bugs and Problems
Topic: after update to 3.8389 toon no longer works
Replies: 5
Views: 252

Re: after update to 3.8389 toon no longer works

Don't think you are the first one to report/ask this question: http://www.domoticz.com/forum/search.ph ... =toon+beta ;-)

Jos
by jvdz
Saturday 09 September 2017 12:07
Forum: Bugs and Problems
Topic: Python event system error message: module not found
Replies: 2
Views: 246

Re: Python event system error message: module not found

Don't think you are the first one to ask this question: http://www.domoticz.com/forum/search.ph ... initialize ;-)

Jos
by jvdz
Saturday 09 September 2017 12:02
Forum: LUA
Topic: Lua script did not return a commandArray
Replies: 18
Views: 570

Re: Lua script did not return a commandArray

How did you implement this LUA script? When you used the internal editor, did you change the Event dropdown from All to Devices?
... else what did you name the script and where is it located?

Jos