Search found 138 matches

by rjblake
Wednesday 05 September 2018 14:45
Forum: Bugs and Problems
Topic: Voltage missing in latest betas
Replies: 10
Views: 514

Re: Voltage missing in latest betas

I guess this is still not fixed in v4.9983. All my Aeotec Dimmer's have stopped reporting Voltages. In addition, the Z-Stick Controller now seems to have added a 'Voltage'device that is reporting/logging voltage. No idea where it is getting this info from; but it started at the same time as the volt...
by rjblake
Tuesday 04 September 2018 22:18
Forum: Other questions and discussions
Topic: Aeotec Smart Dimmer 6+ and Switch stop reporting
Replies: 1
Views: 293

Re: Aeotec Smart Dimmer 6+ and Switch stop reporting

I have noticed the same today - changed the Parameter #101 to '15' and still nothing (101. Report type sent in Reporting Group 1:). Do see in OpenZwave Control Panel - also notice that the "Configuration" and "Information" and "Current Values" buttons are also no longer available (but that seems onl...
by rjblake
Monday 30 April 2018 20:24
Forum: Heating/cooling
Topic: Tado Thermostat plugin
Replies: 36
Views: 3670

Re: Tado Thermostat plugin

Thanks for all your hard work and brilliant that you picked this up. The changes/suggestions I made are not critical in any way, but perhaps some logic as follows: Away Indicator - having this as an alert allows for simple logic to be used on status changes and more importantly allows for more than ...
by rjblake
Wednesday 25 April 2018 20:18
Forum: Bugs and Problems
Topic: Aeotec ZW096 Smart Switch 6 - shown as ON when restarting
Replies: 0
Views: 241

Aeotec ZW096 Smart Switch 6 - shown as ON when restarting

As per the subject, when Domoticz is restarted, the switch always shows up as being ON, despite this not being the case. If I go to the OpenZwave Control Panel, it is shown correctly as being in the OFF state and when returning to Domoticz, this is then corrected. Alternatively, my routine on restar...
by rjblake
Tuesday 24 April 2018 17:00
Forum: Heating/cooling
Topic: Toon errors
Replies: 7
Views: 1063

Re: Toon errors

EdwinK wrote:
Friday 06 April 2018 19:15
If you contact Quby, they can help with hacking Toon without opening it. At least that is what moderators said a few days ago.
Any confirmation on this? Sounds like a good option to break ties with Eneco; although I'm currently using Tado but still have my Toon hardware
by rjblake
Tuesday 24 April 2018 16:57
Forum: General Discussion
Topic: Homebridge error 401 - unauthorized
Replies: 4
Views: 1537

Re: Homebridge error 401 - unauthorized

You may also want to take a look at using PM2 to run Homebridge - works well and restarts Homebridge if/when needed
by rjblake
Tuesday 24 April 2018 16:33
Forum: dzVents
Topic: Sunset time is "hanging"
Replies: 12
Views: 811

Re: Sunset time is "hanging"

Running v3.9300 and using the Sunset/Sunrise in my scripts on RasPi without issue. Has been moving on daily as the sunset time gets later
by rjblake
Thursday 05 April 2018 11:42
Forum: dzVents
Topic: JSON fields with a '-' (hyphen) in their name [Solved]
Replies: 3
Views: 564

Re: JSON fields with a '-' (hyphen) in their name [Solved]

Many thanks - could not for the life of me work out the required syntax. Too many damn programming languages floating around in my aging brain!
by rjblake
Wednesday 04 April 2018 14:18
Forum: dzVents
Topic: JSON fields with a '-' (hyphen) in their name [Solved]
Replies: 3
Views: 564

JSON fields with a '-' (hyphen) in their name [Solved]

Help - I'm trying to update some devices using the JSON being returned from a call to a device. However, the fields/variables are all named with a hyphen (e.g. door-state, light-state, etc.). When I try to assign these to a variable in dzVents, (local garage_door = item.json.door-state), I get an er...
by rjblake
Sunday 18 March 2018 16:08
Forum: Bugs and Problems
Topic: Zwave Dimmer manual switches and Domoticz not in synch
Replies: 1
Views: 368

Zwave Dimmer manual switches and Domoticz not in synch

If I turn on a light switch manually with momentary switch and turn off with Domoticz, next time I try to turn on manually with momentary switch I have to press button twice. If I turn on and off with Domoticz it works as expected. If I turn on and off with momentary switch it works as expected with...
by rjblake
Saturday 17 March 2018 23:09
Forum: Suggestions
Topic: [677] Tado thermostat
Replies: 45
Views: 14623

Re: [677] Tado thermostat

Hi all! I'm quiet new to domoticz and thats my first post in the forum. I would like to thank you rjblake for this script. Very usefull. I'm running domoticz on a Raspberry Pi. Followed your instructions as in the quoted post. Script is running, everything is ok, but I'm not able to get the script ...
by rjblake
Friday 09 February 2018 16:17
Forum: Heating/cooling
Topic: TOON died within Domoticz
Replies: 251
Views: 33514

Re: TOON died within Domoticz

astrapowerrr wrote:
Thursday 18 January 2018 23:04
Correct!! Its a bug. Thanks for the tip!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Good luck getting this resolved. I filed a bug report with Eneco about this bug over 6 months ago and it has never been fixed to date.
by rjblake
Thursday 08 February 2018 10:55
Forum: Installation, Compiling, Permissions, Security and Starting
Topic: Raspbian version, betas and python plugins
Replies: 3
Views: 1048

Re: Raspbian version, betas and python plugins

I had the problem too, but have simply stopped using the Python plugins for now. On a similar note, one area I cannot get my head around is the size of the locally compiled file (>2x size). I'd have thought that the make file and options would have been the 'default' options that are used to build t...
by rjblake
Friday 19 January 2018 19:49
Forum: Suggestions
Topic: [677] Tado thermostat
Replies: 45
Views: 14623

Re: [677] Tado thermostat

Additionally, you'll need the JSON modules/extension installed if they are not as this will definitely cause an issue (check to see modules installed with "php -m" or "php70 -m"). Hi all, I know nothing about linux but got domoticz to work on a raspberry pi by following a manual i found on the inte...
by rjblake
Monday 08 January 2018 18:17
Forum: Bugs and Problems
Topic: Icon sizing problems in v3.8451
Replies: 3
Views: 365

Re: Icon sizing problems in v3.8451

Odd - I seem to have developed a similar problem on version 3.8799, but only on http:// port and does not appear on https:// port on same install. I have cleared my chrome cache, but the problem still exists. I guess I might have to reset my browsing history completely as problem does not appear whe...
by rjblake
Saturday 06 January 2018 19:00
Forum: Z-Wave
Topic: Wiring Aeotec Nano Dimmer in 2-Way Switch setup
Replies: 0
Views: 268

Wiring Aeotec Nano Dimmer in 2-Way Switch setup

Want to replace my current dimmer/switch setup which is wired as a 'Hotel' or '2-Way' switch setup. Unfortunately, the switched live runs to a different wall point than the live. However, there is a power socket at this location too. What I am thinking is to add another Live connection here for the ...
by rjblake
Friday 05 January 2018 17:38
Forum: iOS
Topic: Siri acts with wrong state when state is changed by Domoticz
Replies: 2
Views: 1063

Re: Siri acts with wrong state when state is changed by Domoticz

Did you install Mosquitto and change the MQTT Parameter to "1" in your config.json and configure MQTT interface in Domoticz? If this is running correctly, states of devices are synchronised across Domoticz and Homekit.
by rjblake
Friday 05 January 2018 0:11
Forum: iOS
Topic: homebridge-edomoticz Plugin
Replies: 1552
Views: 229100

Re: homebridge-edomoticz Plugin

Have had it all running, but noticed a lot of restarts through PM2. My error log is filled with these entries: SyntaxError: Unexpected token C in JSON at position 0 at JSON.parse (<anonymous>) at MqttClient.<anonymous> (/usr/lib/node_modules/homebridge-edomoticz/lib/mqtt.js:57:24) at emitThree (eve...
by rjblake
Tuesday 02 January 2018 23:16
Forum: Installation, Compiling, Permissions, Security and Starting
Topic: Changing platform from RPi?
Replies: 7
Views: 1369

Re: Changing platform from RPi?

Here's my $0.02 on moving installations - if it ain't broke; don't fix it. I'd add a USB disk (SSD) to the RPi and keep going. Why you may ask... I had a rock solid installation running on my Synology NAS. Never needed to restart and it just worked. Day after day, month after month. Then I thought -...
by rjblake
Tuesday 02 January 2018 22:31
Forum: dzVents
Topic: Why is dzVents running all my LUA scripts?
Replies: 2
Views: 363

Re: Why is dzVents running all my LUA scripts?

Thanks Jos - think it may have been as I went from Beta to Release. Have gone back to Beta and problem went away, but will disable/enable if I see it again